artórek 12.02.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Partacze wykorzystali moją nieobecność. Wykopali fundament pod schody może 40 cm, na żywą glinę wylali beton.schody te są połączone z filarkami, a filarki połączone z górnym balkonem ( na nieszczęście). W tym roku zauważyłemże elewacja popękała tuż na cokolikiem na schodach z lewej strony i z tej samej strony popękała elewacja nad cokolikiem na balkonie. Jest takie prawie wgniecenie, jakby coś schody pchało do góry. Co można teraz z tym zrobić żeby za rok zimą schody znowu nie szły do góry. Można je odkopać, ocieplić z boku styropianem i lekko pod sam fundament wcisnąć styrodur - czy to ma sens ? Czy może być taka opcja że dolne schody będą parły do góry i poprzez filarki siła parcia zostanie przeniesiona na balkon i balkon popęka ???? Proszę was o Pomoc !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.02.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jest taka możliwość niestety. Na szczęście po zimie to wszystko opadnie Żarty żartami ale myślę że musi to obejrzeć ktoś kto oceni na ile to niebezpieczne. Można dać opaskę preciwwysadzinową czyli poziomą warstwę izolacji ze styropianu dookoła schodów i ścian w pobliżu. To w przyszłości zabezpieczy przed podobnym zjawiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 12.02.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Partacze wykorzystali moją nieobecność. Przedewszystkim wykorzystali brak Kierownika Budowy... Proszę się zastanowić dlaczego nie było go na budowie pomimo takiego obowiązku wynikającego z Prawa Budowlanego... Co można teraz z tym zrobić żeby za rok zimą schody znowu nie szły do góry. Można je odkopać, ocieplić z boku styropianem i lekko pod sam fundament wcisnąć styrodur - czy to ma sens ? Można tylko jedną rzecz "zrobić" - skuć wszystko i wykonać poprawnie. Czy może być taka opcja że dolne schody będą parły do góry i poprzez filarki siła parcia zostanie przeniesiona na balkon i balkon popęka ???? Proszę was o Pomoc !!!!! Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artórek 12.02.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 To ocieplenie styropianem z boku i od dołu nic nie da , nie straszcie mnie Przedewszystkim wykorzystali brak Kierownika Budowy... Proszę się zastanowić dlaczego nie było go na budowie pomimo takiego obowiązku wynikającego z Prawa Budowlanego... Można tylko jedną rzecz "zrobić" - skuć wszystko i wykonać poprawnie. Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 16.02.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 To ocieplenie styropianem z boku i od dołu nic nie da , nie straszcie mnie Jakie to schody, na czym podparte? Daj jakieś zdjęcie. Pod filarkami też zrobili za płytko? Jeśli chodzi tylko o fundament pod pierwszym stopniem np to można to spróbować podbić. Żadne styropiany tu nic nie załatwią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts