Piotrek z Łowicza 20.05.2005 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Witam!!!!!To wszystkich zadziwie bo ja ostatnio przy okazji sadzenia drzewekk wykopałem 3 strasznie obrdzewiałe skrzynki.. Wyglądało to niebezpiecznie więc zostawilem je w spokojuu.. Ciekawosc okazala sie jednak silniejsza od strachu (wygładało to jak miny przeciwczołgowe) jednak po otwarciu tego czegos stało sie jasne ze to ostra amunicja do broni maszynowejj. Byla to tasmowka.. Tak zechowana ze saperzy, ktorzy sie zjawili byli zdumieni!!!!! Takze uwazajcie jak bedziecie sadzic drzewka na swoich dzialkach bo mozecie trafic na niezły arsenał amunicji z czasow II Wojny światowejj:)) Pozdrawiam wszystkich saperow:))) Piotrek>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 22.05.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2005 W temacie militariów, kilka dni temu kopiąc pod taras znalazłem kamień ociosany na kształt grotu włóczni. Sam nie wiem, czy to znalezisko czy przypadkowo ułamany kamyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.05.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 a ja z innej bajki CHCIAŁBYM ZNALEŚĆ ROPE ale by było CO Mogę Ci powiedzieć, co by było, moi rodzice przy kopaniu studni znaleźli ropę. Efekty: smród, kupa dodatkowej pracy i kosztów. Nc więcej. W kopanej studni pokazała się woda tłusta, pokryta ciemnymi oleistymi plamami i strasznie śmierdząca. Studnię trzeba było zasypać i wykopać nową, z tamtą nie dało się zrobić nic. Potem doszliśmy do starych danych wg których prowadzono tam badania w temacie ropy w latach 60tych, złoża są, podobno nawet dość obfite, niestety nienadające się do eksploatacji. Ale może kiedyś?... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 23.05.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2005 Sam nie wiem, czy to znalezisko czy przypadkowo ułamany kamyk. Przypadkiem nie zgłaszaj bo Ci budowę wstrzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaganek 24.05.2005 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 a ja z innej bajki CHCIAŁBYM ZNALEŚĆ ROPE ale by było CO No i po co Ci to ropa i tak należałaby do państwa o ile dało by się ją wydobywać. O tym już było wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.05.2005 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 W minioną niedzielę znalazłam na swojej działeczce cały system nor lisich. Sprytnie ukrytych w jeżynach. Na pewno zamieszkałych, są niepodważalne tego dowody w postaci... pozostałości po biesiadowaniu, np. małego łebka prosiaczka, kosteczek przeróżnych i piórek z kur sąsiada. Mnie tam lisia rodzinka zupełnie nie przeszkadza, tylko nie wiem co powiedzą sąsiedzi, jak przyuważą liska niosącego ich kurkę, prosiaczka, czy coś w tym rodzaju na moje pole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 24.05.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 poza produktami przemysłów ciężkiego i lekkiego (śmieci) największą 'frajdę' sprawiło mi gniazdo os w ziemi; biliony ślimaków, grzyby jaszczurki z osami fajnie się walczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 24.05.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2005 na razie masę butelek, resztki telewizora, jakieś kawałki folii, papy, połamane platikowe wiaderko i statecznik po pocisku moździerzowym. Ten mi krwi zepsuł - był widoczny po zdarciu humusu, ale tak, jakby reszta pocisku sterczała w ziemi. No i wezwanie policji, warowanie przy tym dziadostwie (działka nie ogrodzona a ludzie z pieskami z okolicy na spacery łążą), czekanie na drugi dzień od rana na saperów...a wystarczyło to patykiem ruszyć i byłoby po kłopocie. Tak zresztą pomocnik geodety radził, na co ja mu kazałem się puknąć w czoło.Z rzeczy przyjemnych: zdziczałe truskawki, stare porzeczki.Z kopalin: wodę na 12 metrze, skład chemiczny jeszcze nie ustalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 26.05.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 A u mnie poziomki !!! Przwdziwe poziomki mniaaaaaam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 28.05.2005 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 U MNIE MNÓSTWO KORZENI,STARA SREBRNA BROCHA Z BURSZTYNKIEM,I GLINA GLINA GLINA.....MOZE ZBUDUJE CEGIELNIE????NIESTETY PODKOWY NA SZCZĘŚCIE NIE UDAŁO MI SIE ZNALEŚĆ ALE ZA TO NA STRYCHU U MAMUSI MNOSTWO SKARBÓW STARE SZAFKI,MISKI GLINIANE,SKRZYNIE,KRZESŁA RZEZBIONE,CYNOWE GARNKI,STARE MŁYNKI.TYLKO MUSZE JEJ WMÓWIC ŻE TO JEJ NIEPOTRZEBNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.05.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 U MNIE MNÓSTWO KORZENI ... To swietnie ale po co zaraz krzyczec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 28.05.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 KRZYCZEĆ???????? A rozumiem..Pisze duzymi literami bo tak lubie i tak łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 28.05.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 KRZYCZEĆ???????? A rozumiem..Pisze duzymi literami bo tak lubie i tak łatwiej Netykieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 30.09.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 A u mnie poziomki !!! Przwdziwe poziomki mniaaaaaam ) Okazuje się, ze nie tylko, bo oto dzisiaj ... W poblizu naszej działki (jakieś 50 m od niej) przy okazji kopania wodociagu znaleziono.......... zwłoki ludzkie . Prawdopodobnie z II wojny, bo zostały tylko kości i zardzewiałe chełmy. Nawet nie myslałam, ze pozotaje z czlowieka tylko taka kupka kości. Wykopano 3 ciała (znaczy 3 czaszki były więc prawdopodobnie reszta kości dałaby sie przyporządkować tym glowowom). Była policja , wszystko oficjalnie się odbylo. Kościotrupki spakowano i wywieziono,ale nikt nie daje głowy, ze tych 3 to było wszystko. Byc moze obok sa nastepne ciała (wyglądało to na grób zbiorowy. Oni byli ułożeni ładnie jeden obok drugiego) , ale nawet jeśli to niech spoczywają w pokoju nikt nie będzie rozkopywał pola w ich poszukiwaniu. Zwłaszcz, ze leżą na głebokości ok. 3 m akurat w poprzek drogi. Trzeba będzie w tym miejscu postawic jakis krzyż i od czasu do czasu zapalić świeczkę. Acha, wcześniej znaleziono "piorun" - duzy : długi na 10cm o średnicy 1,5cm. Gdzieś mi się obiło o uszy,z e to skamielina jakiegoś prehistorycznego zyjątka - niech i tak będzie. No i piekny głaz. O wymiarach jakieś 80cmx80cm x1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszuwar 02.10.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Podczas kopania oczyszczalni koparka wykopała duże ilości kości pozostałości po fernie lisów ale był smród!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 02.10.2005 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 A my - wśród krzaków pokrzyw i lebiody znaleźliśmy marihuanę. Oj, ale było szkoda niszczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2005 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 zakopaną rurę od szamba sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 02.10.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Szcególnie podczas odkopywania przedwojennej studni, wykopałem z niej:1. 20 taczek szkła,2. hełm niemiecki,3. jakiś karabin (raczej to co z niego zostało- a zostało niewiele),4. 63 łuski artyleryjskie w różnym stanie,5. pocisk przeciwlotniczy,6. fragment taśmy z nabojami od kałacha,z ziemi wykopałem sporo odłamków po granatnikach, sporo szkła i żużla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 03.10.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 ad. 6 Kałach nie ma taśmy tylko magazynek (tak na marginesie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.10.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 NICJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts