niktspecjalny 14.05.2013 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Bardzo apetyczne.... zapewne na nowych poręczach:D.Te cieknące na gazie glirowym, zwisy klamrowo-krewetkowe.Tematycznie apetycznie drewniano butelcano.Szkoda ,że do popitki wino musujące marki wino a nie szampon ale ujdzie fota wszystko przyjmie.Efekt wizualny nastempnom rqazom poprawi także odłojenie króla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.05.2013 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Kaaaaaalmary z grilla z dozą systematyczności talerzowej-podawczej Krewetki z grilla z czosnkiem i bazylią takie apetyczne i uporządkowane Szampan ale on do tych z łojem poręczy,tralek i króli nie pasi. :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 14.05.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Tak piękny dzień wypada przywitać czymś luxusowym na drugie śniadanie, oderwać się od wsiórskiego kiszonego ogórka faszerowanego zasmażanymi buraczkami i zagryzanego mozzarella w płynie. Postanowiłem zrobic powtórke jednego mixu z elitarnych światowych bąbelek.Będzie smacznie i szampańsko ponownie.Tylko co wybrać:-Włoskie Semifreddo Bellini , Wiosenny Punch, lub Frizzante Mojito-Austryjacki Cytrynowy Punch -Hiszpańska klementyna, kocham ten cocktail-Włosko - Niemiecki Sojusz z Campari lub Aperol Nie, dziś dla odmiany napije się tego samego co piła moja stara, zwykły Kir Royales na bazie Moet + Cassis. W tym samym czasie zaczne zabawe nożem z cebulą,czosnkiem,bazylią.Tylko co z robić z nadmiarem kupionych kalamarów i krewetek? Wiem kolendra, troche papryki, ocet , dziewiczą, nać selera. Edytowane 14 Maja 2013 przez epikurejczyk zapomniałem dodać, że ocet zwykly biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 14.05.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Zapomniałem również napomknąć , że marynowanie owoców morza w lodówce pod przykryciem dla wiekszości smakoszy.Ważne, bardzo ważne bo ten sexi zapach.....najlepiej kupić lodówke gdzie powietrze wewnątrz jest odświeżane mniej więcej co 20 minut. Polecam lodówke Sub-Zero Pro 48 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 14.05.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Atetycznością jest nawet sam w sobie Kir Royale(lub z likierem malinowym Kir Imperial) http://imageshack.us/a/img716/6076/p10308142.jpg http://imageshack.us/a/img571/5849/p10308192.jpg Małe leżkowanie w lodówce, i kalamary z krewetkami gotowe.Zamiast octu można cytryne, ale dziś miałem ochote na ocet. http://imageshack.us/a/img4/2840/p10308222.jpgDodatkowo opisane wcześniej vitaminki. http://imageshack.us/a/img191/3227/p10308232.jpg Edytowane 14 Maja 2013 przez epikurejczyk inna opcja czyli likier malinowy i mamy Kir Imperial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 14.05.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 epikurejczyk - z ryb to lubię kiełbasę, ale fotki są OK, w końcu nie samą budową człowiek żyje .. Pierekaczewnik miałam okazje spróbować po raz pierwszy w ubiegłym roku w Kruszynianach...Bardzo polecam, gdyby ktoś był w okolicy Kruszynian.... Bywam tam często, też jakby kulinarnie, ale raczej jesienią ..Potrawy nie stosowane u mnie w chałupie , na fotkach i zapewne w rzeczywistości wyglądają i smakują wybornie...: Potrawy są ciekawe i u nas też niecodzienne, ale na pewno warte spróbowania. Niżej pierekaczewnik na słodko, z antonówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 14.05.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 epikurejczyk - z ryb to lubię kiełbasę To można wszystko wymieszać razem. O. http://imageshack.us/a/img600/4454/p10308252.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 14.05.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Mniami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
貧窮貧窮 14.05.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Mniami! zapodaj coś, bo chce mi się jeść...ino nie tego zielonego, ze zdjęcia:cool: Edytowane 14 Maja 2013 przez 貧窮,貧窮 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.05.2013 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 (edytowane) Mieszalnik jest lexusowy :D:D,Poręcze nabrały kolorytu.Są bardziej wyraziste,za to ktoś cudnie oddał się na talerzu.:D:D http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?3-KONKURS-Kulinarna-podr%C3%B3%C5%BC-dooko%C5%82a-%C5%9Bwiata-Do-wygrania-profesjonalne-grille może warto wymienić już grilla??? http://forum.muratordom.pl/asset.php?fid=155554&uid=24599&d=1368579110 Edytowane 15 Maja 2013 przez niktspecjalny konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.05.2013 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 epikurejczyk - z ryb to lubię kiełbasę, ale fotki są OK, w końcu nie samą budową człowiek żyje Bywam tam często, też jakby kulinarnie, ale raczej jesienią Potrawy są ciekawe i u nas też niecodzienne, ale na pewno warte spróbowania. Niżej pierekaczewnik na słodko, z antonówkami Kanie zawaliste. Pierekaczewnik na słodko tyż wygląda zajefajnie.Te miksty rybiane już mnie mdlą..Czy próbowałeś kiedyś grillować np. kanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 19.05.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 ...Czy próbowałeś kiedyś grillować np. kanie??? Nie , kanie to jesienna pora, pogoda raczej już ogniskowa. Z moich grzybowych, nietypowych, potraw warte opisania byłyby purchawki smażone w głębokim tłuszczu. Może kiedyś pokażę... Teraz trochę szerzej o konkursowym szaszłyku. Właściwie nie kaukaskim, a czeczeńskim. Taką ekipę spotkałem kiedyś na budowie , jadłem, wódkę piłem, a co widziałem to opowiem... Otóż szaszłyk czeczeński wygląda inaczej niż nasz rodzimy . Nie składa się z oddzielnych kawałków mięsa , a jest ściśle uformowany na szpadce w kształt kiełbaski i różni się smakiem. Na tyle, że zapytałem- JAK?- i zrobiłem go sam. No i pooszło... Nie jestem antyfanem przypraw, ale od paru lat peklowanie w cebuli stało się, u nas, podstawowym sposobem przygotowania mięsa do pieczenia. Dla przykładu skrzydełka z indyka pieczone z ziemniakami: Cebulę pokroić, posolić, obłożyć skrzydełka, peklować kilka, kilkanaście godzin. Można dodać gałązkę lubczyka , smaku to nie zmienia, ale zapach jest wspaniały. Nie wiedziałem przedtem po co ten krzaczor rośnie w ogrodzie. Piec w temperaturze 240st . Po 30 minutach przewrócić, po kolejnych 15 zmniejszyć temperaturę do 190st . Po godzinie wyjąć z piekarnika, podać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 23.05.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Szykowałem się na łososia z grilla, ale pada... http://imageshack.us/a/img10/2699/p10309472.jpgtak więc zmiana planu. Brązowy ryż, woda... http://imageshack.us/a/img805/3299/p10309642.jpg i łosoś na surowo... http://imageshack.us/a/img809/2665/p10309652.jpg http://imageshack.us/a/img832/4859/p10309672.jpgi to co było przygotowane jako przystawki do grilla...http://imageshack.us/a/img825/3682/p10309702.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gilda 24.05.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Jak tu smacznie.Tylko robali brakuje.A Pan Panie Europejczyk to inaczej gotować nie potrafi.Ta zgnilizna się przejadła społeczeństwu.Oprócz molo i czerwonych ryb ma Pan coś innego do pokazania. Kusi Pan tymi zdjęciami ale ktoś kiedyś zwymiotuje na monitor od tej Pańskiej rybodajni.Niech i to Pan weźmie pod uwagę.Ma Pan może inny program by tych wielkości zdjęciowej nie pokazywać.Chyba że dąży Pan do wymiocin na monitorach. Szykowałem się na łososia z grilla, ale pada... To Pana słowa.Panu już padło.Niech Pan nie męczy ludzi tymi frazesami.Nie ma Pan innego bardziej intratnego zajęcia.Nie pozdrowię Pana bo jest Pan za pusty by to zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 24.05.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 (edytowane) Nie ma to jak mądrego forumowicza poczytać. Baran.http://imageshack.us/a/img842/4632/baranina.jpg Edytowane 24 Maja 2013 przez epikurejczyk nie ma to jak baran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 24.05.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Pyciu soli, pyciu pieprzu, skropić cytryną, i na grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 24.05.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 A tu pada...ciągle pada... http://imageshack.us/a/img543/272/padaz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oslo88 24.05.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 cóż mogę powiedzieć, takim widokiem można by się tylko żywić. nie ma nic piękniejszego niż sztormowa pogoda na morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 25.05.2013 02:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Jakie morze? To jest jezioro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epikurejczyk 25.05.2013 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 a wracajac do smakołyków inaczej. troche odskoczymy. baranina, tak jak w przepisie wyżej. http://imageshack.us/a/img444/9886/p10400382.jpg prosto, smacznie, letnio, i idealnie przed pływaniem. musztarda krakowska i dobry lech bo zimny! http://imageshack.us/a/img189/6392/p10400402.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.