Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena za metr podłogówki

timel

Recommended Posts

Całkiem niezła cena. Ja dostałem ofertę od 7 firm (do wglądu jeżeli Cię interesują) w cenie od 60 do 85 zł netto za m2 kompletnej instalacji.

BTW. Innym zagadnieniem jest jakość wykonania instalacji. Interesowałeś się poprzednimi zleceniami firmy?

kiedyś podobny temat był już poruszany:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150784-cena-za-wykonanie-ogrzewania-pod%C5%82ogowego/page2

Edytowane przez bluenet

• 4 weeks później...
Całkiem niezła cena. Ja dostałem ofertę od 7 firm (do wglądu jeżeli Cię interesują) w cenie od 60 do 85 zł netto za m2 kompletnej instalacji.

BTW. Innym zagadnieniem jest jakość wykonania instalacji. Interesowałeś się poprzednimi zleceniami firmy?

kiedyś podobny temat był już poruszany:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150784-cena-za-wykonanie-ogrzewania-pod%C5%82ogowego/page2

A co oznacza: "kompletna instalacja". Czy w cenie jest rozłożenie foli, styropianu, styropianu systemowego (tego z folią aluminiową) i czy te komponenty są w cenie?

• 2 months później...

Odświeżę wątek, bo wydaje się bardzo przydatny w negocjacjach z instalatorami :)

Co myślicie o takiej wycenie podłogówki?

instalacja + monataż - 54zł/m2

styropian na podłogę 15cm - 25zł/m2

jastrych 8cm - 35zł/m2

Jednocześnie zachęcam do podawania własnych wycen :)

25 zł za m2 ułożenia styropianu :eek: ?

Płaciłem 25 zł za m2 ułożenia folii i rurek.

Materiał sam kupowałem wyszło mniej więcej 50-55 zł za m2, wszystko na Uponorze.

5 zł chcieli za m2 ułożenia styropianu, ale stwierdziłem, że drogo i ułożyłem sam z ojcem. Zajęło nam to z tydzień, wszystko ułożyliśmy i docięliśmy na tip top, trochę nerwów, bólu kręgosłupa, ale warto było.

11,50 zł robocizna za m2 wylewki z mixokreta grubość 6 cm, w garażu ok 40m2 8 cm.

Materiał na wylewki kupowałem sam, wyszło mniej więcej 11-12 zł za m2.

Edytowane przez pawko_