Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia i nie tylko u Misiuniam31

julianna16

Recommended Posts

Nie ma sensu planowanie bez dokładnych wymiarów :(. Postaraj się o te wszystkie szczegóły bo są ważne. Zarówno kuchnia, jak i łazienka jest mniejsza niż wynika to z projektu. To oznacza, że wszystko co zrobiłyśmy nie ma przełożenia na stan rzeczywisty.

Wysokość okna od podłogi jest w tym przypadku bardzo ważna, bo jeśli okno będzie na równi z blatem, to nawet łamana bateria nic nie pomoże :(.

Zajrzyj TUTAJ - duży wybór baterii łamanych w rożnych cenach. Potrzebują ok. 6-10 cm od blatu do okna. Zajrzałam tylko do kilku, więc może są jeszcze inne.

Standardowy blat dla osoby o wzroście ok. 160 cm jest montowany na wysokości 85 cm, ale najwygodniejszy jest blat ok. 90.

Zmierz to koniecznie i podaj nam pełne, rzeczywiste wymiary mierzone w kuchni (wraz z oknem i odległościami okna od ścian). Jak będziemy to wiedziały, to pokombinujemy z resztą. Zlew można będzie spróbować przesunąć częściowo na ścianę za okno (chociaż baterię), a wtedy płytę damy bliżej narożnika (tak jak jest na Twoim rzucie - u mnie płyta jest dalej, bo wstawiłam łamany narożnik 90 x 90).

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ale jak rzwalimy ta sciane to juz nie bedzie wneka tylko poprostu słupek wiec mysle ze jakos koszmarnie nie bedzie wystawac

Żeby te 4 czy 5 centymetrów nie wystawało tak od czapy mozna po porostu wyrównać ścianę na całej wysokości płytką GK albo czymś innym, co się wykorzystuje do tego celu. Pomniejszy się ciut wejśćie ale nie będzie takich skosów i zakosów. To samo dotyczy wystawania mebli przy kominie.

Nowoczesne kuchnie lubia jedkan jak jest wszystko rowno i harmonijnie

No to przeczytałam wszystko i dalej nie wiem czego chcesz :D

1) co robimy ze scianką między kuchnią i łazienką? Jesli przesuwamy to o ile i w ktora strone?

2) jakie przyłacza musza zostać? czy wanna koniecznie musi być po lewej stronie od wejscia? Sprawdzałaś czy wanne można podłaczyc pod odplyw wc? (wg mojego meza - tak, bez zadnych problemów)

3) co ci się nie podoba w moim projekcie - pytam bo nie wiem co mam zmieniac

4) czy pralka ma byc w łazience?

5) jak duza wanna jest wam potrzebna

To tyle pytań na poczatek