mamkonto 10.02.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 (edytowane) Chcę oświetlić dożą powierzchnię banera, baner ma 30 metrów długości i 5 metrów wysokościłączna powierzchnia 150 m2Wiem ze muszę użyć naświetlaczy Metalohalogenkowy ( metalo halogen)W grę wchodzą najwyżej 150W ze względu na duży ciężar.Ile muszę zamontować takich naświetlaczy i w jakiej odległości o banera aby światło najlepiej się rozkładało?wydaje mi się ze będą potrzebne przynajmniej 3 sztuki, nie wiem w jakiej długości musi być wysięgnik na ścianie aby nie było to punktowe oświetlenie, a nie będzie czasu na testowanie, może ktoś ma doświadczenie i chciałby się podzielić informacją? Dziękuję Edytowane 10 Lutego 2012 przez mamkonto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintel 10.02.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Chcę oświetlić dożą powierzchnię banera, baner ma 30 metrów długości i 5 metrów wysokości łączna powierzchnia 150 m2 Wiem ze muszę użyć naświetlaczy Metalohalogenkowy ( metalo halogen) W grę wchodzą najwyżej 150W ze względu na duży ciężar. Ile muszę zamontować takich naświetlaczy i w jakiej odległości o banera aby światło najlepiej się rozkładało? wydaje mi się ze będą potrzebne przynajmniej 3 sztuki, nie wiem w jakiej długości musi być wysięgnik na ścianie aby nie było to punktowe oświetlenie, a nie będzie czasu na testowanie, może ktoś ma doświadczenie i chciałby się podzielić informacją? Dziękuję Wydaje mi się że za mało.Przy 3 efekt byłby najprawdopodobniej punktowy a wysięgnik długi. Sprawdz krzywe rozsyłu swiatła dla konkretnego óświetlacza. Jakiego producenta masz zamiar zastosować.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts