marcin_krakow 13.02.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Szanowni,Mam garaż w bryle budynku z segmentową, wsuwaną pod sufit bramą. Problem w tym, że jest mocno nieszczelna i nie wiem co z tym zrobić. Chodzi o nieszczelności na obwodzie bramy, sama brama jest ocieplona i (póki co) nie planuję z nią nic robić. Nie wiem, czy to skutek krzywych ścian, nadproża, kiepskiego montażu - może wszystkich razem. Jak zamknę się w ciemnym garażu w dzień, to na obwodzie bramy (dół, góra, boki) widać mocno światło, czyli są szczeliny, którymi dmucha powietrze. Szczeliny są 1-2cm i długie na >1m, palec w nie spokojnie wchodzi. Czy ma ktoś domowe patenty pozwalające na uszczelnienie takiej bramy? Ale takie nie wymagające wymiany bramy ani remontu połowy garażu?Z góry dzięki za pomysły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 14.02.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Krzywości można sprawdzić poziomnicą ale przy złym montażu brama nie przesuwała by się płynnie. U mnie też były nieszczelności, chociaż nie takie wielkie:o montażyści wyregulowali docisk do prowadnicy i jest dużo lepiej, ale idealnie szczelnie przy tego typu bramie nigdy nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.02.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Jak jest krzywo to się nic nie wymyśli. Wersja najprostsza : wezwać serwis na regulację. Wszystko będzie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts