niktspecjalny 28.05.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 I znowu zapanował spokój..Barierka nie wytrzymała..Dochodzenie trwa....................Ale jak tematycznie i apetycznie to może pasta łososiowa z czosnkiem i szpinakiem,jako przystawka w czasie grillowania.Wspaniale smakuje z pieczonymi ziemniakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.06.2013 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Tu sie produkuj,tu jest twoje miejsce,a może założyć ci inny temat taki pod ciebie.............chcesz???????? Cały czas cierpliwie czekam aż cię dopadną za obrazę mojej rodziny.Kiedyś wpadniesz wszystkie obraźliwe twoje wpisy są na policji. Edytowane 23 Czerwca 2013 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 30.07.2013 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Tosiu, a gdzie przepis? Niech i u nas zapachnie przepis mocno spóźniony, ale miałam długggą przerwę na forum babeczki wielkanocne kostkę margaryny mlecznej siekamy i miksujemy ze szklanką cukru i jednym opakowaniem dużym cukru waniliowego, dodajemy 4 jajka i miksujemy, póżniej 2 razy po 3/4 szklanki mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia, miksujemy i dodajemy to co lubimy... ja robię babeczki jasne z dodatkiem imbiru, cynamonu, dodaję kakao i wychodzą czarne, dodaję orzechy, migday... zazwyczaj robię porcję z dwóch margaryn i 8 jajek (wszystko x2) i dzielę na części, a każda część jest inna i tak wypiekam chwilkę na termoobiegu i dolej grzałce w foremkach malutkich i papilotkach i polewam czekoladą i posypuję tym, na co mam ochotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 30.07.2013 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 o ooo!!! jakie tu przepisy palce lizać, aż mi głupio, że się z takimi zwykłymi babeczkami wyrwałam... ale nadrobiłam te kilka stronek i aż się głodna zrobiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1165 18.09.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Super przepisy! Sezon na gruszki w pełni, więc chciałem się podzielić z wami moim przepisem na gruszki smażone w karmelu z lodami waniliowymi : http://www.youtube.com/watch?v=tf-uNAz2SAI Mam nadzieję, że wam się spodoba i spróbujecie sami wykonać ten deser. Jest naprawdę prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 18.12.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Dzisiaj wędziłem , na mięso nie mogę patrzeć Dla odreagowania wkleję coś niemięsnego;) - pieczone warzywa z karpiem. Przepis "macho" męski Karpia, ziemniaki, buraki,marchew, grzyby ( można główkę czosnku, na fotce nie ma, bo w domu nie było- żona nie kupiła do piekarnika WŁOŻYĆ trzymać na max, bez przerywania.... po godzinie WYJĄĆ Satysfakcja gwarantowana Edytowane 18 Grudnia 2013 przez irqul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.12.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Przepraszam Cie piu.............masz rację z wielkim poważaniem NS. Zdrowych i spokojnych Świąt. post usunięty...........Zrozumiałem.......... Edytowane 23 Grudnia 2013 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 23.12.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Śledz bazyliowo-pietruszkowy w olejuhttp://imageshack.com/a/img41/7302/vdy9.jpgbazylianać z pietruszkipieprzcebulacytryna czosnekoliwa Czosnek, bazylie i pietruszke posiekać. Z połowy cytryny otrzeć skórke i wycisnąć sok. Dodatkowa opcja to suszone pomidory cięte w paseczki, jeśli ktoś lubi pomidory.Oliwe wymieszać ze startą skórką cytryny, zalać śledzie i wstawić do lodówki na 24h lub dłużej.Tak przygotowane śledzie to prawdziwe delicje, idealne zestawienie z wykwintnymi śledziami orzechowo-śmietankowym, i w zalewie z czerwonego wina. http://imageshack.com/a/img34/9692/iujk.jpg Doskonały rarytas dla wszystkich, którzy lubia wzbogacone polskie smaki i aromaty. Smacznego. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez bęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.12.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Świąteczne wigilijne kapuśniaczki - mini bułeczki na 2-3 kęsy z kapustą i grzybami, najlepsze do barszczyku na prawdziwym zakwasie. [ATTACH=CONFIG]231229[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]231230[/ATTACH] Składniki : Składniki na około 50 kapuśniaczków: 350 g letniego mleka 60 g roztopionego masła pół łyżki cukru/miodu 2 łyżeczki soli 2 duże jajka 560 g mąki pszennej 10 g drożdży suchych lub 20 g drożdży świeżych Na posypkę nasionka maku, kminku, czarnuszki, soli morskiej itp. do oprószenia Drożdże rozpuścić w połowie mleka, odczekać ok. 5 minut. Resztę mleka rozmieszać z 60 g masła, cukrem i jajkami. Mąkę wymieszać z solą, dodać rozpuszczone drożdże i resztę składników. Zagniatać, aż powstanie gładkie, miękkie i elastyczne ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1,5 godziny (do podwojenia objętości). Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części. Pierwszą część ciasta rozwałkować na rozmiar mniej więcej 25 x 45 cm. Przekroić nożem na pół. Na każdej połowie ciasta rozłożyć 1/4 nadzienia. Każdą połowę ciasta zwinąć w rulonik. W taki sam sposób postąpić z drugą, odłożoną częścią ciasta. Ruloniki pokroić na 3-4 cm paski (najłatwiej przy pomocy nitki podkładanej pod ciasto i zaciskanej nad ciastem). Przełożyć na blachę wyłożoną matą teflonową lub papierem do pieczenia. Przykryć lnianym ręczniczkiem, pozostawić do podwojenia objętości. Przed pieczeniem posmarować roztopionym masłem lub zbełtanym żółtkiem, posypać makiem lub innymi przyprawami Piec około 18 - 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 210ºC. Wyjąć, wystudzić na kratce. Piu chcemy zrobić sakiewki z serem pleśniowym i oliwkami.To drożdżowe to odwaga ja nie potrafię tak jak Ty. serdecznie pozdrawiam..Wiem ,że francuskie to pójście na łatwiznę ale siakoś mi z nim lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 14.01.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Szybkim i aromatycznym daniem jest ryż z curry, kurczakiem, pomidorami i marchewką - dodatkowo, ja robię to na ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.01.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Szybkim i aromatycznym daniem jest ryż z curry, kurczakiem, tomatoes i marchewką - dodatkowo, ja robię to na ostro I mię się to podobuje,krótko,zwięźle i na temacik..Czyli np.1 kg pomidorów,1 kg marchwi ,torebka czegoś na ostro i kurczak.Cztery torby ryży i fajno jest.:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 16.01.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Widzę, że sporo jesz... Teraz tak patrzę na tego mojego posta i zastanawiam się czemu napisałam tomatoes? Miała być po pierwsze papryka a nie pomidor a po drugie raczej nie mam w zwyczaju przeplatać zdań angielskimi słówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 17.01.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 (edytowane) zdrowo , smacznie i bardzo szybko. jarmoz, ogoreczek, pomidorek, czerwona cebula, oliwki, ser kozi, oliwka dziewicza, ocet winny czerwony. jako dodatek proponuje wedzonego dzikiego lososia + idealne wino do tego zestawu smakowego - sauvignon blanc. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez bęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 21.01.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Fajna sałatka, muszę wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Fajna sałatka, muszę wypróbować Koniecznie wklej fotki z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 01.03.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2014 Nietradycyjny sposób przyrządzania, dla tych którym znudziło się wędzone. Kiełbasa suszona, właściwie pieczona w niskiej temperaturze. Piekarnik termoobieg, około 60ºC, kilka godzin, ta z fotki suszyła się 8 godzin. Bardzo wyrazisty smak przypraw, nieprzeparzonego czosnku, papryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.03.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 jeżeli smakuje tak jak wygląda ... to chylę czoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 06.03.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Smakuje jak zwykła kiełbasa, nic nadzwyczajnego. Ja to czasem kupię coś w sklepie, ale kiełbasopodobne to już dla młodych, nie dla mnie. One od urodzenia na sałacie i kurczakach- nawykłe do sztucznego. Schab peklowany w ziołach- też pieczony/suszony w niskiej temperaturze, z tym że kilka razy po 8 godzin, bo to spory kawałek był. Jak by ktoś chciał wiedzieć dlaczego akurat 8h, to przyczyna jest prozaiczna- tyle trwa nocna taryfa Nietypowy dodatek to mrożona borówka podana bezpośrednio z zamrażalnika. Ciekawy, słodko kwaśny smak, pasuje zarówno do mięs, jak deserów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 06.03.2014 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 polecam rowniez zurawine. wyciskamy sok z 2 pomaranczy i gotujemy 10-15 min. mozna dodac 1 lyzeczke cukru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.