fighter1983 06.06.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Witam. To ja też zapytam o rodzaj. Wykonawca poleca akrylowy Kebe - co o nim sądzicie? Warto go wybrać, czy lepiej pójść w silikonowy? odpowiedz na temat wartych polecenia tynkow akrylowych masz dokladnie 1 post nad swoim pytaniem nic sie nie zmienilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.06.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Dobra....moze tym razem dotrze. CO POLECA WYKONAWCA?Wykonawca zazwyczaj poleca tynk ktory najlatwiej sie mu kladzie. A jaki tynk najlatwiej sie mu kladzie: AKRYLOWY ktory z pkt widzenia uzytkowania jest NAJGORSZYM tynkiem jaki mozna sobie polozyc, wyjatkiem jest akrylowy firmy Dryvit. I teraz co do tynków silikonowych pamietajmy ze tynk silikjonowy jest tynkiem akrylowym z dodatkiem zywicy silikonowej. Im jest jest wiecej - tym lepszy tynk, ale trudniejszy w ukladaniu, ale za to tanszy. Na rynku jest cos co nazywa sie tynkiem silikatowo-silikonowym. Kosztuje parwie tyle co tynk silikonowy a tak na prawde jest zwyklym tynkiem akrylowym z nieznacznym dodatkiem zywic silikonowych. to taki sposob jak sprzedac tani tynk bardzo drogo. bo na akrylu nie da sie wycisnac wysokiej marzy, a na cudownym mowiac wprost oszustwie i puszczeniu SISI - mozna zarabiac krocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tribal 10.06.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Fighter Czy na tynk mineralny farbę silikonową ( może coś polecisz) można położyć bezpośrednio po tynku, pisałeś że miesiąc, ale czy to jest tak istotne? Elewacja, dwu kolorowa, będzie wykonana w październiku i zapewne musi być sucha do malowania, a pogoda może być nie sprzyjająca, dochodzi problem rozstawiania rusztowania. Ewentualnie wiosna- lato roku następnego tynk się zabrudzi i też problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 10.06.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 tribal: zależy z jakiego cementu jest robiony tynk mineralny. Jeśli na popiołowych i innych są takowe paści, to miło by było odczekać jeśli nie 28 dni, to min ze trzy tygodnie. Jeśli robiony ja "jedynce" starczy tydzień, gdyż po siedmiu dniach "jedynki" mają jakieś 80 proc swojej finalnej wytrzymałości, a co za tym idzie - tynk taką ma. Do tego istotne są warunki zewnętrzne - czyli temperatura - inaczej cement twardnieje jak ma 5C a inaczej jak 20C...A po zimie: wyczyścić i postępować zgodnie z zaleceniami producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbiz 13.07.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 WitamMacie jakieś opinie na temat tynku "nanosilikonowego" ALPOL ?wykonawca chce położyć mi to zamiast tynku WEBER będę wdzięczny za jakieś info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.07.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Witam Macie jakieś opinie na temat tynku "nanosilikonowego" ALPOL ? wykonawca chce położyć mi to zamiast tynku WEBER będę wdzięczny za jakieś info nie zgadzaj sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbiz 13.07.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 jakich mam użyć argumentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.07.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 no ja bym po prostu powiedzial ze nie chce tego tynku i tyle. Mial byc weber to ma byc weber. bez zbednego wdawania sie w dyskusje. roznica jest taka ze jeden w zakupie kosztuje 80 netto a drugi 140... i nie jest to tylko roznica w cenie i jak to ma zwyczaj mowic fachowiec "takiej samej jakosci tylko tanszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbiz 13.07.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Mieszkam przy drodze nieutrwardzonej i latem gdy jest sucho sporo leci na ogród.Dlatego chciałbym coś co będę mógł bez obaw myć myjką - dlatego zasugerowałem mu silikonowy.Wyceniał mi WEBER a dziś w rozmowie zasugerował że ALPOL będzie lepszy a kosztuje tyle samo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.07.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Mieszkam przy drodze nieutrwardzonej i latem gdy jest sucho sporo leci na ogród. Dlatego chciałbym coś co będę mógł bez obaw myć myjką - dlatego zasugerowałem mu silikonowy. Wyceniał mi WEBER a dziś w rozmowie zasugerował że ALPOL będzie lepszy a kosztuje tyle samo .... kosztuje tyle samo Ciebie a nie jego. Masakra z tymi wykonawcami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.07.2016 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 jbiz: a jak wyście się dogadali? Po czyjej stronie leży zakup materiału? Twojej czy machera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbiz 17.07.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 jbiz: a jak wyście się dogadali? Po czyjej stronie leży zakup materiału? Twojej czy machera? Powiem szczerze że omówiony jestem na robotę dopiero na wiosnę. Za dwa tygodnie mamy podpisać umowę i nie wiem co robić...... Mam określony całościowo koszt razem z robocizną ... Rozumiem że firmy mają spore zniżki w hurtowniach Sugerujesz że jestem w stanie kupić tynk silikonowy w lepszych pieniądzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 17.07.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 ja tylko sugeruję, że jeśli jesteście umówieni na cenę z materiałem, a materiał po stronie wykonawcy, to próbuje urwać więcej dla siebie - im mniej wyda tym więcej zostaje poza "fizycznymi robota x metraż" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 21.07.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Witam Macie jakieś opinie na temat tynku "nanosilikonowego" ALPOL ? wykonawca chce położyć mi to zamiast tynku WEBER będę wdzięczny za jakieś info Czy to nir ty pytałeś ostatnio o to, że już podpisałeś umowę, a chcesz użyć innego tynku niż wcześniej ustaliliście w kosztorysie? Jak pisałem mnie udało się dopiąć swego i u mnie jest tynk (TN30), taki jak chciałem. Przygotuj się do tej rozmowy, ale w sumie normalna sprawa co nieco zmienić w trakcie budowy. Myślę, że koledzy dobrze Ci radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StoneRock 23.07.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Zgadzam się z fighter1983 - ten tynk silikonowo-silikatowy, to dziwny wynalazek i dziwi mnie jego popularność - też (całkiem niedawno) dowiedziałem się, że tam jest więcej akrylu niż czegokolwiek innego. A z wykonawcami, to tak już ogólnie jest - trochę offtop, ale jak znajomy ocieplał dom, to ekipa go męczyła o to, żeby styro na piankę mocować - wiadomo nie trzeba mieszać, nosić itp., a w nosie mają to, że dla Ciebie to jest drogie rozwiązanie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbiz 23.08.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Poszukiwania ciąg dalszy ... mam kolejną ekipę która robi tynkami silikonowymi LAKMA - jakieś opinie? Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez jbiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbiz 29.08.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Nikt nic nie wie o tym tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 02.09.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Jakie 5 cech ma tynk silikonowy? Czego szukać? Zobacz nasz film z cyklu "Wybór na 5": Więcej filmów poradnikowych - zobacz na murator.tv - Telewizja poradnikowa dla Was Edytowane 12 Marca 2018 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 21.09.2017 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Jeśli silikonowy to ja znam i polecam też znajomym bauhaus. Najlepsza cena jaką znalazłem i dobra jakość - poza tym polski producent, a to warto zawsze wspierac . Ty to jestes jednak janusz marketingu... 3 posty... w sierpniu super jest kosbud masz u siebie, dobry polski producent z x lat gwarancji...., koncem sierpnia masz juz dobry polski bauhaus czy jak mu tam , czyzby po miesiacu kosbud juz nie byl ok? a co z gwarancja ilus tam letnia? i we wrzesniu znowu masz cudowny bauhaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts