barte_k 09.02.2012 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) Witam, Co to jest za rozłącznik, nigdzie go nie mogę znaleźć w sieci, a mam go w projekcie instalacji elektrycznej tylko nie wiem dlaczego RP00 40 A znajduje się przed wyłącznikiem C20, natomiast w warunkach przyłączenia mam tylko wzmiankę o rozłączniku nezpiecznikowym, czy w ogóle go stosować ?? Edytowane 10 Lutego 2012 przez barte_k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.02.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ktoś ten projekt instalacji bezmyślnie kopiuje do kolejnych projektów budowlanych RP00 - to Rozłącznik Bezpiecznikowy starej generacji, komuno wróć40A - to wartość wkładek bezpiecznikowych - 40 amper C20 - to wyłącznik, a nie rozłącznik. ***Wrzuć treść warunków przyłączenia to razem poczytamy co tam jest napisane.Ewentualnie pogadaj z lokalnym fachmanem od elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barte_k 10.02.2012 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 (edytowane) No niestety te projekty gotowe są nic nie wart, z tego co zauważyłem. Przesyłam skan drugiej strony warunków na pierwszej jest napisane jedynie gdzie zostaje dostarczony prąd, natomiast interesuje mnie głównie 5 punkt z warunków przyłączenia, czyli tylko zastosować zabezpieczenie przedlicznikowe typu Rozłącznik bezpiecznikowy, rozumiem że trzy biegunowy typu R303 20A?. Zauważyłem, że chyba teraz stosuje się zabezpieczenia typu RBK00, czy warto w coś takiego wchodzić, czy zastosować tylko zabezpieczenie przedlicznikowy. Edytowane 10 Lutego 2012 przez barte_k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 10.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Typowo RBK + przedlicznikowe C 25A lub inne w zależności od mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 12.02.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 http://allegro.pl/rbk-rozlacznik-bezpiecznikowy-rbk000-apator-fvat-i2108658265.html (niejest to oferta ) W złączu kablowym musi być RBK.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomyk 13.02.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 no raczej musi być ale spotykałem siękiedyś z korkami szok straszny nowe ZK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek-P 14.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 No czasem "cuda" się widuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barte_k 16.02.2012 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Tak jak widać, w załączniku w warunkach jest napisane zabezpieczenie przedlicznikowe typu rozłącznik bezpiecznikowy 20 Ahttp://allegro.pl/rozlacznik-bezpiecznikowy-z-sls-cb-3-biegunowy-i2147528528.html widzę że jest to rozłącznik na wkładki topikowe. Rozumiem, że mam go zastosować, czy ten apator RBK 00 + c 20, czy się ZE przyczepi do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintel 16.02.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Możesz zastosować jaki chcesz byle był zgodny z warunkami ZE. Montowałem kiedyś Moellera fajna sprawa ta sygnalizacja przepalenia wkładki. ZE się nie czepiał. A producentów tego co możesz zastosować ET, hager ,schrack itp wejź do pierwszej lepszej hurtowni.Aha ważne musi być przystosowany do plombowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts