purgalm 13.02.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Mam nowe mieszkanko, świeżo pomalowane i chcę zabezpieczyć ściany przed zabrudzeniami w najbardziej wrażliwych miejscach:- przy stole kuchennym (blat składany przykręcony na stałe do ściany);- przy łóżku (lubię wieczorem usiąść w łóżku z książką i oprzeć się o ścianę plecami).Myślałem o czymś w rodzaju folii przezroczystej - łatwo zmywalna ochrona. Nie mam jednak pomysłu co dokładnie (i co ważniejsze - gdzie) kupić, żeby było estetycznie.Czy macie jakieś dobre pomysły na to? Jakieś sprawdzone rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 13.02.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Też się swego czasu nad tym problemem zastanawiałam i pytałam na forum - poradzono mi dobrą zmywalną farbę na ścianie - jak się ubrudzi - to się umyje ja tak zrobiłam:-) może Twoje ściany są pomalowane takimi farbami i martwisz się na wyrost? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.02.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dobra farba, szkło. A nad łóżkiem zagłówek wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.02.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 13.02.2012 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 możesz również olejną walnąc lamperię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.02.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 teraz powrót do czasów PRL-u w modzie, więc lamperia jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 13.02.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ja mam stół naprawdę blisko ściany i ścianę białą, nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.02.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 teraz powrót do czasów PRL-u w modzie, więc lamperia jak najbardziej. i nieziemskiej urody słomianki a na poważnie: dobra farba wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
purgalm 13.02.2012 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Siedząc na łóżku zawsze podkładam pod plecy poduszkę Pokój mam pomalowany Bondex Super Latex (Dyrup), a kuchnię Dulux Diamon Matt (z mieszalnika). Obie ścieralne i zmywalne na mokro - wystarczy tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel26z 16.02.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Farba Duluxa jest naprawdę ok, u moich rodziców jest pomalowany cały pokój, właśnie tą farba, która pozwala na zmywanie zabrudzeń. Specjalnie ja kiedyś pobrudziłem żeby to sprawdzić czy jest tak jak mówią, no i wielkie zaskoczenie bo się zmyło, a farba została na ścianie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts