Aantenka 10.02.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Julianna16, a nie byłoby luźniej, gdyby na tym projekcie dać WC w miejsce umywalki? http://desmond.imageshack.us/Himg819/scaled.php?server=819&filename=misbb.jpg&res=medium Pralka we wnęce a umywalka po prawej od drzwi? Wiem, WC jest na wprost wejścia, ale mam wrażenie, że będzie wtedy nadal dostęp do pralki i jakąś godną umywalkę da się jeszce powiesić.... Może taka wersja misiuniam31 zadowoli? Aha, i mam jeszcze inną propozycję funkcjonalną, z lekkim przesunięciem wanny, ale odpływ zostanie w tym samym miejscu. A mianowicie: na ścianie na wprost po lewej stronie prostokątna wanna 140 cm a obok pralka 60 cm obudowana (ewentualnie wanna asymetryczna, pralka w mini-wnęce wnęce, obudowana lub nie zależnie od aranzacji obudowy geberitu - w tej opcji wanna kwadratowa może wyglądać gorzej wizualnie, ale też daje radę Po lewej stronie od wejścia umywalka (chyba zmieści się całkiem spora), po prawej stronie od wejścia WC Julianna16, dasz radę wizu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 10.02.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 no jednak najlepiej jakbym sama narysowała ale nic to spróbuje wam nakreslic mówiac wneka mam na mysli ta wneke 108 cm tam gdzie teraz umiesciłas WC, ale jakbym zabudowe kuchni wysunla bardziej w strone kuchni to z dotychczasowej wneki 108x50 zostałaby mi 108x15 cm.a w kuchni weszłabym bardziej w glab i musiała obudowac komin od strony kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 10.02.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 a moze dac narozny wc w rogu który tworzy sciana z kominem i sciana na wprost drzwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.02.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 no jednak najlepiej jakbym sama narysowała ale nic to spróbuje wam nakreslic mówiac wneka mam na mysli ta wneke 108 cm tam gdzie teraz umiesciłas WC, ale jakbym zabudowe kuchni wysunla bardziej w strone kuchni to z dotychczasowej wneki 108x50 zostałaby mi 108x15 cm.a w kuchni weszłabym bardziej w glab i musiała obudowac komin od strony kuchni nie rozumiem . Spróbuj proszę wejść w program Paint wczytaj swój projekt (skopiuj go wcześniej i inaczej nazwij) i nanieś wymiary i sugestie. Aniu a Ty rozumiesz - potrafisz to narysować? Co do wizualizacji z przestawionym wc, to potrzebuję dokładnych danych, bo już się gubię . Nie wiem też czy można tu przestawić odpływ kanalizacyjny? (z tym jednak trudniej niż z rurką wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 10.02.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Aniu a Ty rozumiesz - potrafisz to narysować? Rozumiem tak: chodzi o to, żeby nie zabierać z łazienki na słupki 50 cm, tylko 15. Wtedy słupki wchodzą głębiej w kuchnię, na jakieś 45cm. I te 45cm wystające nadbudować od strony komina. Ale rysować IMHO nie ma po co, bo w ten sposób wracamy w zasadzie do saamego początku, czyli projektu projektantki ze słupkami na terenie pierwotnej kuchni, gdzie pojawił się problem "dziury" w układzie szafek Z większą łazienką. Jeśli zdołasz zrobić jeszcze wizu mojej propozycji zagospodarowania łazienki z wanną na ścianie na wprost wejścia, to byłoby super. I ja zostawiam inwestorkę na razie w spokoju, niech sobie na spokojnie przemyśli, czy większa kuchnia czy większa łazienka. Bo ja trochę się poczułam jak pies co dogonił swój ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 10.02.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 nie , to nie tak dziewczyny bo nie az 45 cm tylko góra 20 a to jednak jest różnica niz 60 cm prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 10.02.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 ok to ja sobie to poukladam i jutro bardzo dokladnie pomierze wszystko. Noi odezwe sie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 10.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 no to wklejam to co mam na mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.02.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 (edytowane) no to wklejam to co mam na mysli Poddaję się, bo inaczej zacznę wątpić w swoje IQ . Dla mnie to jest to, o czym cały czas rozprawiamy i piszemy, ale może się mylę Tymczasem wstawiam na prośbę Aantenki jeszcze jedną wersję łazienki. Pralkę schowałam w wysokiej zabudowie. Układ sensowny, choć wc na wprost wejścia i obok wanny. http://desmond.imageshack.us/Himg708/scaled.php?server=708&filename=ania2ci.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg716/scaled.php?server=716&filename=ania3g.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg41/scaled.php?server=41&filename=ania4.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg52/scaled.php?server=52&filename=aniam.jpg&res=medium Edytowane 10 Lutego 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 11.02.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 nie , to nie tak dziewczyny bo nie az 45 cm tylko góra 20 a to jednak jest różnica niz 60 cm prawda ? Misiuniam31 - teraz ja nie do końca rozumiem. Zrozumiałam, że chcesz zabrać z łazienki tylko 15cm (plus ścianka czyli w sumie ok. 25 cm) zamiast 50 cm (+10 cm ścianka, czyli w sumie 60cm). Wiec: 60cm (głębokość zabudowy) - 15 cm (głębokość wnęki, w niej schowa się 15 cm z zabudowy 60cm) = 45 cm zabudowy, która będzie zachodzić na kuchnię. Nie wiem skąd wzięło ci się 20cm? Przy wychodzeniu zabudowy na 45cm to układ robi się bardzo podobny jak w tym z pierwszego projektu projektantki, różnica 15cm dla mnie nie jest warta całego ambarasu z przestawianiem ścianek. Niestety bez rysowania z Twojej strony chyba sie nie obejdzie. Nawet jeśli nie umiesz rysować w programie komputerowym, to wystarczy kartka i linijka i albo wrzuć skan albo nawet zrób WYRAŹNE zdjęcie i wrzuć zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aantenka 11.02.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Bo ja jeszcze myślałam o czymś takim, oczywiście wszystko trzeba by sprawdzić pod kątem wymiarów - i ostatecznego wymiaru łazienki i wymiarów sprzętów, ale np. z wanną avocado powinno się udać. Wszystkie sprzęty u mnie są od czapy, bo nie mogłam wstawić nic innego, ale mam nadzieję, że widać o co chodzi. http://images43.fotosik.pl/1362/6bc6cfa584a76298med.jpgKibelek przestawiony minimalnie, odpływ wanny w tym samym miejscu. P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 12.02.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 hej dziewczyny , wklejam teraz rzut po przestawieniu scianki i zabraniu wneki z łazienki na rzecz kuchni , wymiary w nawiasach to rzeczywiste wymiary od sciany do sciany , zabudowa kuchenna (słupek lodówkowo-piekarnikowy) bedzie wystawac z jednej i z drugiej strony po 10 cm , tylko bylabym wdzieczna za umiejscowienei stolu w tej nowej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.02.2012 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) Podaj proszę dokładnie 3 wymiary zaznaczone kolorem - długość ścianki we wnęce na lodówkę zmierz od strony kuchni - coś mi nie pasuje te 108 cm. Jeśli tak jest faktycznie, to we wnęce zmieścisz tylko lodówkę i ewentualnie słupek 40.Jeśli wymiar zaznaczony kolorem zielonym wynosi 120,5 to opisz dokładnie co dzieje się na ścianie z oknem - gdzie (z której strony okna) odeszło te 5 cm?http://desmond.imageshack.us/Himg828/scaled.php?server=828&filename=rzutkuchniiazienkipozmi.jpg&res=medium Edytowane 12 Lutego 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 12.02.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 zdjecie jest niedostepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 12.02.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 no bo 108 cm to jest wymiar dotychczasowy jeszcze przed wyburzeniem a jak wyburzymy to jeszcze dojdzie 8 cm ściany słupek bedzie wystawał troche ale to nie przeszkadza mi bynajmniej bo to juz nie bedzie stricte wneka tylko scianke 1 stawiamy tak jakby w łazience no tez nie wiem , ale chyba to 125 to znów bez tynków itp. bo inaczej ie wiem ja kto wytłumaczyc a w oknie historia podobna bo tez nie wiem gdzie ginie te 5 cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.02.2012 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jak rozumiem zatem od strony kuchni wnęka na wysoką zabudowę będzie miała 116 cm (tak?)I jeszcze chciałam dopytać o okno - upewniłaś się co do otwarcia przy zlewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 12.02.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 tak, niestety musi byc wyjmowana bateria bo bedzie kolidowac z otwieraniem okna. okno ma klamke ze swojej prawej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 12.02.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 ale jak rzwalimy ta sciane to juz nie bedzie wneka tylko poprostu słupek wiec mysle ze jakos koszmarnie nie bedzie wystawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.02.2012 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 A na jakiej wysokości od podłogi jest okno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiuniam31 12.02.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 nie mam pojęcia niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts