Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo apetyczne.... zapewne na nowych poręczach:D.Te cieknące na gazie glirowym, zwisy klamrowo-krewetkowe.Tematycznie apetycznie drewniano butelcano.Szkoda ,że do popitki wino musujące marki wino a nie szampon ale ujdzie fota wszystko przyjmie.Efekt wizualny nastempnom rqazom poprawi także odłojenie króla.:D
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak piękny dzień wypada przywitać czymś luxusowym na drugie śniadanie, oderwać się od wsiórskiego kiszonego ogórka faszerowanego zasmażanymi buraczkami i zagryzanego mozzarella w płynie.

 

Postanowiłem zrobic powtórke jednego mixu z elitarnych światowych bąbelek.

Będzie smacznie i szampańsko ponownie.Tylko co wybrać:

-Włoskie Semifreddo Bellini , Wiosenny Punch, lub Frizzante Mojito

-Austryjacki Cytrynowy Punch

-Hiszpańska klementyna, kocham ten cocktail

-Włosko - Niemiecki Sojusz z Campari lub Aperol

 

Nie, dziś dla odmiany napije się tego samego co piła moja stara, zwykły Kir Royales na bazie Moet + Cassis.

 

W tym samym czasie zaczne zabawe nożem z cebulą,czosnkiem,bazylią.Tylko co z robić z nadmiarem kupionych kalamarów i krewetek? Wiem kolendra, troche papryki, ocet , dziewiczą, nać selera.

Edytowane przez epikurejczyk
zapomniałem dodać, że ocet zwykly biały
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Atetycznością jest nawet sam w sobie Kir Royale(lub z likierem malinowym Kir Imperial)

http://imageshack.us/a/img716/6076/p10308142.jpg

http://imageshack.us/a/img571/5849/p10308192.jpg

 

Małe leżkowanie w lodówce, i kalamary z krewetkami gotowe.

Zamiast octu można cytryne, ale dziś miałem ochote na ocet.

http://imageshack.us/a/img4/2840/p10308222.jpg

Dodatkowo opisane wcześniej vitaminki.

http://imageshack.us/a/img191/3227/p10308232.jpg

Edytowane przez epikurejczyk
inna opcja czyli likier malinowy i mamy Kir Imperial
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

epikurejczyk - z ryb to lubię kiełbasę, ale fotki są OK, w końcu nie samą budową człowiek żyje :D

 

..

Pierekaczewnik miałam okazje spróbować po raz pierwszy w ubiegłym roku w Kruszynianach...Bardzo polecam, gdyby ktoś był w okolicy Kruszynian....

 

Bywam tam często, też jakby kulinarnie, ale raczej jesienią :cool:

kn1.jpg

 

..Potrawy nie stosowane u mnie w chałupie , na fotkach i zapewne w rzeczywistości wyglądają i smakują wybornie...:

Potrawy są ciekawe i u nas też niecodzienne, ale na pewno warte spróbowania.

Niżej pierekaczewnik na słodko, z antonówkami

kn3.jpg

 

kn2.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mieszalnik jest lexusowy :D:D:D,Poręcze nabrały kolorytu.Są bardziej wyraziste,za to ktoś cudnie oddał się na talerzu.:yes::D:D:D

 

 

http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?3-KONKURS-Kulinarna-podr%C3%B3%C5%BC-dooko%C5%82a-%C5%9Bwiata-Do-wygrania-profesjonalne-grille

 

może warto wymienić już grilla???

 

 

http://forum.muratordom.pl/asset.php?fid=155554&uid=24599&d=1368579110

wielkanocna-przekaska-ogorki-kiszone-z-galareta.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
konkurs
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

epikurejczyk - z ryb to lubię kiełbasę, ale fotki są OK, w końcu nie samą budową człowiek żyje :D

 

 

 

Bywam tam często, też jakby kulinarnie, ale raczej jesienią :cool:

kn1.jpg

 

 

Potrawy są ciekawe i u nas też niecodzienne, ale na pewno warte spróbowania.

Niżej pierekaczewnik na słodko, z antonówkami

kn3.jpg

 

kn2.jpg

 

Kanie zawaliste. Pierekaczewnik na słodko tyż wygląda zajefajnie.Te miksty rybiane już mnie mdlą.:D.Czy próbowałeś kiedyś grillować np. kanie???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...Czy próbowałeś kiedyś grillować np. kanie???

Nie , kanie to jesienna pora, pogoda raczej już ogniskowa. Z moich grzybowych, nietypowych, potraw warte opisania byłyby purchawki smażone w głębokim tłuszczu. Może kiedyś pokażę... :lol2:

 

 

Teraz trochę szerzej o konkursowym szaszłyku. Właściwie nie kaukaskim, a czeczeńskim. Taką ekipę spotkałem kiedyś na budowie , jadłem, wódkę piłem, a co widziałem to opowiem...:yes:

 

Otóż szaszłyk czeczeński wygląda inaczej niż nasz rodzimy . Nie składa się z oddzielnych kawałków mięsa , a jest ściśle uformowany na szpadce w kształt kiełbaski i różni się smakiem. Na tyle, że zapytałem- JAK?- i zrobiłem go sam. No i pooszło... :stirthepot:

 

Nie jestem antyfanem przypraw, ale od paru lat peklowanie w cebuli stało się, u nas, podstawowym sposobem przygotowania mięsa do pieczenia.

 

Dla przykładu skrzydełka z indyka pieczone z ziemniakami:

Cebulę pokroić, posolić, obłożyć skrzydełka, peklować kilka, kilkanaście godzin.

szl1.JPG

 

Można dodać gałązkę lubczyka , smaku to nie zmienia, ale zapach jest wspaniały. Nie wiedziałem przedtem po co ten krzaczor rośnie w ogrodzie.

szl1_1.JPG

 

Piec w temperaturze 240st . Po 30 minutach przewrócić, po kolejnych 15 zmniejszyć temperaturę do 190st .

szl2.JPG

 

Po godzinie wyjąć z piekarnika, podać.

szl3.JPG

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szykowałem się na łososia z grilla, ale pada...

http://imageshack.us/a/img10/2699/p10309472.jpg

tak więc zmiana planu. Brązowy ryż, woda...

http://imageshack.us/a/img805/3299/p10309642.jpg

i łosoś na surowo...

http://imageshack.us/a/img809/2665/p10309652.jpg

http://imageshack.us/a/img832/4859/p10309672.jpg

i to co było przygotowane jako przystawki do grilla...

http://imageshack.us/a/img825/3682/p10309702.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak tu smacznie.Tylko robali brakuje.A Pan Panie Europejczyk to inaczej gotować nie potrafi.Ta zgnilizna się przejadła społeczeństwu.Oprócz molo i czerwonych ryb ma Pan coś innego do pokazania. Kusi Pan tymi zdjęciami ale ktoś kiedyś zwymiotuje na monitor od tej Pańskiej rybodajni.Niech i to Pan weźmie pod uwagę.Ma Pan może inny program by tych wielkości zdjęciowej nie pokazywać.Chyba że dąży Pan do wymiocin na monitorach.

 

Szykowałem się na łososia z grilla, ale pada...

 

To Pana słowa.Panu już padło.Niech Pan nie męczy ludzi tymi frazesami.Nie ma Pan innego bardziej intratnego zajęcia.

Nie pozdrowię Pana bo jest Pan za pusty by to zmieścić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...