Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia i nie tylko u Misiuniam31

julianna16

Recommended Posts

Julianna16,

a nie byłoby luźniej, gdyby na tym projekcie dać WC w miejsce umywalki?

http://desmond.imageshack.us/Himg819/scaled.php?server=819&filename=misbb.jpg&res=medium

Pralka we wnęce a umywalka po prawej od drzwi?

Wiem, WC jest na wprost wejścia, ale mam wrażenie, że będzie wtedy nadal dostęp do pralki i jakąś godną umywalkę da się jeszce powiesić....

Może taka wersja misiuniam31 zadowoli?

Aha, i mam jeszcze inną propozycję funkcjonalną, z lekkim przesunięciem wanny, ale odpływ zostanie w tym samym miejscu.

A mianowicie: na ścianie na wprost po lewej stronie prostokątna wanna 140 cm a obok pralka 60 cm obudowana (ewentualnie wanna asymetryczna, pralka w mini-wnęce wnęce, obudowana lub nie zależnie od aranzacji obudowy geberitu - w tej opcji wanna kwadratowa może wyglądać gorzej wizualnie, ale też daje radę :)

Po lewej stronie od wejścia umywalka (chyba zmieści się całkiem spora), po prawej stronie od wejścia WC :)

Julianna16, dasz radę wizu?

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no jednak najlepiej jakbym sama narysowała :) ale nic to spróbuje wam nakreslic mówiac wneka mam na mysli ta wneke 108 cm tam gdzie teraz umiesciłas WC, ale jakbym zabudowe kuchni wysunla bardziej w strone kuchni to z dotychczasowej wneki 108x50 zostałaby mi 108x15 cm.a w kuchni weszłabym bardziej w glab i musiała obudowac komin od strony kuchni

no jednak najlepiej jakbym sama narysowała :) ale nic to spróbuje wam nakreslic mówiac wneka mam na mysli ta wneke 108 cm tam gdzie teraz umiesciłas WC, ale jakbym zabudowe kuchni wysunla bardziej w strone kuchni to z dotychczasowej wneki 108x50 zostałaby mi 108x15 cm.a w kuchni weszłabym bardziej w glab i musiała obudowac komin od strony kuchni

:no: nie rozumiem :(. Spróbuj proszę wejść w program Paint wczytaj swój projekt (skopiuj go wcześniej i inaczej nazwij) i nanieś wymiary i sugestie.

Aniu a Ty rozumiesz - potrafisz to narysować?

Co do wizualizacji z przestawionym wc, to potrzebuję dokładnych danych, bo już się gubię :(. Nie wiem też czy można tu przestawić odpływ kanalizacyjny? (z tym jednak trudniej niż z rurką wody) :)

Aniu a Ty rozumiesz - potrafisz to narysować?

Rozumiem tak: chodzi o to, żeby nie zabierać z łazienki na słupki 50 cm, tylko 15. Wtedy słupki wchodzą głębiej w kuchnię, na jakieś 45cm. I te 45cm wystające nadbudować od strony komina.

Ale rysować IMHO nie ma po co, bo w ten sposób wracamy w zasadzie do saamego początku, czyli projektu projektantki ze słupkami na terenie pierwotnej kuchni, gdzie pojawił się problem "dziury" w układzie szafek ;) Z większą łazienką.

Jeśli zdołasz zrobić jeszcze wizu mojej propozycji zagospodarowania łazienki z wanną na ścianie na wprost wejścia, to byłoby super.

I ja zostawiam inwestorkę na razie w spokoju, niech sobie na spokojnie przemyśli, czy większa kuchnia czy większa łazienka.

Bo ja trochę się poczułam jak pies co dogonił swój ogon :p :D

no to wklejam to co mam na mysli

Poddaję się, bo inaczej zacznę wątpić w swoje IQ ;). Dla mnie to jest to, o czym cały czas rozprawiamy i piszemy, ale może się mylę :???:

Tymczasem wstawiam na prośbę Aantenki jeszcze jedną wersję łazienki. Pralkę schowałam w wysokiej zabudowie.

