WoMo 13.02.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Jakie wybrać ogrzewanie domu gdy kotłownia ma wymiary 138cm/310cm? Czy jest szansa na wstawienie piecia przy tak małej powierzchni? Czy ktoś może ma też tak małą kotłownię? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 13.02.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Rozumiem, że jesteś na etapie budowy? Jaką masz instalację w projekcie? Zapewne zastanawiałeś się jakie chciałbyś ogrzewanie ze względu na zasobność portfela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 13.02.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Jakie wybrać ogrzewanie domu gdy kotłownia ma wymiary 138cm/310cm? Czy jest szansa na wstawienie piecia przy tak małej powierzchni? Czy ktoś może ma też tak małą kotłownię? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jak to ma być kocioł z podajnikiem, to trzeba szukać takiego z podajnikiem z tyłu. Wówczas szerokość kotła jest do 50cm a długość ok. 120-139cm w zależności od palnika. Tego typu kotły to m.in. Sztoker lub OPAL-uni. Jak duży jest to budynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 13.02.2012 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Budynek ma 75m2 netto. Jest to dom http://www.mgprojekt.com.pl/zosia. Myślałem nad kotłem z podajnikiem, ale nie wiem czy są jakiekolwiek szanse nad jego umiejscowieniem w tak małej kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WoMo 13.02.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 bluenetPrzede wszystkim chodzi o zasobność portfela. Ale będzie ogrzewanie gazowe w razie awarii pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts