Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mata Sultan - Ikea - opinie

monikaa13

Recommended Posts

Hej

Czy użytkuje ktoś taką lub podobną matę? Chodzi o to,że śpimy, niestety, na kanapie. Kanapa jest w miarę wygodna, to duża rogówka na sprężynach ale to nie łóżko. Ma swoje łączenia i nie jest tak wygodna jak materac, wiadomo. Zastanawiam się czy opłaca się kupić taką matę 4cm i kłaść ją na kanapę? Będzie wygodniej? Jak myślicie? Nigdzie nie mogę znaleźć opinii. Czy raczej to nic nie da.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/sultan-tarsta-mata__0097909_PE238712_S4.JPG

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30152515/

• 2 weeks później...
jeśli sprawa tylko łączeń to będzie zdecydowanie wygodniej (też mamy tymczasowe spanie na narożniku i sprawdza się nawet wełniana kołdra pod spód (na początku tak mieliśmy) teraz jak łóżko już rozklekotane i są dość duże nierówności (nie wnikaj z jakiego powodu - młodzi jesteśmy:rolleyes:) to nic już nie pomoże

• 1 month później...
  • 2 years później...

Dodam komentarz od siebie, mimo iż to jest stare pytanie. Ale mam nadzieję, że dzięki temu ktoś inny nie popełni takiego błędu jak ja.

Mamy starą wersalkę (rozkładane łóżko czy "kanapa"), która już niestety zrobiła się niewygodna, nierówna. Od spania plecy bolały.

Aby oszczędzić pieniądze postanowiliśmy kupić właśnie taką matę z Ikei (nazywała się: IKEA SULTAN TÅRSTA lub SULTAN TJOME, nie pamiętam dokładnie).

4 cm grubości. Na początku było o wiele lepiej, nawet za miękko. Ale już po tygodniu (!) mata zaczęła się odkształcać, dostosowywać do łóżka. Po paru miesiącach odkryłem, ze po usunięciu maty śpi się na łóżku lepiej niż na macie. Mata odkształciła się nawet w miejscach, gdzie łóżko jest proste. W dodatku ciągle trzeba ją poprawiać, bo dryfuje na nim.

Tak jak ktoś to pisał: na starą wersalkę czy rozwalone łóżko nie ma rady, a na pewno nie takie maty z ikei.

To jest moja opinia w tym temacie :)

Czy użytkuje ktoś taką lub podobną matę? Chodzi o to,że śpimy, niestety, na kanapie. Kanapa jest w miarę wygodna, to duża rogówka na sprężynach ale to nie łóżko. Ma swoje łączenia i nie jest tak wygodna jak materac, wiadomo. Zastanawiam się czy opłaca się kupić taką matę 4cm i kłaść ją na kanapę? Będzie wygodniej? Jak myślicie? Nigdzie nie mogę znaleźć opinii. Czy raczej to nic nie da.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30152515/