Gość kwiatek6324 12.02.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witajcie. Mam w planach zrobienie reku, mam stan przed rozpoczeciem SSO, Ale mam dom parterowy z czesciowo nad 1/3 parteru nieuzytkowe poddasze reszta to dach plaski ze stropodachem odwroconym. I teraz jakie sa sposoby na prowadzenie kanalow w takiej kontrukcji zakladajac niechec do podwieszanych sufitow ? Jedynie dopuszczony bylby w korytarzu ktory idzie wdloz calego budynku. Pozostaje tylko zalanie w stropie ? Bo czytajac znalazlem tylko ze nawiewniki/wywiewniki powinny byc w przeciwleglym rogu do drzwi tak, aby powodowac przeplyw powietrza przez cale pomieszczenie.. Wiec puszczenie z korytarza nawiewnika/wywienika na tej samej scianie z drzwiami to raczej sredni pomysl Z gory dzieki za porady. Pozdrawiam AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 12.02.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jaki strop ? Czasami można w pustakach stropowych cos zmieścić lub na stropie i przykryć ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kwiatek6324 12.02.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jaki strop ? Czasami można w pustakach stropowych cos zmieścić lub na stropie i przykryć ociepleniem. Moj blad, Strop to zelbet 18cm.. Pozdrawiam AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.02.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Można to zrobić w stropie na systemie np. uniflexplus+ prosto, solidnie trochę kosztowniej niż na spiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kwiatek6324 13.02.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam. Poniewaz watek przegladam dosc krotko i nie wszystko/wszystkich jeszczepamietam, czy moge prosic o namiary na osoby ktore sa w stanie wykonacprojekt takiej instalacji ? PozdrawiamAndrzej Kwiatkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts