12michal 09.02.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Witam. Co myślicie o takim projekcie ?http://www.z500.pl/projekt/zx53,Nowoczesny-dom-parterowy-z-funkcjonalnym-wnetrzem-3-sypialnie-i-duzy-taras.html#project-general-infoMi osobiście się bardzo podoba, choć kilka zmian bym wprowadził.Jak oceniacie koszty budowy tego domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojojoj 10.02.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 mnie się podoba, bo też go rozważam . Przeczytałam na zetach, że kombinujesz jak wyczarować czwarty pokój, ja natomiast zastanawiam się, który z tych trzech pokoi przerobić na strefę gospodarczą, bo garażu nie chcę. Zastanawiam się również, czy doświetlenie pokoi jest wystarczające, aczkolwiek to nie problem powiększyć okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 10.02.2012 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Tak jak piszesz - okna powiększyć to nie problem, a i strefę gospodarczą spokojnie gdzieś wciśniesz zamiast pokoju.Ja też mam już pomysł na 4 pokój, jak zrobię wizualizację rzutu to wkleję tutaj.A jak u Ciebie z MPZP ? Możesz budować z płaskim dachem ? U mnie wyjaśni się dopiero w czerwcu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojojoj 10.02.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 mogę , moją fantazję ogranicza tylko zapis o zakazie postawienia betonowego ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojojoj 10.02.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 po krótkim przemyśleniu stwierdzam, że moją fantazję ogranicza również stan konta , ale może wybór takiego projektu nie pośle mnie na bruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 11.02.2012 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 po krótkim przemyśleniu stwierdzam, że moją fantazję ogranicza również stan konta , ale może wybór takiego projektu nie pośle mnie na bruk A mogę zapytać jaki planujesz budżet na budowę tego domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojojoj 11.02.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 nie potrafię odpowiedzieć no i ciągle jeszcze rozważamy czy na pewno dom z dachem płaskim. Chcielibyśmy, żeby założony przez z500 budżet był prawdziwy, ale może to jest myślenie życzeniowe. Chyba bylibyśmy szczęśliwi gdyby stan deweloperski wyszedł 200tys. W tym wątku toczą się nieustanne dyskusje "czy wybuduję ten dom za..." http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171092-Dom-do-ok.200-ty%C5%9B.-jest-sens-marzy%C4%87/page179 , można tam "pospekulować" Są osoby które pobudowały nieduże domy w przybliżonych kwotach, ale dużo zależy od wkładu pracy własnej, regionu, materiałów, samego projektu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 11.02.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Też czytałem ten wątek.Ja myślę, że udałoby mi się zamknąć w kwocie 250 tyś na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bardowy 18.07.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam serdecznie, moze troche "wygrzebałem" temat z staroci, ale ostatnio rowniez interesuje sie projektem ZX53, chciałem zapytac czy udało sie juz komus rozpoczac budowe i jak narazie wygladaja koszty. Bylbym wdzieczny za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WAV 05.11.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Cześć. Chciałbym podbić temat tego projektu http://z500.pl/projekt/626/Zx53_PLUS,zx53-wersja-powiekszona.html .Czy ktoś postawił ten dom? Czy jest realna szansa postawić ten dom w Warszawie do 200 tysięcy złotych (na stronie wyceniają budowę do stanu surowego zamkniętego + instalacje + prace wykończeniowe za około 185k zł).Myślę o tym projekcie ze względu właśnie na niską wycenę budowy oraz dlatego, że ma wszystko czego oczekuję czyli: salon z aneksem (ponad 35 m2), 3 sypialnie/pokoje (oczekuje minimum 12m2) oraz oddzielne WC i łazienka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts