bluenet 28.02.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Czyli do mnie ??? oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.02.2012 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 oglądam konferencje prasowe Donalda gdzie chwali swoich ministrów + samego siebie i tak sobie myślę czy Tusk to ma jakąś naturalną metodę na takie nakręcanie się pozytywne czy nie Gość poprostu podniecająco wprawia mnie w optymizm - chciałbym mieć takiego typa na codzień w promieniu 2 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 29.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Zakład Ubezpieczeń Społecznych nie może dowolnie odebrać raz przyznanej emerytury lub renty – orzekł wczoraj Trybunał Konstytucyjny. To bardzo ważny wyrok dla ponad 7 milionów emerytów i rencistów. Nie muszą już się obawiać, że ZUS wstrzyma im wypłatę pieniędzy, jeśli inaczej oceni te same dowody, na podstawie których wcześniej przyznał świadczenie. http://serwisy.gazetaprawna.pl/emerytury-i-renty/artykuly/598448,emerytura_raz_i_na_zawsze_nie_mozna_jej_cofnac.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.02.2012 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 To chyba na wniosek Rzecznika Praw Obywatelskich doszło do tego orzeczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 29.02.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 To chyba na wniosek Rzecznika Praw Obywatelskich doszło do tego orzeczenia. Zdaniem Lesława Nawackiego z Biura Rzecznika Praw Obywatelskich, który zaskarżył przepis do TK, do tej pory to ubezpieczony ponosił negatywne skutki wadliwego działania organu rentowego. – Jeśli bowiem ZUS, oceniając jeszcze raz dowody, zmienił decyzję w sprawie prawa do świadczenia, było to jednoznaczne z tym, że wcześniej się pomylił – dodaje. dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.03.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) lepiej późno niż wcale. Aczkolwiek nie do końca ta decyzja TK może być wiążąca dla ZUS. Przykładem może być wyrok TK w sprawie abonamentu gdzie OBOWIĄZEK płacenia jest niezgodny z Konstytucją. A jak rzeczywistość pokazuje TVP i PR od czasu do czasu budzą się z letargu i grożą nam wszystkim sankcjami ( kary, kontrole ). To "dziki" kraj Edytowane 1 Marca 2012 przez Charlie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.03.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ale sie uśmiałam, chociaż to jest śmieszne tylko przez chwilę. :/ http://www.rmf24.pl/ekonomia/news-sad-prezydent-nie-jest-krolem-musi-udzielac-informacji,nId,436512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 02.03.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 no...taki śmiech przez łzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.03.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Nie chce mi sie komentować..... http://fakty.interia.pl/polska/news/z-kont-emerytalnych-w-zus-zniknelo-ponad-8-mld-zl,1769404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 08.03.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 tak...trochę wyżej publikowałem dane na temat informatyzacji ZUS... też mnie się nie chce dziś o tym gadać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 26.03.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Oczywiście, tylko czy ta średnia długośc życia nie zmieni się. BO w dzisiejszych czasach wszystko niestety jest możliwe, nawet to co co wydaje się nam nie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.03.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Wcześniejsze emerytury, kwestia wieku emerytalnego będą dotyczyć tylko osób, które nie mają podpisanego cyrografu z bankiem. Jak patrzę na swoje otoczenie, to z dobroci ZUS-u raczej nie skorzystamy. Tym samym rozwiążemy odwieczny problem wszystkich rządów. Od razu mi lepiej:bash: Edytowane 26 Marca 2012 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 27.03.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 wszędzie mnożą się zakazy, nakazy. Jaka to ilość urzędników będzie potrzebna do nadzorowania tego gąszczu przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaa538 04.04.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Ja już nie wierzę w emerytury. Wolę co miesiąc odkładać pieniądze i będę miał pewność, że coś zostanie mi na starość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 05.04.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ja też nie wierzę w emerytury. Ale ponieważ prowadzę firmę (uczciwie!) to co miesiąc karnie odprowadzam haracz. W żadne 3 filary się nie bawię, musiałabym całkowicie upaść na głowę. Nie wiem czy jest jakieś jedno dobre rozwiązanie. Ciemność widzę... Przy obecnym systemie faktycznie ciężko utrzymać niższy wiek emerytalny. Średnio żyjemy dłużej i...jesteśmy zdrowsi i bardziej sprawni. Ale jak wygląda sytuacja demograficzna każdy średnio rozsądny obywatel chyba wie, i ma świadomość tego, że za 30 lat nie będzie mógł zbyt wiele (o ile czegokolwiek) oczekiwać. No ale jakie są alternatywy? Utrzymanie przez dzieci, jak za dawnych czasów? Składki nieobowiązkowe i odkładanie na emeryturę samemu? Tu chyba też większość oczyma wyobraźni widzi tych staruszków żebrzących na kartonach o skórkę od banana... Natomiast co do chęci i możliwości do pracy, to w większości zgadzam się z tym, co pisze malka. Ludzie są różni, niestety jest sporo takich "nieskalanych" pracą i takich, którym się nie chce przemęczać, ale zarobić to by chętnie zarobili. Swego czasu chciałam przyjąć asystentkę - do łatwiejszych prac projektowych, nawet studentkę bo praca w domu i w wolnym czasie. Nie udało się. Po pierwsze wymagania finansowe potencjalnych kandydatek przekraczały moje zarobki, a w końcu to jednak ja jestem "majstrem" Po drugie poziom wiedzy i umiejętności kandydatek daleko odbiegał od moich wyobrażeń o tym, co osoba po studiach (albo prawie po) wiedzieć powinna. Po trzecie - chęć do pracy... tak naprawdę znikoma. Poza kanonem podręczników dziewczyny nie czytały żadnej fachowej literatury, praca w sobotę nie wchodziła w grę (a moi klienci z reguły mają czas właśnie w sobotę, przecież w tygodniu pracują...), żadna nie była zainteresowana pomocą w przygotowaniu prac konkursowych - fakt, za darmo, ale jest szansa na "wyrobienie" sobie nazwiska. Skończyło się na zwiększeniu sobie samej wymiaru godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.05.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 "Konkurencyjny" spot reklamujący nową reformę: http://www.youtube.com/watch?v=O6rY3wD3_PE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts