newyork 12.02.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 http://obrazki.elektroda.pl/1382532700_1329067521.jpeg Zdjęcie przypadkowe,przerobione drzwi na potrzeby tego tematu Na ocieplenie budynku w jakim mieszkam niema co liczyć. Wpadłem na pomysł,że na wiosnę ocieplę ścianę z balkonu przez którą czuję straszne zimno. Ściana ta jest chyba z jednej cegły,taka cienka. Chciałem to zrobić tanio bo też pakować się w duże koszty i super dobry materiał niema tu sensu. Możecie mi doradzić co kupić żeby zrobić to najtaniej ? 1-styropian mam 2-klej-jaki ? 3-styropian muszę przykręcać do ściany? wolałbym tego uniknąć bo przewiercę się do ...pokoju :/ 4-siatka klejona jest na taki hmm klej? jaki to klej i który najtańszy ? 5-tynk-pierwszy lepszy czy jakis specjalny musi być ? Dzieki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 13.02.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ja bym olał styropian, bo żeby to miało sens, to powinno być go dobre kilkanaście czy 20 cm. Kupiłbym piankę poliuretanową, co najmniej 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwrenowa 13.02.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam. Pianka będzie dość droga. Przyklej styropian ( 10cm) naciągnij klejem ( może być Profit jest dość tani) zatop siatkę, kup w markecie wiaderko gruntu i wiaderko tynku elewacyjnego najtańszego i do roboty. Na tak małej powierzchni nie ma potrzeby kołkowania styropianu. A co do kleju to PROFIT jest zarówno do klejenia jak i zatapiania siatki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts