M.A.G. 10.04.2016 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Cześć M.A.G. Oczywiście gratuluje! Tym bardziej, że ilość pracy, którą sam włożyłeś w budowę domu jest ponad standardowa (już za to Oscar, a z dat wynika, że jesteś w ścisłej trójcie jeśli chodzi o nominacje - TVP2 ) Nie ukrywam, że jestem ciekaw tego programu i dobrze by było, żeby był on oparty nie tylko na wizualnym aspekcie realizacji, ale także żeby były poruszone praktyczne, techniczne rozwiązania, zmieniające mentalność rodaków ..... Czy program zmobilizował Cię do skończenia ogrodu, bo podobno szewc bez butów chodzi ... Dzięki Ogród niemal skończony. Skręciliśmy ponad 100m2 tarasu drewnianego w trzy dni !!!! trawa z rolki na pozostałej części, trawy ozdobne, żwir biały, oświetlenie ogrodu made by M.A.G., oświetlenie podcieni, ogromny plac manewrowy za domem wysypany klińcem oraz grysem ozdobnym, graby jako ogrodzenie, siedziska przy tarasie, palenisko wymurowane z granitu, murki granitowe oddzielające poziomy trawników... nawet trzepak został zabetonowany... Pozostał mi tylko trójkąt na niższej części ogrodu ale został wstępnie przejechany agregatem, wyrównany, usypane i ukształtowane zostały wydmy. Pozostaje poczekać na chwasty, pozbyć się ich, zamontować robota i posiać trawę. Natomiast w środku jest już całkowicie na zero !!! Niektóych pomieszczeń niestety nie dało się sfilmować jak np. małego WC z powodu samego szkła na ścianach.... Nie było jak złapać ujęcia żeby się kamera nie odbijała. Szkoda. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez M.A.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Kejk 10.04.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Poniżej zachęta i zaproszenie dla chętnych i ciekawskich do włączenia telewizora 30 kwietnia w sobotę o 12.25 w TVP2 Zapisuję w kalendarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 11.04.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Skręciliśmy ponad 100m2 tarasu drewnianego w trzy dni !!!! Taras z jakiego drewna zrobiłeś ? Będzie w jakiś sposób zadaszony lub w inny sposób zabezpieczony przed warunkami zewnętrznymi ? Dobrze pamiętam, że słupki w ogrodzeniu robiłeś z tego samego materiału co ściany domu plus siatka i tynt ? Czym przykryłeś słupki ? To jakaś płyta z betonu czy jakiś kupowany element ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 11.04.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Gratuluję Andrzeju ! Czekam z niecierpliwością na emisję programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 11.04.2016 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Dzięki Ogród niemal skończony. Skręciliśmy ponad 100m2 tarasu drewnianego w trzy dni !!!! trawa z rolki na pozostałej części, trawy ozdobne, żwir biały, oświetlenie ogrodu made by M.A.G., oświetlenie podcieni, ogromny plac manewrowy za domem wysypany klińcem oraz grysem ozdobnym, graby jako ogrodzenie, siedziska przy tarasie, palenisko wymurowane z granitu, murki granitowe oddzielające poziomy trawników... nawet trzepak został zabetonowany... Pozostał mi tylko trójkąt na niższej części ogrodu ale został wstępnie przejechany agregatem, wyrównany, usypane i ukształtowane zostały wydmy. Pozostaje poczekać na chwasty, pozbyć się ich, zamontować robota i posiać trawę. Natomiast w środku jest już całkowicie na zero !!! Niektóych pomieszczeń niestety nie dało się sfilmować jak np. małego WC z powodu samego szkła na ścianach.... Nie było jak złapać ujęcia żeby się kamera nie odbijała. Szkoda. Wrzucisz fotki, czy dopiero po emisji programu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 11.04.2016 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Taras z jakiego drewna zrobiłeś ? Będzie w jakiś sposób zadaszony lub w inny sposób zabezpieczony przed warunkami zewnętrznymi ? Dobrze pamiętam, że słupki w ogrodzeniu robiłeś z tego samego materiału co ściany domu plus siatka i tynt ? Czym przykryłeś słupki ? To jakaś płyta z betonu czy jakiś kupowany element ? Taras jest z modrzewa europejskiego. Zadaszenie będzie nad jego częścią. Przed warunkami atmosferycznymi zabezpieczony zostanie olejem do drewna. Ogrodzenie tak jak piszesz. Na słupkach ogrodzenia są zrobione obróbki blacharskie takie jak na domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 11.04.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Wspaniale M.A.G !!! Już niebawem Twój dom pozna cała Polska, a kto wie...może niedługo cały świat Ja na tę okoliczność będę musiała się wsprosić do kogoś, kto jeszcze w domu posiada telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 11.04.2016 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Wspaniale M.A.G !!! Już niebawem Twój dom pozna cała Polska, a kto wie...może niedługo cały świat Ja na tę okoliczność będę musiała się wsprosić do kogoś, kto jeszcze w domu posiada telewizor. ha ha żeby było śmieszniej to my tak samo. Program o naszym domu musimy oglądnąć u kogoś innego bo my od 4 lat nie posiadamy telewizji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.04.2016 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 12.04.2016 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 wow, gratulacje! a nie można będzie potem gdzieś tego obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 12.04.2016 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 wow, gratulacje! a nie można będzie potem gdzieś tego obejrzeć? pewnie będą powtórki na stacjach córkach ale wiesz że to nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 12.04.