Układ sensowny, choć wc na wprost wejścia ;) i obok wanny.

http://desmond.imageshack.us/Himg708/scaled.php?server=708&filename=ania2ci.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg716/scaled.php?server=716&filename=ania3g.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg41/scaled.php?server=41&filename=ania4.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg52/scaled.php?server=52&filename=aniam.jpg&res=medium

Edytowane przez julianna16

nie , to nie tak dziewczyny bo nie az 45 cm tylko góra 20 a to jednak jest różnica niz 60 cm prawda ?

Misiuniam31 - teraz ja nie do końca rozumiem.

Zrozumiałam, że chcesz zabrać z łazienki tylko 15cm (plus ścianka czyli w sumie ok. 25 cm) zamiast 50 cm (+10 cm ścianka, czyli w sumie 60cm).

Wiec: 60cm (głębokość zabudowy) - 15 cm (głębokość wnęki, w niej schowa się 15 cm z zabudowy 60cm) = 45 cm zabudowy, która będzie zachodzić na kuchnię.

Nie wiem skąd wzięło ci się 20cm?

Przy wychodzeniu zabudowy na 45cm to układ robi się bardzo podobny jak w tym z pierwszego projektu projektantki, różnica 15cm dla mnie nie jest warta całego ambarasu z przestawianiem ścianek.

Niestety bez rysowania z Twojej strony chyba sie nie obejdzie. Nawet jeśli nie umiesz rysować w programie komputerowym, to wystarczy kartka i linijka i albo wrzuć skan albo nawet zrób WYRAŹNE zdjęcie i wrzuć zdjęcie.

Bo ja jeszcze myślałam o czymś takim, oczywiście wszystko trzeba by sprawdzić pod kątem wymiarów - i ostatecznego wymiaru łazienki i wymiarów sprzętów, ale np. z wanną avocado powinno się udać.

Wszystkie sprzęty u mnie są od czapy, bo nie mogłam wstawić nic innego, ale mam nadzieję, że widać o co chodzi.

http://images43.fotosik.pl/1362/6bc6cfa584a76298med.jpg

Kibelek przestawiony minimalnie, odpływ wanny w tym samym miejscu. P

hej dziewczyny , wklejam teraz rzut po przestawieniu scianki i zabraniu wneki z łazienki na rzecz kuchni , wymiary w nawiasach to rzeczywiste wymiary od sciany do sciany , zabudowa kuchenna (słupek lodówkowo-piekarnikowy) bedzie wystawac z jednej i z drugiej strony po 10 cm , tylko bylabym wdzieczna za umiejscowienei stolu w tej nowej kuchni

rzut kuchni i łazienki po zmianach.jpg

Podaj proszę dokładnie 3 wymiary zaznaczone kolorem - długość ścianki we wnęce na lodówkę zmierz od strony kuchni - coś mi nie pasuje te 108 cm. Jeśli tak jest faktycznie, to we wnęce zmieścisz tylko lodówkę i ewentualnie słupek 40.

Jeśli wymiar zaznaczony kolorem zielonym wynosi 120,5 to opisz dokładnie co dzieje się na ścianie z oknem - gdzie (z której strony okna) odeszło te 5 cm?

http://desmond.imageshack.us/Himg828/scaled.php?server=828&filename=rzutkuchniiazienkipozmi.jpg&res=medium

Edytowane przez julianna16

no bo 108 cm to jest wymiar dotychczasowy jeszcze przed wyburzeniem a jak wyburzymy to jeszcze dojdzie 8 cm ściany :) słupek bedzie wystawał troche ale to nie przeszkadza mi bynajmniej bo to juz nie bedzie stricte wneka tylko scianke 1 stawiamy tak jakby w łazience no tez nie wiem , ale chyba to 125 to znów bez tynków itp. bo inaczej ie wiem ja kto wytłumaczyc a w oknie historia podobna bo tez nie wiem gdzie ginie te 5 cm??