swasix 12.02.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witam wszystkich i proszę o radę. Jestem na etapie wykańczania skosów poddasza użytkowego od wewnątrz płytami GK. W projekcie przewidziano dwie warstwy płyt GK 12.5mm(ogniowa + zwykła). Ekipa zalożyła mi póki co ogniową i sugeruje by na tym poprzestać i zaoszczędzić. Proszę o wasze sugestie i doświadczenia w tej kwestii. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 12.02.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jeśli zrobili poprawnie wystarczy jedna, jeśli nie szkoda Ci paru groszy i chcesz mieć pewność daj dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 15.02.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Jeśli zrobili poprawnie wystarczy jedna, jeśli nie szkoda Ci paru groszy i chcesz mieć pewność daj dwie. ale pewność czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.02.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 no właśnie - o jaką pewność chodzi. Rozumiem ścianki działowe z podwójnej płyty - lepsza sztywność, lepsza izolacja akustyczna. Ale skosy - po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swasix 21.02.2012 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dzięki za sugestie. Na ich podstawie rozumiem, że z technicznego punktu widzenia nie bedzie przeciwskazań do 1 warstwy KG na poddaszu a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze lepiej przeznaczyć będzie na dwie warstwy KG na ściankach działowych poddasza lub wykonanie ich z Farmacella? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swasix 21.02.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Pomyślałbym że jest odwrotnie. KartonGips na poddasze i sufit bo niby po co tam twady farmacell, a właśnie na ścianki dzialowe farmacell bo jest sztywniejszy i twardszy. A jak z ilością warstw, pojedyńczo na poddasze czy podwójnie, to samo ze ściankami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 22.02.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 na stop [a raczej na płytę farmacel lub k-g] będzie wsypane około 45 cm celulozy - z tego powodu między innymi chciałbym mieć porządny sufit na latachodzi mi po głowie fermacel no ale cena około 16 netto za m2 ale czy ze względów ogniowych muszę zakładać 2 warstwy fermacela a może połączyć fermacela plus jakaś ogniowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swasix 22.02.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Też mam ten dylemat tyle że u mnie jest 40 cm wełny nad sufitem. Położyłem już KG w wersji ogniowej i zatsanawiam się czy nie dorzucić drugiej warstwy. Farmacella to raczej dawałbym na ściany bardziej narażone na kontakt z człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 10.03.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 a jaka jest klasyfikacja przegrody z jedną warstwą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts