mahuk 15.02.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 witamjestem w trakcie budowy domu z użytkowym poddaszem i piwnicą. I wpadłem na pomysł, żeby jeden rekuperator zamontować na stryszkua drugi w piwnicy.Teraz pytanie do specjalistów, czy to dobry pomysł? Przy okazji jeżeli ktoś się zajmuje montażem rekuperacji w woj. Lubelskim to proszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 15.02.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 jeśli masz zamiar takie coś zrobić (nie wiem po co) to przemyśl sprawę by sobie nie przeszkadzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahuk 15.02.2012 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 myślałem, że zmniejszyłoby to koszt (mniej rur) ale w sumie faktycznie nie pomyślałem, że nie byłoby możliwości ich zestrojenia. a dom jest otwarty, więc ciepło uciekałby do góry i tylko górny by je oddawał też na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 16.02.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Na rurach oszczędzisz mniej, niż dopłacisz na drugiej centralce. Są rozwiązania z rozproszoną rekuperacją, ale raczej nie do domów jednorodzinnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 17.02.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 właśnie o tym samym pomyślałem dom piętrowy z płaskim dachem . można kupić 2 centralki taniej niż 1 dużą. potrzebuje max 400 m3.Myślałem o czymś takim. http://allegro.pl/centrala-luna-200-bypass-rekuperator-200-m3-h-i3012396595.htmlc A ze względu że zamierzam użyć wentylacji jako ogrzewania. łatwiej by było sterować pomieszczeniami góra duł. A o co chodzi by zestroić centrale ? Przecież każde piętro będzie się rządzić swoimi prawami. A zasysanie powietrza może się odbywać z jednej czerpni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 17.02.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 http://allegro.pl/centrala-luna-200-bypass-rekuperator-200-m3-h-i3012396595.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts