MICH23GD 23.03.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Witam co cądzicie o manueli? Czy to dobry projekt, jaki koszt budowy? Czy ma jakieś wady. http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=23&cat=1070100&ExtraNavText=Manuela&CanBack=1 Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 23.03.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Przenies sie do dzialu Projekty. Tam duza grupa buduje Manuele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 25.03.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Hej! Witamy w klubie!Manuela to nasz wymarzony projekt, wymarzony bo jeszcze niewybudowany. Nie wiem czy byłeś obejrzeć Manuelę "na żywo"?Jest piękna, przynajmniej mi się podoba. Zalety - nieduży, ekonomiczny( mała kubatura), wydaje sie praktyczny - gabinet na parterze z blisko usytuowaną łazienką ( np. dla osoby starszej lub chorej), spiżarnia, dość spore pokoje na górze. Wady - schody! makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siepka 26.03.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Witam co cądzicie o manueli? Czy to dobry projekt, jaki koszt budowy? Czy ma jakieś wady. http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=23&cat=1070100&ExtraNavText=Manuela&CanBack=1 Pozdrowienia znajoma buduje manuele pod gdańskiem projekt jest bardzo fajny, ale: - dach wyszedł pierońsko drogo - w projekcie było kilkanaście poważnych błędów - w konstrukcji dachu były 2 elementy stalowe - które były nie do dostania i musiała je zamawiać indywidualnie w hucie stali ale wygląda cudownie jest zgrabny i funkcjonalny tylko że wyszedł 2x drożej niż zakładali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markas 08.01.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Witam wszyskich, którzy przeczytają tą wiadomość.Mam zamiar budować Manuelę.Mam prośbę o podanie kosztów wybudowania parteru z poddaszem w wersji z bloczków Ytonga i stropem Ytonga i w wersji ściany z Ytonga ale strop Teriva.Jestem tu pierwszy raz i nie wiem jak to wszystko jeszcze działa. Ale jak ktoś z Was przeczyta proszę o jakieś dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 08.01.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Witaj,jest taki dział Projekty.Tam umieść swoje pytania dotyczące Manueli.Ale nie przejmuj się. Każdy z nas tak zaczynał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markas 08.01.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Dzięki za dobre słowo.A tak na marginesie też mam na imię Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 08.01.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Przynajmniej mamy spokój z imieninami. Tylko raz w roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markas 09.01.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Nie wiem czy mnie stać na taki domek.Proszę o realne koszty z waszych budów Manueli za stan surowy zamknięty robota + matriały. Mam nadzieję że staraliście się budować jak najtaniej ale w ramach rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alber 10.01.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Miałem b.dużo przeróbek do Manueli. Wycena w Ytongu (ale strony Terriva) = ok.25-26tys. Wycena w Prefabecie Lubartów (wybrałem) to 13-14 tys.zł. podaje adres [email protected] - napisz, to podam Ci do siebie kontakt, to parę innych uwag podam Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.01.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Dzięki za dobre słowo. A tak na marginesie też mam na imię Janusz w dziennikach budowy jest manuelka opisana....i sa podane koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 11.01.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 cześć !! 150. 000 stan surowy zamknięty bez działki i drzwi wejściowych.Ceny były mocno negocjowane. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markas 11.01.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 witam.Przyznam, że twoje odpowiedzi to miód na moje serce.150 OK !Też będę ostro negocjował.Czy w tej cenie było ocieplenie poddasza. Jaką techniką je wykonałeś?Na forum dowiedziałem się też że budujący mieli kłopot z osadzeniem krokwi. Ponoć w projekcie jest że leżą na murze ale wygodniej jest mocować je do murłat.Podnosząc scianę kolankową o20-25cm ponoć trzeba o tym wcześniej pomyśleć okno się nie mieści i jak się je już kupiło to trzeba kombinować z uskokiem na dole okna ( łączenie z murem) lub trzeba mniejsze okno.Jak sobie poradziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 12.01.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Cześć!!150 to bez ocieplenia poddasza.Najpierw chcemy zrobić strop z płyt OSB na stryszku a potem będziemy ocieplać wełną.Okno dachowe w łazience mamy mniejsze. Wymiary podam jak sprawdze bo juz nie pamiętam.Krokwie są mocowane do murłat kotwami i wzmacniane blachami. Za kilka dni zrobie zdjęcia jak to wygląda i prześle. Ps. z tymi blachami było troche zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 12.01.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Jeżeli chcesz zobaczyć jak wygląda to tu są zdjęcia http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=60296 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 12.01.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Marsk przeglądam forum i widzę, że działasz w kilku tematach - więc mój domek już widziałeś.Zapraszam na wiosę bo teraz jest wszystko zasypane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markas 12.01.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 WitamChcąc dowiedzieć się czgoś bywałem tu i tam na forum.Teraz jednak mając z tobą kontakt bardziej ograniczam się do tego miejsca. A to dlatego, że twój dom i technologia i pozostałe szczegóły są bardzo zbieżne z moimi wizjami o mojej budowie. No i ceny które podajesz są dla mnie do zaakceptowania.Wyobraź sobie, że otrzymałem kosztorys na stan surowy otwarty od gościa kóry buduje z Archipelagiem w systemie Multi. Obecnie stawia trzy Manuele. Tak twierdzi. Wycena to 189 000,00 PLN brutto.A u ciebie 150 000.00 PLN stan surowy ale zamknięty. Chyba przegina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markas 12.01.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Chętnie poznam kogoś kto wybudował lub budujeManuelę w okolicach Gorzowa Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gooa0310 12.01.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Witam! Masz rację troche przegina Jak się chce to można taniej to wybudować. Nie mamy tanich materiałów, ale staram się mocno zbijać ceny. Ekipy też mamy z polecenia znajomych - do tej pory dwie (przyzwoita cena i solidni) nie było żadnych kłopotów z nimi. Obecnie szukam kogoś do wykończenia -instalacje, tynki itp.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markas 12.01.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Ja wtej kwesti mam trochę ułatwione zadanie ponieważ bardzo dobrzy moi koledzy mają firmy elektryczną i kanalizacyjno-gazową. Mają własne hurtownie. Będę więc miał najtańszy materiał i robocizna też za pół ceny a do tego wszystko na 7% VATu.Dach z folią ,łatami itd.plus pokrycie dachówką 2 S Braas oczywiście bez ocieplenia mam wstępnie obgadane za robotę brutto 27,00PLN/m2Nie wiem jeszcze czy to dobra cena bo nie porównywałem z innymi firmami. Ekipę widziałem w akcji i widać że są nieźliNapisz czy wprowadzałeś jakieś zmiany w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts