tola 24.03.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Ja znalazlam: - dwie rece - dwie nogi - glowe od plastikowej lali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocki 24.03.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Marzanko - Ty też tutaj? Wiesz, czytałem o tym Twoim nieszczęściu i przez moment pomyślałem o Tobie, ale jakoś tak zapomniało mi się pocniej popatrzyć w lewo. Ojjjj współczuje - a pamiętam jak się cieszyłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 24.03.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 A ja znalazłem przy kopaniu rowów po fundamenty tesztki karoserii starego trabanta - który kiedyś tam chyba utonął, gdyż na mojej działce jeszcze 20 lat temu było bagienko? staw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicha 24.03.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 cicha a twoja działka nie nazywa się wilczy szaniec? a sądząc po znaleziskach to jakieś ziemie wyzyskane? u mnie standard: flaszki po wódce, puszki po piwie, szkło (w osttatnia niedzielę rozcięłam sobie rekę przy sadzeniu krzewów na działce) i krowie łajno Kieeedyś bardzo dawno temu te ziemie należały do Polski, która się wtedy tak nie nazywała, póżniej były to ziemie Pruskie (Niemieckie), aż po drugiej wojnie znów powróciły do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenna Kielan 24.03.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Marzanko - Ty też tutaj? Wiesz, czytałem o tym Twoim nieszczęściu Adasiu, Ty wiesz, że ja trudna do zabicia jestem Dam sobie radę i dalej będę się cieszyć. Na pewno A nie wspomnę i o tym, że teraz wreszcie mój nick został dopełniony. Od tej pory nie tylko "Marzanka" ale i "wonna" można na mnie wołać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrant 24.03.2004 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 cicha a twoja działka nie nazywa się wilczy szaniec? a sądząc po znaleziskach to jakieś ziemie wyzyskane? u mnie standard: flaszki po wódce, puszki po piwie, szkło (w osttatnia niedzielę rozcięłam sobie rekę przy sadzeniu krzewów na działce) i krowie łajno Kieeedyś bardzo dawno temu te ziemie należały do Polski, która się wtedy tak nie nazywała, póżniej były to ziemie Pruskie (Niemieckie), aż po drugiej wojnie znów powróciły do nas Sorry Cicha ale te ziemie nigdy nie nalezaly do Polski i Niemiec -kiedys.Podziekujmy Konradowi Mazowieckiemu w 1226 roku za to co zrobil a pozniej Niemcy .Byly to ziemie Jacwiegow.Pomezanow i jeszcze innych plemion ,ktore zyly sobie w poganstwie od czasu do czasu tlukac sie miedzy soba.Ale to dluzsza rozprawka dla historyka a nie amatora Podpisuje sie jako POLAK (bo nim jestem i zawsze bede !!!)ale nazywali juz mnie Krzyzak,Prusak i jeszcze to ,ze nie mieszkam w Polsce a na ziemiach odzyskanych (wyzyskanych-fajne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.03.2004 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 A tak swoją drogą, ciekawe co pomyślą o nas archeologowie za xxx lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 24.03.2004 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Worki po nawozach, kiedyś ale tak ze dwadzieścia lat wcześniej były w okolicy pola, a teraz tylko grzybki rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 08.09.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2004 To ja dodam swoje znaleziska: 1 na dzialce rodziców w lesie znajduje regularnie : grzyby , jagody wykrywaczem metalu nie szukalem a jest szansa na znalezienie bo okoliczny las jest poprzecinany transzejami , stanwiskami dla dzial czołgów itd oraz budowlami w stylu bunkry ( przyczólek Warecko- magnuszewski niedaleko) 2. na dzialce na której stoi dom : karoserja malucha w stanie krańcowego rozpadu, cześci samochodowe, puszki po oleju i smarach. sweterek z jakiegos sztuczydła który pomimo lezenia pod ziemia kilka lat nie uległ rozkladowi i rozwłóczył sie po terenie pajaczyna nitek, brame metelowa ( lezala w trawie) 3. na dzialce ktora kupilem mam nadzieje pod docelowe siedlisko: blizej niezidentyfikowana cześc metalowa, podkowe, jedna monete. w stawiku który graniczy z ogrodzeniem po wyschnieciu 3 łuski od pocisków duzego kalibru w stanie korozji totalnej. Prawdziwe znaleziska beda jak zaczne tam kopać kiedyś fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 09.09.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 A moj sasiad kopiac dół pod POŚ wykopał wierzchołek ogromnego kamienia ktory mial gdzies 1,5 metra na 2, nie wiemy jaki duzy byl naprawde bo musial ominac go i zakopac bo nie bylo szans go wyciagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 09.09.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Na razie tylko melioracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 09.09.2004 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 Jesteśmy właścicielami działki dopiero od tygodnia, a juz znaleźliśmy na niej: - wielka bryłę betonu (chyba po budowie sąsiadów) - dwa otoczaki (przydadzą się do ogródka) - mała jaszczurkę (nasze pierwsze zwierzątko!) i kilka cykad - znak drogowy - ograniczenie prędkości do 40 km/h oraz całą masę "cudów" w postaci: - plastikowego wiadra - opakowań po jajkach - reklamowek i to, co zostawiaja okoliczne psy... Zanim dojdzie do budowy ta lista na pewno sie wydłuży! koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 10.09.2004 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Wśród wielu skarbów takich jak podkowy (9szt), pieniążki polskie, niemieckie, nawet tynf z czasów Augusta Sasa (ten co "dobry żart tynfa wart") znaleźliśmy pełne wyposażenia robotnika PRL-u, tj teczkę zapinaną na dwa zamki o w środku butelkę po połówce Vistuli i musztardówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 10.09.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 MOja kochana Żoneczka ze mną znalazła ... dzidzię, która jużod 4 miesięcy zdrowo rozwija się u niej w brzuszku. To się nazywa szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 10.09.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 1. komary! 2. olbrzymie cegły, prawdopodobnie pozostałości po kompleksie dworskim z XIX w. 3. jakieś kosteczki po zwierzaku... 4. wczoraj znalazłem tam dom! pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 10.09.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Wakmen: długo szukaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 10.09.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Ja niedawno znalazłam piękny krzak (?) ziemniaków, który się nie wiem jakim cudem uchował w kacie działki. Dzięki niemu mieliśmy obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 10.09.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 Wakmen: długo szukaliście ? Tak naprawdę to 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 10.09.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2004 zero, nic, null , jedynie chwaściska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 11.09.2004 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2004 Korzenie po pomidorach(takie pomidorowe pole było) po 3 latach koszenia grabienia jeszcze sie o nie potykam,a nie ma zmiłuj jak ciągne jakis kabel 100% musi zaczepic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts