pavosnop44 17.04.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Ja mam od 2 tyg.. pavosnop44 - jaki rachunek za prąd po zimie ? jaka powierzchnia ogrzewana ? domek masz w stopce a racunek 2450pln do końca marca. musze jeszcze dokonczyc ocieplenie poddasza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 17.04.2013 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 2450 za pomoe czy caly dom? od pazdziernika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroo1975 17.12.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 witam, jeśli chodzi o pompę od nich to mam i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henderson 17.12.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 przecież to chińskie pompy ciepła z Shenzen Industry LTD, o czym wy mówicie, taka sama padaka jak chiński Meeting, może z 4 -6 sprzedali od 2008 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazic 18.12.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 przecież to chińskie pompy ciepła z Shenzen Industry LTD, o czym wy mówicie, taka sama padaka jak chiński Meeting, może z 4 -6 sprzedali od 2008 roku. A skąd takie informacje? Czyżbyś był ich księgowym? Jeśli podajesz takie rewelacje - pochwal się jakimś dowodem na to... ... no chyba, że spasujesz i będziesz dalej reklamował swoje pompki Exotherm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidgt 06.02.2014 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 przecież to chińskie pompy ciepła z Shenzen Industry LTD, o czym wy mówicie, taka sama padaka jak chiński Meeting, może z 4 -6 sprzedali od 2008 roku. Henderson, Z Twoich wypowiedzi wynika, że znasz się na wszystkich pompach, wszystkie pompy są złe ( również markowe pompy producentów, którzy mają 50% udziału w rynku pomp ciepła) a jedynie te które instalujesz lub nimi handlujesz są dobre. A tak na marginesie to na wszystkim się znasz - na Norweskich pompach i całym ich rynku, na Chińskim rynku i do tego wszędzie masz znajomych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 07.02.2014 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 za grudzień (bylo kolo zera) zapłaciłem 600 pln za styczeń (-18 ) 750 pln - obie kwoty razem z podgrzaniem wody chałupę mam duża - jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazic 09.02.2014 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 to faktycznie musisz mieć dużą tę chałupę, bo u nas za miesiące grudzień/styczeń wyszło 618zł za cały prąd czyli ok. 308zł/mc. Jednak nasze ogrzewanie PC to dokładnie połowa tej kwoty (założony podlicznik) czyli średnio wyszło 154zl/mc dane naszej chałupy masz w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylerr 10.02.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 No mam chalupe ponaf 2x wieksza niz Twoja wiec chyba sie zgadza lubimy ciepielko w domu i 2 malych dzieci czesto sie kapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavosnop44 01.07.2014 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 U mnie sezon 2013/14 1250 zl. Mierzore na podliczniku 2 taryfowym. Druga zima o z pc ale ta nie byla taka sroga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 18.08.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Witam temat troche stary. Ja mam od nich PC. Jestem po 2 sezonie grzewczym i zlego slowa nie powiem. Nie pytajcie mnie o szczegóły techniczne, bo sie poprostu nie znam. Jak zakładałem PC od nich to sasiad, który zajmuje sie projektowaniem instalacji wodociagowych u nas w Pasłęku pogadał z właścicielem i tez wzial pompę, bo mu facet podpasował i wyczerpujaco odpowiedzial na pytania. Zanim sie zdecydowałem wziac od nich PC popytałem u ludzi, którzy wzieli tez od nich i zlego słowa nie slyszalem. Miałem problem z ogrzaniem jedneko pomieszczenia i zglosiłem reklamacjeu nich. Pojawili sie szybko z kamera termowizyjna, sprawdzili wszystko i okazało sie ze mam zle ocieplona garderobe. Mam Opałek 1G 140 m2 i jesli kogos interesuje zuzycie pradu to moge podesłać na maila. Moj to [email protected] W okresie wiosenno jesiennym place za prad 150 - 160 zł w zimie nie pamietam ale wszystko do sprawdzenia. Jesli ktos jest chetny mozna obejzec na zywo Dałem za wszystko cos ok 45 tys razem z rozprowadzeniem wody i kanalizy. Na blogu jest wiecej opisane Taryfa G12w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alvaroalvaro78 14.05.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Witam temat troche stary. Ja mam od nich PC. Jestem po 2 sezonie grzewczym i zlego slowa nie powiem. Nie pytajcie mnie o szczegóły techniczne, bo sie poprostu nie znam. Jak zakładałem PC od nich to sasiad, który zajmuje sie projektowaniem instalacji wodociagowych u nas w Pasłęku pogadał z właścicielem i tez wzial pompę, bo mu facet podpasował i wyczerpujaco odpowiedzial na pytania. Zanim sie zdecydowałem wziac od nich PC popytałem u ludzi, którzy wzieli tez od nich i zlego słowa nie slyszalem. Miałem problem z ogrzaniem jedneko pomieszczenia i zglosiłem reklamacjeu nich. Pojawili sie szybko z kamera termowizyjna, sprawdzili wszystko i okazało sie ze mam zle ocieplona garderobe. Mam Opałek 1G 140 m2 i jesli kogos interesuje zuzycie pradu to moge podesłać na maila. Moj to [email protected] W okresie wiosenno jesiennym place za prad 150 - 160 zł w zimie nie pamietam ale wszystko do sprawdzenia. Jesli ktos jest chetny mozna obejzec na zywo Dałem za wszystko cos ok 45 tys razem z rozprowadzeniem wody i kanalizy. Na blogu jest wiecej opisane Taryfa G12w Sorry za odgrzanie kotleta. Też zastanawiam się nad pompą od Nich. Jak wam się sprawują ,a jeśli coś się popsuło to jak szybko przybył serwis ? Paweł ? Studiowałeś na UWM ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 14.05.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 ryba1977 fajny blog, rzetelnie opisane. koszty w okresie wiosenno - jesiennym liczysz w których miesiącach? sama pompa, bo nie dopisałeś rozumiem, że geotermalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrZED 05.06.2019 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2019 Witam, chciałbym się zapytać Was użytkownicy PC z Eko-Dom jakie macie ustawione parametry pracy urządzenia:- temperatura wody ogrzewania CO? (ja mam ustawioną temp. na 29 st C.)- temperatura CWU (ja mam ustawioną temp. na 44 st C)? Zbiornik CWU 300L z grzałką. Jak dokonujecie przegrzewu CWU w celu likwidacji bakterii legionella i jak często? Domyślam się, że za pomocą grzałki bo sama pompa ciepła nagrzeje max. 50 st C. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarosa2011 11.10.2022 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Witam temat troche stary. Ja mam od nich PC. Jestem po 2 sezonie grzewczym i zlego slowa nie powiem. Nie pytajcie mnie o szczegóły techniczne, bo sie poprostu nie znam. Jak zakładałem PC od nich to sasiad, który zajmuje sie projektowaniem instalacji wodociagowych u nas w Pasłęku pogadał z właścicielem i tez wzial pompę, bo mu facet podpasował i wyczerpujaco odpowiedzial na pytania. Zanim sie zdecydowałem wziac od nich PC popytałem u ludzi, którzy wzieli tez od nich i zlego słowa nie slyszalem. Miałem problem z ogrzaniem jedneko pomieszczenia i zglosiłem reklamacjeu nich. Pojawili sie szybko z kamera termowizyjna, sprawdzili wszystko i okazało sie ze mam zle ocieplona garderobe. Mam Opałek 1G 140 m2 i jesli kogos interesuje zuzycie pradu to moge podesłać na maila. Moj to [email protected] W okresie wiosenno jesiennym place za prad 150 - 160 zł w zimie nie pamietam ale wszystko do sprawdzenia. Jesli ktos jest chetny mozna obejzec na zywo Dałem za wszystko cos ok 45 tys razem z rozprowadzeniem wody i kanalizy. Na blogu jest wiecej opisane Taryfa G12w Witam, jak się pompa sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarosa2011 11.10.2022 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Witam wszystkich Też mam wycene od nich, jak dla mnie najlepsza oferta jaką dostałem. wybralem ich nie tylko ze względu na cenę ale moja znajoma ma od nich pompe juz 5 rok i chwali sobie. narazie bezawaryjnie. mam wykonane Gz i Dz. za jakies 2 tygodnie przyjadą montować mi kotłownie, w tedy napiszę wiecej jeśli kogoś bedzie to interesowało. Pozdrawiam Witam, jak się pompa sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts