R4DZ1U 26.04.2012 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 o iniekcji wiem, ale to koszta. Myślałem, że jest może jakiś inny sposób, i tak będę odkopywał fundamenty i uzupełniał ubytki fug między kamieniami, więc przy okazji mógłbym coś dodatkowo zrobić w kwestii ich izolacji: styropian, mazidło jakieś, papa czy folia. Stąd moje pytanie też o to. Ale jak widać każdy udaje, że jest mądry i wie wszystko, ale podzielić się swoją niby wiedzą nie potrafi. wasia - dzięki za info, chociaż wiem, że ten kosztowny pomysł faktycznie jest skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 26.04.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Dach jest szczelny ? Do komina woda się nie leje ? Czy ta ściana jest tuz przy kominie ? Daj zdjęcia dachu od wewnątrz, komin od zewnątrz i wewnątrz przy łączeniu z dachem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R4DZ1U 28.04.2012 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 komin jest zupełnie gdzie indziej nawet nie w pobliżu tej ściany. Mam każdą ścianę zewnętrzna taką jak na fotce, więc ewidentnie to wina izolacji lub jej braku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 28.04.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 o iniekcji wiem, ale to koszta. Myślałem, że jest może jakiś inny sposób, Brałem udział w naprawie praktycznie identycznego konstrukcyjnie domu do twojego. Była to tzw. "podcinka" czyli: 1) Przecięcie fug pierwszej i drugiej warstwy cegieł ściany piłą widiową (do cięcia bloczków z betonu komórkowego) na odcinkach ok. 1,5m. 2) Oczyszczeniu cegieł wieńczących fundament z zaprawy 3) Ułożeniu 5mm trójwarstwowej papy fundamentowej z "rulonikiem" na końcach wnęk 4) Wmurowaniu cegieł 5) Podcince "słupków" które zostały pomiędzy izolowanymi odcinkami z połączeniem na zakład papy włożonej z tą zwiniętą w "rulonik" Izolacja 60mb ściany 40cm zajęła około miesiąca pracy dwóch osób i pochłonęła ok. 10 tys. zł. Po dwóch sezonach grzewczych ściany były już suche i można było położyć nowe tynki. Dlatego dobrze przemyśl, czy warto inwestować w stary dom. Często taniej jest wyburzyć stary, sprzedać cegłę i wybudować nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts