Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam! Muszę się pochwalić moją Manuelą. Obecnie po tynkach, wykonane ocieplenie poddasza, wylewki, są okna, drzwi, instalację: c.o., woda, elektryka, kanalizacja, szambo. Kupiona już jedna łazienka (płytki,wyposażenie), obecnie etap instalacji gazowej + wykonanie kominka i położenie płyt na poddaszu.

Wszystkie prace wykonuję sam + rodzina, tylko dach i elektr. wykonały firmy obie z polecenia. Koszt na dzień dzisiejszy 150 tys.zł (bez kominka).

Bogdanie jestem pod wrażeniem. Musisz być niezłym fachowcem jak dałeś sobie radę z rodziną. W takiej fazie budowy koszt też rzuca na kolana. No no!!

Napisz gdzie budujesz jeżeli niedaleko Gorzowa Wlkp. to chętnie przyjadę obejrzeć twoje dzieło życia.

Jeżeli nie sprawi ci kłopotu to informacje o ilościach i cenach zakupionych materiałów chętnie widziane. Jeszcze jedno jeżeli sami budowaliście to z 22% VAT . Twoje 150k zł. w tym świetle musi budzić szacunek.

Witam Markasie!

Jestem z małopolski, trochę daleko, ale zapraszam. ja zaczynałem budowę w 2003 r. (wtedy powstał stan surowy otwarty), a więc jeszcze inne ceny. Rok 2004, to ściany wew., taras, drzwi, okna, itp. 2005 r - tynki, instalację, wylewki. Budowałem z porothermu 44, cena za szt. coś około 5,10 muszę sprawdzić. Dachówka euronit cementowa. Drzewo od zaprzyjaźnionego górala - 5500 zł, robota fachowców od dachu - pokrycie, okna, orynnowanie, okucie to 6500zł. Materiał na dach - dachówka, okna, rynny, folia, blacha alum. do okucia i inne "pierdoły" to coś około 13200zł. Okna mam PCV 5-komorowe (3-balkonowe), to 8000zł. Inne materiały - ściany, itp. to już musiał bym popatrzeć na f-ry. Pozdrawiam.