Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompy z firmy EKO DOM z Grudziąca

Tylerr

Recommended Posts

• 8 months później...
przecież to chińskie pompy ciepła z Shenzen Industry LTD, o czym wy mówicie, taka sama padaka jak chiński Meeting, może z 4 -6 sprzedali od 2008 roku.

A skąd takie informacje? Czyżbyś był ich księgowym? Jeśli podajesz takie rewelacje - pochwal się jakimś dowodem na to... ... no chyba, że spasujesz i będziesz dalej reklamował swoje pompki Exotherm :p

• 1 month później...
przecież to chińskie pompy ciepła z Shenzen Industry LTD, o czym wy mówicie, taka sama padaka jak chiński Meeting, może z 4 -6 sprzedali od 2008 roku.

Henderson,

Z Twoich wypowiedzi wynika, że znasz się na wszystkich pompach, wszystkie pompy są złe ( również markowe pompy producentów, którzy mają 50% udziału w rynku pomp ciepła) a jedynie te które instalujesz lub nimi handlujesz są dobre.

A tak na marginesie to na wszystkim się znasz - na Norweskich pompach i całym ich rynku, na Chińskim rynku i do tego wszędzie masz znajomych.

Pozdrawiam

:) to faktycznie musisz mieć dużą tę chałupę, bo u nas za miesiące grudzień/styczeń wyszło 618zł za cały prąd czyli ok. 308zł/mc.

Jednak nasze ogrzewanie PC to dokładnie połowa tej kwoty (założony podlicznik) czyli średnio wyszło 154zl/mc

dane naszej chałupy :) masz w stopce

• 4 months później...
  • 1 month później...

Witam temat troche stary. Ja mam od nich PC. Jestem po 2 sezonie grzewczym i zlego slowa nie powiem. Nie pytajcie mnie o szczegóły techniczne, bo sie poprostu nie znam. Jak zakładałem PC od nich to sasiad, który zajmuje sie projektowaniem instalacji wodociagowych u nas w Pasłęku pogadał z właścicielem i tez wzial pompę, bo mu facet podpasował i wyczerpujaco odpowiedzial na pytania.

Zanim sie zdecydowałem wziac od nich PC popytałem u ludzi, którzy wzieli tez od nich i zlego słowa nie slyszalem. Miałem problem z ogrzaniem jedneko pomieszczenia i zglosiłem reklamacjeu nich. Pojawili sie szybko z kamera termowizyjna, sprawdzili wszystko i okazało sie ze mam zle ocieplona garderobe.

Mam Opałek 1G 140 m2 i jesli kogos interesuje zuzycie pradu to moge podesłać na maila. Moj to [email protected]

W okresie wiosenno jesiennym place za prad 150 - 160 zł w zimie nie pamietam ale wszystko do sprawdzenia. Jesli ktos jest chetny mozna obejzec na zywo :)

Dałem za wszystko cos ok 45 tys razem z rozprowadzeniem wody i kanalizy. Na blogu jest wiecej opisane

Taryfa G12w

• 8 months później...
Witam temat troche stary. Ja mam od nich PC. Jestem po 2 sezonie grzewczym i zlego slowa nie powiem. Nie pytajcie mnie o szczegóły techniczne, bo sie poprostu nie znam. Jak zakładałem PC od nich to sasiad, który zajmuje sie projektowaniem instalacji wodociagowych u nas w Pasłęku pogadał z właścicielem i tez wzial pompę, bo mu facet podpasował i wyczerpujaco odpowiedzial na pytania.

Zanim sie zdecydowałem wziac od nich PC popytałem u ludzi, którzy wzieli tez od nich i zlego słowa nie slyszalem. Miałem problem z ogrzaniem jedneko pomieszczenia i zglosiłem reklamacjeu nich. Pojawili sie szybko z kamera termowizyjna, sprawdzili wszystko i okazało sie ze mam zle ocieplona garderobe.

Mam Opałek 1G 140 m2 i jesli kogos interesuje zuzycie pradu to moge podesłać na maila. Moj to [email protected]

W okresie wiosenno jesiennym place za prad 150 - 160 zł w zimie nie pamietam ale wszystko do sprawdzenia. Jesli ktos jest chetny mozna obejzec na zywo :)

Dałem za wszystko cos ok 45 tys razem z rozprowadzeniem wody i kanalizy. Na blogu jest wiecej opisane

Taryfa G12w

Sorry za odgrzanie kotleta. Też zastanawiam się nad pompą od Nich. Jak wam się sprawują ,a jeśli coś się popsuło to jak szybko przybył serwis ? Paweł ? Studiowałeś na UWM ??

• 4 years później...

Witam, chciałbym się zapytać Was użytkownicy PC z Eko-Dom jakie macie ustawione parametry pracy urządzenia:

- temperatura wody ogrzewania CO? (ja mam ustawioną temp. na 29 st C.)

- temperatura CWU (ja mam ustawioną temp. na 44 st C)? Zbiornik CWU 300L z grzałką. Jak dokonujecie przegrzewu CWU w celu likwidacji bakterii legionella i jak często? Domyślam się, że za pomocą grzałki bo sama pompa ciepła nagrzeje max. 50 st C.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.

• 3 years później...

Taryfa G12w

Witam, jak się pompa sprawuje?

Witam wszystkich

Też mam wycene od nich, jak dla mnie najlepsza oferta jaką dostałem.

wybralem ich nie tylko ze względu na cenę ale moja znajoma ma od nich pompe juz 5 rok i chwali sobie.

narazie bezawaryjnie.

mam wykonane Gz i Dz. za jakies 2 tygodnie przyjadą montować mi kotłownie, w tedy napiszę wiecej jeśli kogoś bedzie to interesowało.

Pozdrawiam

Witam, jak się pompa sprawuje?