Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Program zajefajny:)

Teraz już wiem skąd pomysł na Twój nick:)

Gratuluję pięknego, przemyślanego gniazda. Domu, który sam postawiłeś. Pozazdrościć. Mógłbyś mi podpowiedzieć jak rozwiązałeś nawadnianie opartą na wodzie z deszczówki?

Mam u siebie 12m3 zbiornik na deszczówkę, zastanawiałem się nad zagospodarowaniem wody do nawadniania, ale ogrodniczka odradzała mi to ze względu na efektywność nawadniania, raczej jej brak. Twierdzi, że wody w zbiorniku wystarczy na kilka cykli w sezonie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Gratulacje! wreszcie mogłam obejrzeć dom "od środka". Dom oraz Wy ;) zaprezentowaliscie się świetnie. Mój mąż jak już wybuduje naszego pasywninaka, ma zrobić mi dokładnie taki stół jak Wasz! Musimy wziąć namiary na tartak tylko ;) tak w ogóle to mój mąż wielokrotnie ma możliwość oglądania waszego ecohouse bo będąc w pracy czesto przejezdza kolo was :) pozdrawiamy i czekamy na DB kolejnego domku :)

Się chyba rozplyniemy :) bardzo nam miło ze tylu forumowiczów śledzi nasze działania. Cieszymy się że mogliśmy pokazać nasz dom szerszej publiczności bo to naprawdę pokazuje że fajna architektura faktycznie nie musi kosztować 15 baniek a przy tym można spokojnie zbudować dom o śmiesznym wręcz zużyciu energii elektrycznej na jego ogrzanie. Niektórzy wiedzą z korespondencji priv że nie ma co ukrywać, to bardzo duzy bodziec i niesamowita satysfakcja kiedy to nad czym wylewało się wiadra potu zostaje docenione i pokazane milionom widzów. Dla nas to fantastyczne wyróżnienie. Jeszcze raz dziękujemy wszystkim ktorym u nas się podoba :)

@jasiek - masz racje - łezka w oku się zakręciła

@miloszenko - coś w tym jest - dzięki temu forum powstają naprawdę dobre zarówno technicznie jak i miłe dla oka domy

jedno mi się w filmie nie podobało - ale jestem wstanie zrozumieć "Warszawiaków" dla których to dom gdzieś tam koło Rzeszowa

ponieważ na www TVP jest to napisane i nie jest tajemnica napiszmy wyraźnie - jest to dom w "dziczy" w Dzikowcu w powiecie kolbuszowskim - od taki mały lokalny patriotyzm ;)

swoją drogą Pamiętam pierwszy kontakt Andrzeja ... rozmowy .... i to jak trafił na mój dziennik przeszukując Google, tak trafił na Forum i tu już został

Andrzej i Magda - od początku Wam kibicowałem .....

GRATULACJE !!!

czekam na nową realizację ;)

PS. i tak oto Podkarpacie staje się za zagłębiem fajnych przemyślanych realizacji

Program spoko ale na mój gust za dużo "lokowania produktu" co mnie interesuje jaka farba u M.A.G.-a mogłaby być na ścianie;)

Jak dla mnie dom zajefajny i powinni wiecej mówić o zastosowanych rozwiązaniach technicznych ,ciekawostkach itp.

Podsumowując M.A.G i jego dom zasługiwał na więcej ;)

Niestety takie prawo rynku... ktoś musi byc sponsorem...

Jeśli chodzi o rozwiazania technologiczne to powiem wam że i tak było więcej niz zakladano. Program ma zainteresować jak najszerszą publikę a zawalenie ludu informacjami o technologiach nie da tego efektu. Fascynatow technologicznych jest zdecydowanie za mało :)

Nam się podobało. Byliśmy się że wypadniemy kiepsko a nie było źle.