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 pewnie będą powtórki na stacjach córkach ale wiesz że to nie to samo a to oczywiste, że nie to samo ale ja myślałam pod moim kątem, żebym mogła potem gdzieś obejrzeć na necie, na yt..... bo sobota w południe średnio mi się widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 19.04.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) Na fejsie też głośno: https://www.facebook.com/izodompl/posts/936845809764322 A tu będzie można zapewne znaleźć wideo: http://vod.tvp.pl/24947465/wynik-wyszukiwania Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez dlt7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 19.04.2016 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Andrzej, doborowe towarzystwo. Jeszcze raz... pozytywne fiu fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 19.04.2016 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Na fejsie też głośno: https://www.facebook.com/izodompl/posts/936845809764322 A tu będzie można zapewne znaleźć wideo: http://vod.tvp.pl/24947465/wynik-wyszukiwania Na fejsie to aż się gotuje na odpowiednich profilach Faktycznie na vod będzie można znaleźć oraz na YouTube. Prawdę mówiąc pierwszy odcinek już jest na obu portalach. Andrzej, doborowe towarzystwo. Jeszcze raz... pozytywne fiu fiu Towarzystwo rzeczywiście nie kiepskie.... aż się zastanawiamy czy aby na pewno leżymy na tej samej półce co oni.... W drugim odcinku będzie kosmos... Ale jakbym miał taki budżet to też bym tak przegiął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 20.04.2016 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 Najpierw KWK Promes, później Mobius a później.. Wy Nie bądź skromny i nie zadawaj sobie takich pytań. W końcu ktoś postanowił, że będziecie w tym cyklu. Być może kluczem było studio architektoniczne. W końcu "Bogusław Barnaś (...) zaliczany jest do grona 20 najbardziej utalentowanych młodych architektów świata wg prestiżowego magazynu Wallpaper" to konkretne osiągnięcie. Edge house był już opisywany w jakimś czasopiśmie. Faktycznie kosmos. Co do domu z pierwszego odcinka Living-Garden House to aż żal, że jest wykorzystywany tylko okresowo. To jednak decyzja właścicieli i ich styl życia. My budujemy się mniej więcej w połowie ich drogi i nam będzie łatwiej dojeżdżać do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byggmol 24.04.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Witaj M.A.G. marudziłeś, że nikt nie pisze komentarzy i wywołałeś kilka osób. Ja Nie miałem co tu pisać, achy piszą inni, a ja skupiam się na czytaniu i nauce. Długo tu zresztą nie byłem bo robię sobie regularne przerwy od FM, tak dla zdrowotności, ale ostatnio wpadłem i doczytałem to co mi umknęło. gratulacje ,że będziecie na TVP2 po pierwsze, zasłużyliście. Druga sprawa to taka, że wiele spraw na forum jest wałkowanych w koło Macieju i dlatego pewne wątki jakby trochę wygasły, bo wystarczy je po prostu przeczytać by znaleźć odpowiedź, np. mój kiedyś ulubiony http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48792-dom-ciepły-pasywny-albo-3-lub-5-litrowy dziś prawie martwy, ale wiele spraw nie jest już tak pionierskich i nie wymaga wałkowania na okrągło. Poruszyłeś też kwestie architektury i nudności projektów domów. Otóż, nie każdy ma czas, kasę, wyobraźnię i możliwości organizacyjne by zbudować sobie taką perełkę jak wy, choć ja dziś zaczynając też poszedłbym w p. indywidualny i kable i płaski dach, jak tylko by taki przeszedł w gminie-u nas były warunki zabudowy z dachem dwu lub wielospadowym. Ale pewnych spraw nie cofnę i płakał nad błędami nie będę boi tak sporo rozwiązań w domu mam do przodu dzięki temu forum. Sorry za offtopa, ale naszło mnie na taką refleksję, a twój dziennik jednak ma poczytność. Jeszcze raz gratuluje trudu. P.S. oglądałem w necie EdgeHouse i rzeczywiście kosmos! Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez byggmol dopiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 24.04.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Taras jest z modrzewa europejskiego. Zadaszenie będzie nad jego częścią. Przed warunkami atmosferycznymi zabezpieczony zostanie olejem do drewna. Jaki masz plan na zadaszenie ? Jakaś pergol z drewna może ? Czekam na dokumentację fotograficzną z prac nad tarasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitles 30.04.2016 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Ha, ha.. Czytam sobie w wolnych chwilach (do poduszki i z rana w weekendy), tak już od dłuższego czasu no i dotarłem akurat dzisiaj do strony z wpisem o programie w TVP2. Musiałem się upewnić że mam takiego farta że to dzisiaj będzie emisja, a ja akurat mam wolną sobotę (raz w miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitles 30.04.2016 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Ech.. Sorki za podwójny wpis, ale telefon mi głupieje.. Korzystając z poprawki, to się kulturnie przywitam Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez bitles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts