Pan Kejk 17.03.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzięki za informację. Miejsce na działce będzie ale zanim zacznie się budowa chciałbym mieć wszystko rozplanowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 02.04.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Andrzej, ty masz już lepsze lub gorsze doświadczenia ze zbiornikiem na deszczówkę. Chyba też jestem zmuszony do zainstalowania szczelnego zbiornika do którego podłączę drenaż i odprowadzę wodę z dachu. Na całej działce mam glinę, drenaż lub studnia chłonna niewiele tu zmieni. Zastanawiam się jakiej pojemności zbiornik zamówić ? Czy np. 5000 l wystarczy, dla dachu o powierzchni 180 m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 02.04.2016 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Andrzej, ty masz już lepsze lub gorsze doświadczenia ze zbiornikiem na deszczówkę. Chyba też jestem zmuszony do zainstalowania szczelnego zbiornika do którego podłączę drenaż i odprowadzę wodę z dachu. Na całej działce mam glinę, drenaż lub studnia chłonna niewiele tu zmieni. Zastanawiam się jakiej pojemności zbiornik zamówić ? Czy np. 5000 l wystarczy, dla dachu o powierzchni 180 m2 ? Hmmm, my mamy 20000l i uważam że to mało na nasze potrzeby. Ale mamy sporą działkę. Jaką przewidujesz powierzchnię "zieloną" na działce. Mamy podobną powierchnię i podczas dużej ulewy wody przybywa bardzo szybko ale podczas suszy równie szybko woda znika ze zbiornika bo trawnik swoje wypija.... Jeśli masz powiedzmy 500 m2 do podlania to rozsądne jest 10000-12000l. Generalnie im większy tym lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 02.04.2016 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 W EcoHouse się dzieje..... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=351779&d=1459627753 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 03.04.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 parapetówka? samochodów tyle, że miejsca zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 03.04.2016 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Nie duza rzecz sie dzieje ale na razie szaaa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 07.04.2016 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Nie duza rzecz sie dzieje ale na razie szaaa.. Co tam panie u dworu słychać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 08.04.2016 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Co tam panie u dworu słychać ... przecież wiesz :P zaraz coś wrzucę na pożarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 08.04.2016 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Poniżej zachęta i zaproszenie dla chętnych i ciekawskich do włączenia telewizora 30 kwietnia w sobotę o 12.25 w TVP2: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=352363&d=1460147230 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=352364&d=1460147293 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=352365&d=1460147305 a tu M.A.G. we własnej osobie z przeuroczą prowadzącą Marzeną Rogalską podczas "czilałtu" na tarasie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=352366&d=1460147325 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 08.04.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Wow, gratuluję. Teraz już wiadomo dlaczego swego czasu nie było u Ciebie miejsca na parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.04.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Wow, gratuluję. Teraz już wiadomo dlaczego swego czasu nie było u Ciebie miejsca na parkingu. Było " malowanie trawy na zielono" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyaidnalnifeisp 08.04.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 fajna chata i ciekawy dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 09.04.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 o! domy przyszłości gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 09.04.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Poniżej zachęta i zaproszenie dla chętnych i ciekawskich do włączenia telewizora 30 kwietnia w sobotę o 12.25 w TVP2: Hoho... Super. Zrobiło się tak... światowo . No i w końcu się też pojawiłeś na fotce . Jakiś temat przewodni? W śniadaniówkach poruszają wszystkie możliwe tematy a co będzie w materiale z Wami? Chociaż moment moment.. 12.25 to nie śniadaniówka. Marzena Rogalska ... hmm no to już sam nie wiem.... edit: dobra.. przegoglowałem i już pisał o tym Rober .... reportaż "Domy przyszłości". Zapewne odcinek 3 . 35 minut czyli kręcenia było przynajmniej na cały dzień. Super. Jeszcze raz gratulacje.... PS. Będzie bardziej technicznie czy raczej tak obrazkowo dla większej rzeczy odbiorców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 09.04.2016 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Hoho... Super. Zrobiło się tak... światowo . No i w końcu się też pojawiłeś na fotce . skoro i tak za trzy tygodnie "gęba" pójdzie w świat to co mi tam Jakiś temat przewodni? W śniadaniówkach poruszają wszystkie możliwe tematy a co będzie w materiale z Wami? Chociaż moment moment.. 12.25 to nie śniadaniówka. Marzena Rogalska ... hmm no to już sam nie wiem.... edit: dobra.. przegoglowałem i już pisał o tym Rober .... reportaż "Domy przyszłości". Zapewne odcinek 3 . 35 minut czyli kręcenia było przynajmniej na cały dzień. Super. Jeszcze raz gratulacje.... PS. Będzie bardziej technicznie czy raczej tak obrazkowo dla większej rzeczy odbiorców? Program ma mieć wydźwięk lajfstajlowy więc będzie trochę o wszystkim, o architekturze, o nas, o wnętrzach i przestrzeni. Będą tez wzmianki o konstrukcji, wentylacji i ogrzewaniu itd. Kręcenia były dwa pełne dni i noc. Ujęcia dzienne, z dronów, nocne, timelapsy... Szok - pełen profesjonalizm, ekipa złożona z dwudziestu osób, ogromne zamieszanie, mnóstwo wrażeń i debiut przed kamerami... Miejmy nadzieję że z całości nagrań wybiorą najciekawsze fragmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 09.04.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Wow, gratulacje! I z drugiej strony - absolutnie zasłużenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 09.04.2016 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Wow, gratuluję. Teraz już wiadomo dlaczego swego czasu nie było u Ciebie miejsca na parkingu. fajna chata i ciekawy dziennik o! domy przyszłości gratulacje Wow, gratulacje! I z drugiej strony - absolutnie zasłużenie Dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raptor1 10.04.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 no to teraz sie zacznie MAG. za chwile przyjedzie BBC ,CNN ,Al-Dżazira I KONIEC Z PRYWATNOŚCIĄ Nie mniej gratuluję . Mam nadzieje że dostaniesz telekamerę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 10.04.2016 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 no to teraz sie zacznie MAG. za chwile przyjedzie BBC ,CNN ,Al-Dżazira I KONIEC Z PRYWATNOŚCIĄ Nie mniej gratuluję . Mam nadzieje że dostaniesz telekamerę Liczymy nawet na nominację do oscara !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 10.04.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Liczymy nawet na nominację do oscara !! Cześć M.A.G. Oczywiście gratuluje! Tym bardziej, że ilość pracy, którą sam włożyłeś w budowę domu jest ponad standardowa (już za to Oscar, a z dat wynika, że jesteś w ścisłej trójcie jeśli chodzi o nominacje - TVP2 ) Nie ukrywam, że jestem ciekaw tego programu i dobrze by było, żeby był on oparty nie tylko na wizualnym aspekcie realizacji, ale także żeby były poruszone praktyczne, techniczne rozwiązania, zmieniające mentalność rodaków ..... Czy program zmobilizował Cię do skończenia ogrodu, bo podobno szewc bez butów chodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts