wykrot 21.02.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Coś z tego miło by było skonsumować w ramach rewanżu. Masz za to igrzyska! Niemal bezpłatne i to od wielu już lat. Taki rozszerzony POPiS kabaretowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 21.02.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Charlie na studiach nie byłam mamą, zaplanowałam sobie macierzystwo troche pozniej. Nie byl to horror, tylko moje zycie. Pewnie, ze jakby kto mi powiedzial masz tu corciu BMW, zamiast marznąć na stacji PKS/PKP, poucz sie i odpocznij to moze wygladaloby to innaczej. Niestety nie zawsze jest kolorowo, ale wazne zebysmy mogli sie w tym wszystkim odnalezc. Ja niczego nie zaluję, umiesz liczyć - licz na siebie I taka jesteś dobra, że nawet w dniu święta języka polskiego nie raczysz chociaż trochę zadbać o poprawną pisownię. Ale uczyć innych - ho, ho! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 21.02.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) I taka jesteś dobra, że nawet w dniu święta języka polskiego nie raczysz chociaż trochę zadbać o poprawną pisownię. Ale uczyć innych - ho, ho! Nikogo nie pouczam. Napisałam, że można inaczej, popierając to przykładem z życia. Co Cię tak uraziło, że bijesz pianę? Edytowane 21 Lutego 2012 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.02.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Podsumujmy nasze nowe wydatki - obywateli RP:2012: podpisanie ACTApodarowanie 6 mld EURO na ratowanie Grecji i ich 3x większych od naszych emerytur 2011: podwyżka podatku VATpodwyżka podatku CITpodwyżka AKCYZYpodwyżka podatku od ciężarówekpodwyżka opłaty klimatycznejpodwyżka składki rentowejpodwyżka wieku emerytalnegopodwyżka podatku gruntowegopodwyżka opłaty targowejpodatek od miedziakcyza na węgiellikwidacja dopłat za leki na receptelikwidacja ulg (jak na internet, rodzinne, na edukacje i kursy, przedsiębiorcze) Uważam, że to niebanalne kwoty jakie de facto wszyscy ponosimy w jakiś tam sposób czy bezpośrednio czy tzw. finansowym rykoszetem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.02.2012 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Wyłącznie na podstawie własnych doświadczeń wiem, że da się osiągnąć zamierzone cela,czasem trzeba zrezygnować , z ... seksu, by potem móc niewspółmiernie więcej "wyciągnąć" niz się poświęciło. podziwiam Cię - poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 21.02.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tak czytam to i zastanawiam się jak propaganda potrafi byc skuteczna... To wszystko półprawdy i brednie. Żyjemy dłużej"... Kto? Mężczyźni? Wiesz ilu dożywa emerytury? Wiesz jaki jest okres pobierania emerytury przez mężczyznę? 4 lata! Statystycznie, rzecz jasna. I to tylko spośród tych, którzy dożywają. "pracujemy lżej niż jeszcze 20 lat temu."... Jakoś nie rozumiem. Kto tytlo z pracujących się wypowiada, to mówi że bardzo ciężko pracuje. "Długi okres "dochodzenia" do wieku emerytalnego powinien być również motywacją do podnoszenia wykształcenia, kompetencji i doświadczenia." Srata tata. Niie pieprz o braku motywacji, tylko napisz gdzie bezrobotni magistrowie mają zdobywać doświadczenie. "Jesteśmy krajem w którym blisko 500 tyś. młodych ludzi w wieku 18-24 lat nic nie robi (nie uczy, nie pracuje)" Jasne. Nie chce im się. A praca czeka na kazdym rogu i nauka jest bezpłatna. "Mamy największą ilość rencistów i osób pobierających zasiłki." To już totalna bzdura. Typu "Lenin wiecznie żywy. "Nie jesteśmy nauczeni pracy. " Jakoś w Anglii Polaków i ich pracę oceniają zupełnie inaczej. I to osoby wiedzące o czym mowią. "Referendum w sprawie podniesienia wieku emerytalnego to zły pomysł." I to jedyna prawda w tym steku bzdur. Po co mam Ci cokolwiek tłumaczyć skoro, wnioskując po tym co piszesz, nie da się Ciebie przekonać. Może więcej czytaj...najlepiej ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 21.02.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Podsumujmy nasze nowe wydatki - obywateli RP: 2012: podpisanie ACTA podarowanie 6 mld EURO na ratowanie Grecji i ich 3x większych od naszych emerytur 2011: podwyżka podatku VAT podwyżka podatku CIT podwyżka AKCYZY podwyżka podatku od ciężarówek podwyżka opłaty klimatycznej podwyżka składki rentowej podwyżka wieku emerytalnego podwyżka podatku gruntowego podwyżka opłaty targowej podatek od miedzi akcyza na węgiel likwidacja dopłat za leki na recepte likwidacja ulg (jak na internet, rodzinne, na edukacje i kursy, przedsiębiorcze) Uważam, że to niebanalne kwoty jakie de facto wszyscy ponosimy w jakiś tam sposób czy bezpośrednio czy tzw. finansowym rykoszetem ! bardzo ciekawe........ - skoro stawka CIT wynosi od 2004 19% to o ile ją podniesiono w 2011?? - składka rentowa po stronie pracodawcy wzrosła od 2012 - podatek od kopalin jeszcze nie został uchwalony (to czy będzie to juz inna sprawa) - ulgi dot. PIT nie zostały jeszcze zlikwidowane - mam na mysli rozliczenie za 2012 - podatek od gruntów czy lokali rośnie co roku o stawkę inflacji (teoretycznie oczywiście wg wyliczeń min. fin.) itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 21.02.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) Po co mam Ci cokolwiek tłumaczyć skoro, wnioskując po tym co piszesz, nie da się Ciebie przekonać. Może więcej czytaj...najlepiej ze zrozumieniem. Każdy sądzi według siebie. A czytać ze zrozumieniem uczyli mnie pięćdziesiąt lat temu. I nie Tobie mnie uczyć. Edytowane 21 Lutego 2012 przez wykrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 21.02.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 bardzo ciekawe........ - skoro stawka CIT wynosi od 2004 19% to o ile ją podniesiono w 2011?? - składka rentowa po stronie pracodawcy wzrosła od 2012 - podatek od kopalin jeszcze nie został uchwalony (to czy będzie to juz inna sprawa) - ulgi dot. PIT nie zostały jeszcze zlikwidowane - mam na mysli rozliczenie za 2012 - podatek od gruntów czy lokali rośnie co roku o stawkę inflacji (teoretycznie oczywiście wg wyliczeń min. fin.) itd. przypomnę Ci się z tymi danymi za niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 21.02.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Każdy sądzi według siebie. A czytać ze zrozumieniem uczyli mnie pięćdziesiąt lat temu. I nie Tobie mnie uczyć. Od sądzenia jest sąd... Czego Jaś się nie nauczy....kiepsko coś uczyli:) BTW. Jak to jest, że na temat reformy emerytalnej wypowiadają się najgorliwiej Ci których nie dotyczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 21.02.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 (edytowane) Ty Wielka Bizneswomen, nadziana propagandą, posłuchaj. Skończyłem politechnikę. 37 godzin zajęć tygodniowo. Obowiązkowych. Plus rysunki, biblioteka, nauka własna... Powiedz mi kiedy miałem pracować na tyle, żeby sobie sfinansować studia? Popieprzyła wam w głowach propaganda. Ja rozumiem, że student powinien poznawać życie i pracować. NA WAKACJACH! A studia są po to, żeby się czegoś nauczyć, a nie wycierać kąty po zmywakach za parę groszy. rany...jaki Ty biedny jesteś...tylko się nie popłacz na losem uciskanego przez "system" studenta Edytowane 21 Lutego 2012 przez bluenet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 22.02.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201202/1329844493_by_adriand91_500.jpg Dla inteligentnych "wydłużenie wieku" czyta się jak "zapomnij o emeryturze". W przypadku aktualnych trzydziestolatków i troszkę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 22.02.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jak byłam w Tunezji, hotelarze mówili, że w okresie zimowym mają trzymiesięczne pobyty dla emerytów: tanie i z programem przystosowanym do wieku. Obecnie korzystają z tego Niemcy i Francuzi. Tak sobie myślałam, że na emeryturze skocze sobie na taki wyjazd. No i moge sobie skoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.02.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jak byłam w Tunezji,(...) myślałam, że na emeryturze skocze sobie na taki wyjazd. Kochana, jak my będziemy na emeryturze, to Tunezji już nie będzie, no może jakiś maleńki "cypelek" na granicy Chin i USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 22.02.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201202/1329862315_by_kamilratajczak4_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 22.02.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 http://www.primeval.pl/wp-content/uploads/2010/07/1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.02.2012 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201202/1329862315_by_kamilratajczak4_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_Budowniczy 22.02.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Aż się kości poprzestawiały ... temu szkieletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 22.02.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 To, czy Tunezja będzie, czy nie, to mnie mało obchodzi. Nie Tunezja, to inny kurort, z którego usług chciałabym skorzystać na starość i wygrzać kości. Dyskusja moim zdaniem poszła w złym kierunku, bo licytacja, kto ile pracował i od jakiego wieku i kto ile chce pracować i kto bardziej zapobiegliwy, kto ma firme, kto szuka pracy. Nie o to w tym wszystkim chodzi, bo jak sie komu podoba, to niech w pieluchach idzie do roboty. Mnie obchodzi inna rzecz. Mianowicie jako obywatel płacę podatki (no dobra), płacę skłądki zdrowotne miesiąc w miesiąc i jeśli muszę, chodze do lekarza prywatnie, badania robię prywatnie, bo innego wyjścia nie mam, nie dostanę się w sytuacji nagłej potrzeby na przykład do kardiologa, czy neurologa. Płacę również składki emerytalne z myślą, aby z nich skorzystać po kilkudziesięciu latach pracy w formie emerytury. Po co mi więc takie państwo, które tylko bierze, a nie daje nic w zamian? Gdybym te pieniądze na różne obowiązkowe składki sratki wpłacała na jakąs lokatę, bo bym miała ustawy emerytalne w głębokim poważaniu. Wpienia mnie to i tyle. Tak samo jak wpienia mnie licytowanie sie, ile to kto sie napracował w życiu i jak wcześnie zaczął. Nie o to chodzi w tym całym cyrku. Człowiek a prawo nie tylko do pracy, ale i do odpoczynku. Szczególnie, jeśli na niego sobie zasłużył. A to prawo mi sie odbiera, bo najprawdopodobniej do emerytury nie dociągnę, a nawet jeśli, to w stanie uniemożliwiającym wyjazdy i cieszenie się z wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.02.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Amalfi, ale piszesz tak, jak gdyby przed planowaną reformą, emeryt (przeciętny, polski) mógł sobie pozwolić na tropikalne wojaże. Jasne,ze tacy są , byli i pewnie będą i po reformie, a do czego zmierzałam, ano do tego,ze nie wiek kalendarzowy winien się liczyć, mozliwość przejścia na emeryturę powinna być uzależniona WYŁĄCZNIE od lat pracy. Jeden zaczyna ją "w pieluchach" drugi po meno (andro) pauzie, jego wybór, niech przepracuje "swoje lata" i wio- droga wolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts