fotohobby 10.02.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 (edytowane) Ustawa o gospodarce nieruchomościami mówi:[...]Art. 95. Niezależnie od ustaleń planu miejscowego, a w przypadku braku planu niezależnie od decyzji o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu, podział nieruchomości może nastąpić w celu: 112) 1) zniesienia współwłasności nieruchomości zabudowanej co najmniej dwoma budynkami, wzniesionymi na podstawie pozwolenia na budowę, jeżeli podział ma polegać na wydzieleniu dla poszczególnych współwłaścicieli, wskazanych we wspólnym wniosku, budynków wraz z działkami gruntu niezbędnymi do prawidłowego korzystania z tych budynków;[...] Moje pytanie: czy muszą to być budynki ukończone i oddane do użytku ?Jeśli jeden budynek jest ukończony, a drugi w stanie SSO, czy SSZ możliwym jest wystąpienie z takim wnioskiem ? Edytowane 10 Lutego 2012 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 13.02.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ostatnio robiłem podział i przeszedł gdy były tylko pozwolenia na budowę, więc myślę że nie powinno być kłopotów, chociaż co urząd to inne zwyczaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.02.2012 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Oooo... W jakim mieście urząd taki życzliwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts