monikaa13 14.02.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Hej Czy użytkuje ktoś taką lub podobną matę? Chodzi o to,że śpimy, niestety, na kanapie. Kanapa jest w miarę wygodna, to duża rogówka na sprężynach ale to nie łóżko. Ma swoje łączenia i nie jest tak wygodna jak materac, wiadomo. Zastanawiam się czy opłaca się kupić taką matę 4cm i kłaść ją na kanapę? Będzie wygodniej? Jak myślicie? Nigdzie nie mogę znaleźć opinii. Czy raczej to nic nie da. http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/sultan-tarsta-mata__0097909_PE238712_S4.JPG http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30152515/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.02.2012 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Zapytam jeszcze raz, może ktoś ma albo ma jakieś zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variola 22.02.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 jeśli sprawa tylko łączeń to będzie zdecydowanie wygodniej (też mamy tymczasowe spanie na narożniku i sprawdza się nawet wełniana kołdra pod spód (na początku tak mieliśmy) teraz jak łóżko już rozklekotane i są dość duże nierówności (nie wnikaj z jakiego powodu - młodzi jesteśmy:rolleyes:) to nic już nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.02.2012 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 U nas właśnie nierówności nie ma. Kanapa jest stara ale dość solidna i twarda. Dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 21.04.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Jaka jest ta mata nie wiem, ale mam materac sułtan z ikei i śpi się na nim super, więc mozliwe, ze to i będzie całkiem niezłe. A pewnie sporo taniej wyjdzie Ci niż wymiana kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasterMeble 22.04.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Powiem szczerze, że takie kombinacje raczej się nie sprawdzają. Oczywiście możesz spróbowac, ale możesz tylko stracic bo taka mata trochę kosztuje. Za te pieniadze może lepiej zainwestowac w porządny mebel. No chyba, że nie mozesz dołożyc tych kilku set złotych to kup mate;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 22.04.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 A myślisz, że można dostać dobrą, wygodnę kanapę do spania - bo ja wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy.ever 14.04.2015 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Dodam komentarz od siebie, mimo iż to jest stare pytanie. Ale mam nadzieję, że dzięki temu ktoś inny nie popełni takiego błędu jak ja. Mamy starą wersalkę (rozkładane łóżko czy "kanapa"), która już niestety zrobiła się niewygodna, nierówna. Od spania plecy bolały. Aby oszczędzić pieniądze postanowiliśmy kupić właśnie taką matę z Ikei (nazywała się: IKEA SULTAN TÅRSTA lub SULTAN TJOME, nie pamiętam dokładnie). 4 cm grubości. Na początku było o wiele lepiej, nawet za miękko. Ale już po tygodniu (!) mata zaczęła się odkształcać, dostosowywać do łóżka. Po paru miesiącach odkryłem, ze po usunięciu maty śpi się na łóżku lepiej niż na macie. Mata odkształciła się nawet w miejscach, gdzie łóżko jest proste. W dodatku ciągle trzeba ją poprawiać, bo dryfuje na nim. Tak jak ktoś to pisał: na starą wersalkę czy rozwalone łóżko nie ma rady, a na pewno nie takie maty z ikei. To jest moja opinia w tym temacie Czy użytkuje ktoś taką lub podobną matę? Chodzi o to,że śpimy, niestety, na kanapie. Kanapa jest w miarę wygodna, to duża rogówka na sprężynach ale to nie łóżko. Ma swoje łączenia i nie jest tak wygodna jak materac, wiadomo. Zastanawiam się czy opłaca się kupić taką matę 4cm i kłaść ją na kanapę? Będzie wygodniej? Jak myślicie? Nigdzie nie mogę znaleźć opinii. Czy raczej to nic nie da. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30152515/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts