niepoprawny marzyciel 23.03.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Witam wszystkich, To mój pierwszy dzień na forum. Mam nadzieję, że dużo mi pomożecie Od razu mam pytanie.Czy waszym zdaniem po wejściu do EU ceny materiałów budowalnych będą wyższe a może niższe od dzisiejszych. Jak obecne ceny materiałów budowalnych w Polsce kształtują się w relacji do cen w EU. Wiem, że to trudne pytanie ale może ktoś coś słyszał. Czeka nas podwyżka VAT, co w połączeniu z podwyżką cen materiałów może oznaczać katastrofę. Ja zamierzam w tym roku rozpocząć inwestycję. Jeszcze działki nie mam ale zamierzam ją nabyć jeszcze przez 1 maja. I jeszcze jedno. Czy dysponując kwotą 150 tys złotych jestem w stanie zbudować dom. Nie chodzi mi o kompletnie wykończony tylko taki stan abym mógł sie wprowadzić a później przez lata spokojnie go wykańczać. Jaki projekt polecacie dla 4-5 osobowej rodzinki. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 23.03.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 przeczytaj mój post "a propos vat-u" to choć na jedno pytanie znajdziesz odpowiedź.a jak będziesz dobrze gospodarować, bez szaleństw i bezeceństw i ogólnego rozpasania to może 150 ci starczy(bez działki), choć nie dam sobie ręki odjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.M. 23.03.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 ceny materiałów budowlanych już pod koniec zeszłego roku zaczeły drożeć jako marża sklepu, żeby pierwszego maja nie było takiego duzego skoku cen. A w maju po podniesieniu watu z 7 na 22 procent w podwyżkę z marży przeżucą na wat i w dużej ilości sklepów nie zauwarzysz podwyżki cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts