zorro128 10.02.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witam.Na wiosnę zamierzam położyć tynk cienkowarstwowy na ocieplenie wykonane w zeszłym roku....w związku z tym mam dylemat.Ponieważ mam ograniczony budżet na zakup tynku chciałbym zapytać czy lepiej jest położyć tynk akrylowy leprzej firmy(weber) czy silikonowy gorszej firmy( malfarb)... mam taką ofertę w swoim regionie(gostynin,kutno) i cenowo wyjdzie porównywalnie.Mam też pytanie do fachowców czy tynk silikonowy dużo trudniej się nakłada niż akryl?parę lat temu kładłem tynk akrylowy na 3 domach więc wiem co i jak natomiast z silikonem nie miałem jeszcze doczynienia. Ocieplenie styropian+2*klej + siatka(atlas żółta) zatarte dość równo, tynk zamierzam 1,5mm baranek. za wszelką pomoc dziękuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.02.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Fachowcem nie jestem ale gdy stałam przed tym samym dylematem to lokalny producent KOSBUD poradził silikonowy jako trwalszy ( dom jasny przy drodze-kurzawce który bedzie często myty karcherem) i podobno kolor nawet po latach jest ten sam gdyby przyszło coś poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 10.02.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 sylikonowy starczy na dlużej , nie syfi się tak szybko , akryl już po dwóch - trzech latach do malowania ,nakłada się normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 10.02.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 A może słyszeliście jakieś opinie na temat tynku silikonowego malfarb?u nas sprzedaje się go sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 10.02.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Ja używałem tynku mozaikowego z malfarbu i był ok. A co do silikonu to nie miałem doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 10.02.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 a czy ktoś miał doświadczenia z silikonowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 10.02.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 miałem jako wykonawca , dla mnie tynk jak tynk , w obróbce taki sam jak sylikat , sylikon -sylikat , malfarbem nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 11.02.2012 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Pojawiła się jeszcze opcja tynku silikonowego z firmy majster-pol...może ktoś miał z tą firmą do czynienia?muszę przyznać że byłem w 3 punktach gdzie mają tynki i sprzedawcy raczej polecali weber akrylowy zamiast silikonowy gorszej firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa1234 11.02.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Witam wszystkich!jestem nowa na tym forum i chciałam się podpiąć pod temat.na wiosnę też będę robić ocieplenie,rozglądając się za materiałami w jednym sklepie polecali mi właśnie tynk silikonowy majster- pol w cenie 6,99za kg.sprzedawca zachwalał że tani i dobry, albo rzeczywiście tak jest albo ma od niego najlepszą prowizję...bo czemu np. firmy caparol kosztuje ponad 12zł za kilogram a ten tylko 6,99!przeglądałam trochę fora ale jedni polecają inni odradzają-więc jak to jest naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 11.02.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 a znasz starożytną zasadę że albo tanie albo dobre?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 12.02.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 sylikonowy starczy na dlużej , nie syfi się tak szybko , akryl już po dwóch - trzech latach do malowania ,nakłada się normalnie po 3 latach do malowania?pierwsze słysze,a niby dlaczego?może jakiś argument? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 12.02.2012 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Pojąłem decyzję o zakupie tynku akrylowego weber,mają teraz promocję na pastelowe kolory.cena za kg.to niecałe 5zł. + 300zł. za podkład...za całość zapłacę 2300zł.na 140m.kw silikonowy majster-pol byłby droższy 200zł(ok.6,80za kg). tylko co to za jakość skoro silikonowy z webera w promocji kosztuje 10,5zł. za kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeterWWA 12.02.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 6.80 za Majsterpol to strasznie drogo, w tej cenie sprzedajemy tynk silikonowy Caparol - czyli znacznie wyższa półka http://kenpol.na.allegro.pl/tynk-caparol-silikonowy-amphisilan-wysylka-gratis-i2108829601.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.02.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) cześć Czex Kolega z Kenpolu ma racje, 7pln za kg Majsterpola to jakos strasznie drogo W tej cenie faktycznie Piotruś z Kenpolu na Allegro sprzedaje Caparola A po ile Czexiu ma akrylik? Capatect FP K15 ??? Bo tu klient wybral akrylowego webera Edytowane 12 Lutego 2012 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 12.02.2012 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 no właśnie jaka byłaby cena akrylowego bo na silikonowy chyba nie muszę się napinać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 12.02.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 choć nie ukrywam że silikonowy mile widziany...kwestia jeszcze kosztu podkładu wp oszczególnych tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.02.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 napisz do Czexa (PeterWWA) na prv ceny w internecie to delikatna sprawa A moze mineralny malowany farba silikonowa? Ja u siebie tak mam zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.02.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorro128 12.02.2012 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 mineralnego nie chcę właśnie ze względu na podwójną pracę z malowaniem...całość mam ocieploną styropianem więc oddychanie ścian mogę sobie darować...bardziej mnie zastanawia ze względu na ograniczenia czasowe czy napoczątku marca mogę zacząć pracę(oczywiście zakładając że będzie kilka dni powyżej zera w nocy)czy zaczekać do kwietnia...wolałbym jednak wersję pierwszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.02.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 a ja nie mowie o oddychaniu ja wlasnie na styropianie mam minralny malowany farba silikonowa i byl to bardzo swiadomy wybor przy czym nie zwracalem uwagi specjalnie na koszty materialow w tym przypadku z przyczyn oczywistych co do czasu kiedy to robic - no najlepiej zeby w nocy temperatura byla powyzej 5 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts