lullaby 14.03.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Może spróbuj oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 15.03.2013 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Dla zainteresowanych: drzwi przesuwne Schüco ASS 77 PD.SI dostępne są dla klientów właściwie już. Profile mają już z certyfikaty. Jedynym czynnikiem uniemożliwiającym zamówienie i montaż jest program szkoleń Schüco dla firm instalatorskich. Szkolenia rozpoczynają się za około 1 miesiąc więc realny termin na zamówienie i montaż to czerwiec tego roku. Informacja jest wiarygodna bo uzyskana od szkoleniowca Schüco na rejon PD-Wsch. zainteresowanym mogę na priv podać numer do Pana Cezarego, który orientuje się we wszystkich szczegółach i poleca zaufane firmy okniarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JestGit 15.03.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Rozwiązanie super, ciekawe jaką przysolą cenę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 15.03.2013 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Dziś prawdziwa zima - całe podkarpacie sparaliżowane. Straż pożarna popycha tiry, przechodnie popychają osobówki i gonią swoje czapki, zaspy po metr wysokości. U nas na balkonie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=176805&d=1363358906 Nie chce myśleć co się dzieje na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 15.03.2013 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Rozwiązanie super, ciekawe jaką przysolą cenę.. Mam nadzieję, że nie będzie zaporowa... My przesuwkę mamy 3m wys. x 2m szer. i jak powiedział mi pan Cezary, jest wykonalna bez problemu (bez naświetla) bo przy 3m wysokości max szerokość to 2,5 m przy sprzyjających warunkach wietrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 15.03.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Teraz wiele firm daje aprobatę do 3 m wysokości, bez naświetla. Osobiście nie wyobrażam sobie opcji z Fajne rozwiązanie z tym nowym profilem, ciekawe jaka będzie cena Bo z kolei bez sensu robić panoramiczne przesuwne Schuco, a resztę okien w innych profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 15.03.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Oj zima u Was a jutro bujam w stronę Tatr. Na całości rozważasz Schuco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JestGit 15.03.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Teraz wiele firm daje aprobatę do 3 m wysokości, bez naświetla. Osobiście nie wyobrażam sobie opcji z A Ty masz 3m? Ja wstępnie 2,8 ale może otworzę do sufitu czyli na 3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JestGit 15.03.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 ps. M.A.G. chyba się oficjalnie nie witałem - cześć Fajny ten twój dom. Do Architektury zajrzę przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 15.03.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 A Ty masz 3m? Ja wstępnie 2,8 ale może otworzę do sufitu czyli na 3m. Tak, mam 3 m. Od podłogi do sufitu, bez nadproży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JestGit 15.03.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Tak, mam 3 m. Od podłogi do sufitu, bez nadproży Jednak koniecznie muszę takie zobaczyć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 15.03.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Dla zainteresowanych: drzwi przesuwne Schüco ASS 77 PD.SI dostępne są dla klientów właściwie już. Profile mają już z certyfikaty. Jedynym czynnikiem uniemożliwiającym zamówienie i montaż jest program szkoleń Schüco dla firm instalatorskich. Szkolenia rozpoczynają się za około 1 miesiąc więc realny termin na zamówienie i montaż to czerwiec tego roku. Informacja jest wiarygodna bo uzyskana od szkoleniowca Schüco na rejon PD-Wsch. zainteresowanym mogę na priv podać numer do Pana Cezarego, który orientuje się we wszystkich szczegółach i poleca zaufane firmy okniarskie. Profile cudowne tylko pytanie czy na polski klimat... Jak analizowałem temat profili HS, dostawcy niezbyt chętnie stosowali nowe rozwiązania. Powód, brak doświadczeń z nowym profilem a to na producentach okien spoczywa konieczność udzielenia finalnej gwarancji na całe okno (obawy wynikały z tzw. efektu "przemarzania" i szronienia profilu wewnątrz domu). Ale zakładam, że taka firma jak Schuco nie popełnia błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.03.2013 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 informacji jakie wczoraj uzyskałem to profile spełniają wszystkie parametry wypisane w specyfikacji technicznej - potwierdzone badaniami - dlatego tyle trwało wprowadzenie na rynek (miały być w 2011 roku dostępne). Mam ją u siebie. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=176926&d=1363415997 Jak komuś trzeba to mam też schematy tych przesuwek w CAD-zie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.03.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 MAG, a drzwi wejściowe i bramę też masz 3-metrowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.03.2013 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Brama garażowa jest 2,50m wysoka na 5,60m szeroka (chodzi tylko o to żeby wjechać SUVem z bagażnikiem na narty na dachu i nie musieć go za każdym razem ściągać albo zostawiać auta na zewnątrz - tak mamy teraz - w zimie garaż stoi pusty bo się nie mieścimy wysokościowo) a drzwi mamy na 2,25m. Nie mamy ciśnienia żeby były 3 metrowe - woleliśmy środki przesunąć na HS'a Witaj JestGit Edytowane 16 Marca 2013 przez M.A.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Aha. Raczej nie chodziło mi o ciśnienie, a o zachowanie proporcji i spójności. Na podstawie wizualizacji elewacji frontowej wywnioskowałam, że linia bramy i drzwi wejściowych znajduje się na tym samym poziomie. Ale jak widać to złudzenie. Kiedyś pisałeś też o wysokich na 3 m drzwiach wewnętrznych. Stąd moje pytania. Dziękuję za odpowiedź. Teraz już wiem, że u Ciebie każdy otwór ma inne wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.03.2013 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 To nie złudzenie Na wizualizacji jest ok. Tylko początkowo brama była na 2,25m czyli tak jak drzwi ale zmieścilibyśmy się na żyletki a przecież jak wymienimy autko na wyższe to byłby zonk więc decyzja zapadła że brama będzie wyżej. Drzwi nie możemy chyba podciągnąć na 2,5m bo stracą proporcje (tak mi się wydaje) i będą bardzo wysokie i bardzo wąskie wizualnie. W rzeczywistości mamy szerokość drzwi ustaloną na 1,1m. A co do wewnętrznych to: drzwi do sypialni - owszem do sufitu ale nie 3m a 2,85m, drzwi do garderoby 2,85m, drzwi do naszej łazienki 2,85m i może drzwi do gabinetu 2,85m (tu się jeszcze wahamy). Pozostałe będą na 2,25m czyli - do wiatrołapu, do garażu, do PT, do WC dla gości, do pralni. Jakaś tam spójność jednak jest Zapytam jeszcze jak na wysokość bramy i drzwi zapatruje się architekt bo jak na razie decyzja o zmianie wysokości to nasza samowola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.03.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 2,85m No i pojawiła się kolejna wysokość Żartuję A tak poważnie, pozwoliłam sobie na komentarz, ponieważ jakiś czas temu sama przechodziłam przez etap pewnego rodzaju samowoli w projektowaniu, na szczęście zwieńczony jedynym słusznym wnioskiem, że architekt widzi i wyobraża sobie więcej Co prawda nie doszłam z moim do porozumienia w kwestii wysokości bramy, ale za to mój mąż owszem, dlatego też teraz możemy sobie kupić autobus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.03.2013 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 W kwestii wysokości dodam tylko, że na samym parterze mamy trzy różne wysokości stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 19.03.2013 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Po konsultacji z architektem drzwi i brama pozostają na różnych poziomach nadproży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts