Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

38 latka EMERYTką w wieku 67 lat :(

Charlie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 195
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wszyscy sie przejmują pracą i emeryturą. ;)

http://www.fakt.pl/Malgorzata-Tusk-na-emeryturze,artykuly,146422,1.html

zerkając w stronę brukowca Fakt już mi się słabo robi ale dość malkontenctwa! Amalfi! moja droga, trzeba było być żoną Premiera:)

BTW. Kaczyński jest wolny a zamierza być premierem:)

BTW. rozumiem, że dziennikarz który pisze o premierowej wolałby aby żona premiera biedowała czy była przykładną pracownicą Spółdzielni "Jutrzenka"? żałosne.

W podobnym tonie pisali o zakupie limuzyn dla rządu (pewnie lepiej gdyby Tusk czy Kaczynski taczkami jeździli lub wzorem posła Karskiego Melex-em?

Nie mówiąc już o sprawie samolotów dla rządzących. Gdy rozpisano przetarg wznieśli tumult obłudnej krytyki. Po tragedii smoleńskiej dopytywali się czemu Polska ma tylko 2 samoloty.

Nie zgodzę się. Nie ma takiego zawodu jak premierowa. Ale każdy ma prawo nie pracować. Wolno mu. Ale tłumaczenie, że premierowa ie może być pracownicą "Jutrzenki"... A dlaczego?

No i ja to się dziwię, jak może sie podobać życie bez własnych pieniędzy. Dla mnie to rodzaj ubezwłasnowolnienia.

Nie zgodzę się. Nie ma takiego zawodu jak premierowa. Ale każdy ma prawo nie pracować. Wolno mu. Ale tłumaczenie, że premierowa ie może być pracownicą "Jutrzenki"... A dlaczego?

bo ją stać na to. widocznie tak jej dobrze i ma do tego pełne prawo...

premier nie zarabia wcale kokosów...byle prezes banku czy manager w dobrej firmie zarabia lepiej...

bo ją stać na to. widocznie tak jej dobrze i ma do tego pełne prawo...

premier nie zarabia wcale kokosów...byle prezes banku czy manager w dobrej firmie zarabia lepiej...

Pewnie, że ma prawo. Ale tłumaczenie, że pewnych prac nie powinna wykonywać, bo jest żoną premiera....

Zdaje mi się, że "zawody" typu doktorowa, inżynierowa, czy aptekarzowa odeszły w niebyt.

Znam wiele żon "przy mężu". Jednym z tym dobrze, innym źle. Zgrzytanie zębów zaczyna się, gdy mąż odpali do innej albo umrze, czy zachoruje. Nie wiem, czy jest jeszcze coś takiego jak renta po mężu. Dla dzieci tak, ale dla żon? Nie mam pojęcia.

Wiesz...wnikamy w delikatną materię. Każdy jest kowalem własnego losu. Nie nam przesadzać. Ja nie twierdzę, że żonie premiera nie wypada czegoś, szczególnie pracować w "spółdzielni Jutrzenka" czy przy wytopie stali w hucie. Twierdzę, że teza postawiona przez Fakt jest bzdurna. Gazeta czepia się byle czego aby udowadniać, że "premier to ma dobrze" a Ty biedny szaraczku to masz przesrane. Po prostu brukowce mają złe intencje.

Z intencjami Faktu zgoda. Nie należę do czytelników. W Angorze, którą czytam był przedruk, więc tylko dlatego zamieściłam akurat z Faktu. Ale na wielu innych portalach też były na ten temat artykuły, więc Fakt nie jest monopolistą w wytykaniu premierowej.

Ale co do tego, że każdy jest kowalem własnego losu i nic nam do tego, to zależy z której strony na to spojrzeć. Bo jeśli taka osoba, której nie chce sie pracować (mówię oczywiście o ludziach, których sytuacja rodzinna jest taka, że mogą do pracy iść, ale im sie nie chce a nie takich, którzy wychowują małe dzieci, czy zajmują się chorym członkiem rodziny itp.) w pewnym momencie zostanie bez środków do życia, to stanie się klientem opieki społecznej i będziemy ją utrzymywać. Ja bym wolała, żeby te pieniądze dostali chorzy ludzie, a nie ktoś, komu nie chciało się pracować.