Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prawidłowe oświetlenie dużego baner 30 x 5 m ( 150 m2)

Recommended Posts

Chcę oświetlić dożą powierzchnię banera,

baner ma 30 metrów długości i 5 metrów wysokości

łączna powierzchnia 150 m2

Wiem ze muszę użyć naświetlaczy Metalohalogenkowy ( metalo halogen)

W grę wchodzą najwyżej 150W ze względu na duży ciężar.

Ile muszę zamontować takich naświetlaczy i w jakiej odległości o banera aby światło najlepiej się rozkładało?

wydaje mi się ze będą potrzebne przynajmniej 3 sztuki, nie wiem w jakiej długości musi być wysięgnik na ścianie aby nie było to punktowe oświetlenie, a nie będzie czasu na testowanie, może ktoś ma doświadczenie i chciałby się podzielić informacją?

Dziękuję

Edytowane przez mamkonto

Chcę oświetlić dożą powierzchnię banera,

baner ma 30 metrów długości i 5 metrów wysokości

łączna powierzchnia 150 m2

Wiem ze muszę użyć naświetlaczy Metalohalogenkowy ( metalo halogen)

W grę wchodzą najwyżej 150W ze względu na duży ciężar.

Ile muszę zamontować takich naświetlaczy i w jakiej odległości o banera aby światło najlepiej się rozkładało?

wydaje mi się ze będą potrzebne przynajmniej 3 sztuki, nie wiem w jakiej długości musi być wysięgnik na ścianie aby nie było to punktowe oświetlenie, a nie będzie czasu na testowanie, może ktoś ma doświadczenie i chciałby się podzielić informacją?

Dziękuję

Wydaje mi się że za mało.Przy 3 efekt byłby najprawdopodobniej punktowy a wysięgnik długi. Sprawdz krzywe rozsyłu swiatła dla konkretnego óświetlacza. Jakiego producenta masz zamiar zastosować.?