cruz 22.08.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Skąd takie twierdzenie kolego, czy mam przez to rozumieć że taka izolacji jest już wystarczająca, czy raczej że nie da się jaj poprawić bo konwekcja w pustkach i tak mi ciepło ukradnie ? (W pustkach powierzanych powietrze lata sobie jak chce ale jako całość są one dość szczelne. ) Dokładnie te powietrze sobie lata od dołu gdzie jest podgrzewane do góry gdzie może ogrzać to co tam masz (przeważnie kosmos). Ja bym zaczął od wypełnienia tej pustki potem można rozważyć resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 23.08.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 wsypać tam perlit? Proszek od pigemona? zalać pianą? ile tam tej pustki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przybyl 23.08.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Ściana wygląda tak że jest 6 cm cegły (na sztorc ) za tym 4 cm pustki a za tym 24 cm pustaka z tym że cegła jest podmurowana od stopu do stopu ( dotyczy zarówno parteru jak i piętra ) wiec powietrze u góry podgrzewa stropy. Nie bardzo wódzię metody jaką można by zastosować żeby zapełnić tą pustkę jakąś pianką czy czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shl 27.11.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 (edytowane) Witam.To mój pierwszy post po kilku tutaj przeczytanych na temat perlitu.Dom będzie z silki (akumulacja ,natura) i zastanawiam się nad ociepleniem warstwą 35cm perlitobetonu zalewanego stopniowo w szalunku do tej silki.Mam pomysł na tracone druciane dystanse do tego szalunku służące do wzmocnienia połączenia silki z perlitobetonem.okna w warstwie perlitu.Całość na płycie. Edytowane 27 Listopada 2014 przez shl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 11.10.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Witam wszystkich, Zagląda ktoś jeszcze do tego wątku? Zostały ty poruszone bardzo ciekawe kwestie dotyczące ocieplenia i chciałbym się dopytać o parę rzeczy dotyczących perlitu i jego zastosowania, tylko pytanie czy jest jeszcze kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts