Jane Says 27.02.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Z zapowiedzi pogodowych wynika, iż od przyszłego tygodnia ma być słonecznie i ciepło (ok. kilka stopni na plusie). Więc Andrzeju, zdążysz spokojnie przed początkiem sezonu w prac ypodgonić sobie trochę prac brutalnie przerwanych przez zimę, za co oczywiście mocno trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 27.02.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 miejmy nadzieję dziś było pięknie... bezchmurne niebo i słońce aż do popołudnia. aż żal że jeszcze mam 10 cm śniegu na działce... myślę że za dwa dni będzie już możliwość działania na całej linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 05.03.2013 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Wreszcie wiosna !!! Dziś rano było już tylko 5 cm śniegu Ruszamy z pracami od poniedziałku więc w następnym tygodniu będzie obszerna relacja z tego co się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 13.03.2013 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=176421&d=1363193411 czyli jeszcze poczekamy z budową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.03.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 A czy mozna wiedzieć wyjątkiem rejonie Polski szaleje taka zima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 13.03.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 na Podkarpaciu. A u Ciebie jej nie ma ?? Dziś był już chyba 9 raz jak odśnieżałem płytę a z prognoz wynika że zima zaplanowała mi to zajęcie jeszcze przynajmniej jeden raz Przekonałem się również, że chcąc dojechać do nowego domu będę musiał zmieniać opony na zimowe w moim letnim tylnonapędowcu z Bawarii, czego do tej pory udało mi się uniknąć. Dziś podjazd pod górkę uskuteczniałem trzykrotnie za każdym razem przegrywając z grawitacją Na szczęście do działki mam dojazd z drugiej strony (4 km objazdu) i choć tam podjazd jest łagodniejszy to i tak dwukrotnie musiałem nabierać rozpędu żeby się wdrapać. Ale frajdy było przy tym co niemiara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 13.03.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dla otuchy dodam tylko, że wczoraj widziałem w Mielcu pierwszy w tym roku klucz żurawi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 13.03.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Nie na górnym Śląsku ( a dokładnie u mnie bo nie wiem jak reszta:)) nie ma takiego hardcore'u trochę śnieg postraszy ale tylko chwilke popada i następnego dnia juz go nie ma a u ciebie widoki jak w styczniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 14.03.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 ... Przekonałem się również, że chcąc dojechać do nowego domu będę musiał zmieniać opony na zimowe w moim letnim tylnonapędowcu z Bawarii, czego do tej pory udało mi się uniknąć. Dziś podjazd pod górkę uskuteczniałem trzykrotnie za każdym razem przegrywając z grawitacją Na szczęście do działki mam dojazd z drugiej strony (4 km objazdu) i choć tam podjazd jest łagodniejszy to i tak dwukrotnie musiałem nabierać rozpędu żeby się wdrapać. Ale frajdy było przy tym co niemiara M.A.G. wrzuć do bagażnika 4 worki cementu - powinno pomóc Czekam z niecierpliwością na kolejne etapy budowy. PS: Możesz przypomnieć, czy robiłeś kalkulację materiałów na ściany w Thermodomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 14.03.2013 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Robiłem samodzielnie taką kalkulację, ale pisałem też wcześniej dlaczego zdecydowaliśmy się na Izodom mimo że nieco drożej wyszło... Chodziło nam o kompleksowe rozwiązanie - płyta +ściany czego thermodom nie oferuje, a kompleksowe zamówienie płyta+ściany na dwa domy (bo tyle zamówiliśmy) daje lepsze podstawy do negocjacji ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.03.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 prognozy sa optymistyczne ....http://www.twojapogoda.pl/polska/podkarpackie/rzeszow/16dniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 14.03.2013 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 prognozy sa optymistyczne .... http://www.twojapogoda.pl/polska/podkarpackie/rzeszow/16dniowa oby tylko, przez późną wiosnę będę musiał od razu wskoczyć do pracy w terenie i doglądać inwestycji, żeby się wyrobić z zamówieniami do końca roku i nie będzie czasu na budowanie... pozostaną mi jedynie wieczory i weekendy no i może pojedyncze dni w tygodniu. cały czas główkuję jak to rozwiązać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.03.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Twoj dom wybudowac jest latwo i szybko (w tej technologi) ... mozesz weekendami robic ... moze Cie nie ukrzyzuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 14.03.2013 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Ha ha ha może gdybym miał dom w kształcie kwadratu lub prostokąta i cztery ściany to może szło by szybko. Ja ścian (odrębnych płaszczyzn sąsiadujących z inną płaszczyzną pod kątem 90*) parteru mam 17 (słownie siedemnaście) - samych zewnętrznych - a gdzie wewnętrzne nośne i działowe !! Więc choćby nie wiem jak łatwą technologię wybrać, to tak szybko to nie idzie Edytowane 14 Marca 2013 przez M.A.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 14.03.2013 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zapraszam do lektury marcowego wydania miesięcznika "Architektura Murator" :wiggle: dział "Co się projektuje", strona 16 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 14.03.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Gratulacje. Ekowilla na Podkarpaciu. Tyle mozna odczytac z grafiki. Reszta niestety rozmyta. Pozostaje przy okazji rzucic okiem w empiku/itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 14.03.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Andrzej - wrzuc dodatkowo fotke tylko tego fragmentu z Twoim domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 14.03.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 mówisz masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 14.03.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 MAG, czy odpisał Ci przedstawiciel Schuco na maila dotyczącego nowego panoramicznego profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 14.03.2013 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 nie dostałem żadnej odpowiedzi. spróbuję jutro "innymi drzwiami" jakieś info wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts