Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mnie się podoba, bo też go rozważam :). Przeczytałam na zetach, że kombinujesz jak wyczarować czwarty pokój, ja natomiast zastanawiam się, który z tych trzech pokoi przerobić na strefę gospodarczą, bo garażu nie chcę. Zastanawiam się również, czy doświetlenie pokoi jest wystarczające, aczkolwiek to nie problem powiększyć okna.

Tak jak piszesz - okna powiększyć to nie problem, a i strefę gospodarczą spokojnie gdzieś wciśniesz zamiast pokoju.

Ja też mam już pomysł na 4 pokój, jak zrobię wizualizację rzutu to wkleję tutaj.

A jak u Ciebie z MPZP ? Możesz budować z płaskim dachem ? U mnie wyjaśni się dopiero w czerwcu ...

nie potrafię odpowiedzieć no i ciągle jeszcze rozważamy czy na pewno dom z dachem płaskim. Chcielibyśmy, żeby założony przez z500 budżet był prawdziwy, ale może to jest myślenie życzeniowe. Chyba bylibyśmy szczęśliwi gdyby stan deweloperski wyszedł 200tys. W tym wątku toczą się nieustanne dyskusje "czy wybuduję ten dom za..."

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171092-Dom-do-ok.200-ty%C5%9B.-jest-sens-marzy%C4%87/page179 , można tam "pospekulować" :)

Są osoby które pobudowały nieduże domy w przybliżonych kwotach, ale dużo zależy od wkładu pracy własnej, regionu, materiałów, samego projektu itp.

• 5 months później...
  • 3 years później...

Cześć. Chciałbym podbić temat tego projektu http://z500.pl/projekt/626/Zx53_PLUS,zx53-wersja-powiekszona.html .

Czy ktoś postawił ten dom? Czy jest realna szansa postawić ten dom w Warszawie do 200 tysięcy złotych (na stronie wyceniają budowę do stanu surowego zamkniętego + instalacje + prace wykończeniowe za około 185k zł).

Myślę o tym projekcie ze względu właśnie na niską wycenę budowy oraz dlatego, że ma wszystko czego oczekuję czyli: salon z aneksem (ponad 35 m2), 3 sypialnie/pokoje (oczekuje minimum 12m2) oraz oddzielne WC i łazienka.

Pozdrawiam