miki121 12.05.2012 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 (edytowane) http://rekuperatory.co/aktualno%C5%9Bci.htmlRekuperator BROOKVENT 1.1 otrzymała wyróżnienie Złotej Ciupagi na Targach w Nowym Targu Od początku maja dostępne są także w sprzedaży model 2.1 w wersji Inteli + BYPASS Edytowane 12 Maja 2012 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.05.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jakie Brookvent ma wentylatory? /producent,moc/ Jaki rodzaj wymiennika?/z czego wykonany/ Jakie zużycie energii na poszczególnych biegach i jakie obsługuje spręże?/wykresy/.Podaj Miki trochę konkretów, bo inaczej zostaje nam tylko: "Zaawansowana konstrukcja z polipropylenu EPP" czyli normalny spieniony polipropylen z którego robi się opakowania wielokrotnego użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 12.05.2012 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Jakie Brookvent ma wentylatory? /producent,moc/ Jaki rodzaj wymiennika?/z czego wykonany/ Jakie zużycie energii na poszczególnych biegach i jakie obsługuje spręże?/wykresy/. Podaj Miki trochę konkretów, bo inaczej zostaje nam tylko: "Zaawansowana konstrukcja z polipropylenu EPP" czyli normalny spieniony polipropylen z którego robi się opakowania wielokrotnego użytku. 1. Wentylatory EC EBM 2. Wymiennik z tworzywa - przeciwprądowy; 3. Pobór prądu 1.1 pomierzony przy maksymalnej pracy 86W na maksymalnej wydajności. 4. Pobór prądu 1.1 pomierzony przy wydajności 130m3/h 37W; 5 lat gwarancji na urządzenia bez obowiązku wykonywania przeglądów okresowych; Więcej informacji uzyskasz na stronie: http://rekuperatory.co/brookvent---biblioteka.html Masz jakieś dodatkowe pytania śmiało pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gito 08.08.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 miki21 - czy zainstalowałeś już u kogoś brookventa? Mocno się nad nim zastanawiam, o ile cena będzie rozsądna (myślałem też o renovent excellent) Mógłbyś porównać te 2 centrale pod kątem funkcjonalności swoim eksperckim okiem? U mnie bedzie niebawem zainstalowany BROOKVENT 2.2 to sie pochwale... Obecnie mam dopiero rozprowadzone rury. Musze przyznnac ze firma od Mikie-go wywiercila mi w stropach otwory pod rury bez bolesnie za pomoca otwornicy diamentowej chyba Hilti. Niebawem podlacze zdjecia z mojej budowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 08.08.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 taka otwornica trochę sobie kosztuje do tego wiertła też nie mało, za to wycina ładnie pomijając wylaną wodę, chociaż za kolejną kasę i na to jest sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 08.08.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 taka otwornica trochę sobie kosztuje do tego wiertła też nie mało, za to wycina ładnie pomijając wylaną wodę, chociaż za kolejną kasę i na to jest sposób No ale trochę sobie liczą W moim budżecie dopiero na jesień to dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 09.08.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Miki klimatyzacją sie tez zajmujecie?demontaz jednostek zewnętrznych przy ocieplaniu bloku , przeróbka instalacji (miedzinych rurek)obudowa tych rurek jakims przyzwoitym materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bruder 11.08.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 U mnie bedzie niebawem zainstalowany BROOKVENT 2.2 to sie pochwale... A ile kosztuje ta wersja 2.2.?? Tez jestem wlasnie na etapie wyboru centrali. Instalacje ma juz rozprowadzoną, pora na maszynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 20.09.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Hej,Czy sprzęt już działa u kogoś? Proszę o opinie. Miki, czy będą mocniejsze jednostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 20.09.2012 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Hej, Czy sprzęt już działa u kogoś? Proszę o opinie. Miki, czy będą mocniejsze jednostki? Już trochę ich chodzi Nawet u Nas w biurze A mocniejsze są 2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrylll 21.09.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2012 jesli można wiedzieć, to jaka jest aktualna cena tego recuperatora. szczególnie interesuje mnie taki na dom okolo 170 m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DonPedrito 29.09.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Witam Według mnie temat Brookventa jest przereklamowany. Wszystko Miki tak to pięknie opisujesz a prawda jest taka, że to kolejna zwyczajna centrala. Dla zwykłego szarego użytkownika niczym się nie różni i różnicy od innych central nie odczuwa się. W tym momencie producenci dopracowali większość urządzeń i główni producenci czy też dystrybutorzy mają porównywalne sprzety. A jeśli są porównywalne to głównym atutem musi być cena i gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.09.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 Wiele więcej ale to niespodzianka na najbliższe za kilka tygodni targi W ten sposób będziemy mieli rekuperatory w wersji: 1.1. 1.2. 2.1 2.2 Minęło prawie pół roku i ....cisza. O ile pojawiły się ceny przy poscie na pierwszej stronie. O tyle ceny 2.1 i 2.2 owiane są nadal tajemnicą. PS. Bardzo dobrym posunięciem marketingowym było wycofanie wykresów wydajności i sprężów na poszczególnych biegach. Dzięki temu użytkownicy będą mogli cieszyć się wieloma biegami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.09.2012 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 No niby masz rację Ale dużo ciekawych rozwiązań i warunki gwarancji przekonują mnie do brooka A co do cen to nie są owiane tajemnicą. 1.1 i 1.2 są sprzedawane w tych samych wersjach i cenach. Niedługo 1.1 wychodzi z produkcji i zostaje tylko 1.2. Co do modelu 2.2 to występuje w 4 wersjach i ceny zaczynają się od 6200zł. do 7600zł. Co do modelu 2.1 to tak samo jak model 1.1 zostaje on zastąpiony 2.2. Taka kolej rozwoju urządzeń. 1.2 - LIFTING 1.1 2.2 - KORPUS - OBUDOWA 2.2 - WYMIARY JEDNOSTKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.10.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dzisiaj dotarły do mnie karty katalogowe urządzeń po liftingu 1.2 2.2 1.2 są już dostępne a 2.2 będą za kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz.K 10.10.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Witam mam pytanie odnośnie modelu Air 1.1Czy ten model rekuperatora posiada jakieś zabezpieczenie przeciwko ewentualnemu zamarzaniu? Będę wdzięczny za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 10.10.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Są dwie opcje : regulacja nawiewu i wywiewu i dodatkowa sterowanie do nagrzewnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz.K 10.10.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Hej Miki dzięki za ekspresową reakcję. Czy możesz rozwinąć wypowiedź jak dla laika?1. o co chodzi z regulacją nawiewu/wywiewu? czy to jakaś czynność do wykonania przez użytkownika czy jakiś automat wbudowany w urządzenie?2. dodatkowe sterowanie do nagrzewnicy? czy to oznacza, że Air 1.1 jest wyposażony juz w jakąś nagrzewnicę (?elektryczną) i jedynie wymaga dodatkowego sterowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 10.10.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Dużo producentów stosuje rozwiązanie które w najprostszy tłumaczeniu polega na zminimalizowaniu nawiewu aby wychodzące powietrze podniosło temperaturę wymiennika. Niektóre zwalniają a niektóre stają Co do sterowania nagrzewnicą to jest one w standardzie tak jak sterowanie czujników wilgotności ( 2szt. ), współpraca z alarmem i innymi opcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz.K 10.10.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Jednym słowem Air 1.1 posiada zarówno jedną (automatyczne ograniczenie nawiewu mroźnego powietrza) jak i drugą opcję (nagrzewnicę)? Jak zatem zadziała to w praktyce? Czy sterownik reku obniży najpierw prędkość, a dopiero potem (?gdyby to nie zadziałało) załączy nagrzewnicę? Nie bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts