Tomek456 15.02.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Witam Parę miesięcy temu zleciłem geodecie wykonanie mapy sytuacyjno-wysokościowej do celów projektowych pod budowę domku jednorodzinnego. Geodeta wykonał zlecenie jednak okazał się człowiekiem niesłownym i nie chciałbym dalej korzystać z jego usług. W związku z powyższym chciałbym się was zapytać czy zmiana geodety na obecnym etapie będzie „bezbolesna”. Zastanawiam się np. czy po zakończeniu budowy nowy geodeta będzie mógł wykonać mapę inwentaryzacyjna na podstawię mapy zrobionej przez starego geodety. Jeśli macie jakieś doświadczenia w tej kwestii, lub widzicie jakieś przyszłe problemy które mogę z takiej podmianki wyniknąć to napiszcie proszę. PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 15.02.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 To nie małżeństwo - rozwodu nie trzeba przeprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 15.02.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Możesz śmiało zmieniać. Na nic to nie wpływa. Nawet na cenę, bo i tak przy inwentaryzacji, każdy z geodetów będzie musiał na nowo brać mapy z podgików (czy jakto się tam nazywa), żeby były aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 15.02.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Dokładnie, u mnie jeden geodeta robił mapki dla celów projektowych, inny będzie wytyczał budynek. Pierwszy okazał się niesłowny jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 15.02.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 U mnie było jeszcze inaczej. Wziąłem geodete aby zrobił podział działki. Koleś wziął papiery i zwodził mnie pół roku. Nic przez ten czas nie zrobił. W końcu miarka się przebrała i zabrałem dokumenty. Koleś wielce oburzony i mówi że nigdzie wcześniej nie znajdziemy innego geodety. Stało sie jednak inaczej i już po miesiącu od zabrania papierów mieliśmy już wstępne mapki i ruszyła sprawa podzielenia działki.Do wytyczenia domu również wziąłem tego samego geodete który robił podział i wszystko poszło szybko i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia59 18.02.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 A mi geodeta robił wznowieni punktów granicznych i chcialam tez mape do celów projektowych. Wznowienie zgłosił 5 miesicy temu, wszystko juz sie odbyło spotkania, protokoły, miał tylko zaniesc do kontroli do ODGiK i jeszcze tego nie zrobił. Kase wział za to wznowienie. Razem ze wznowieniem miał oddac mape do celów projektowych do kontroli. Za mapy nie płaciłam. Czy moge teraz z niego zrezygnowac, wziasc kogos innego zeby te mapy zrobił mimo ze tamta praca nie oddana do kontroli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 18.02.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 A mi geodeta robił wznowieni punktów granicznych i chcialam tez mape do celów projektowych. Wznowienie zgłosił 5 miesicy temu, wszystko juz sie odbyło spotkania, protokoły, miał tylko zaniesc do kontroli do ODGiK i jeszcze tego nie zrobił. Kase wział za to wznowienie. Razem ze wznowieniem miał oddac mape do celów projektowych do kontroli. Za mapy nie płaciłam. Czy moge teraz z niego zrezygnowac, wziasc kogos innego zeby te mapy zrobił mimo ze tamta praca nie oddana do kontroli? Odgrzany kotlet Ostatni wpis był 3 lata temu odpowiadając na pytanie wydaje mi się że możesz spokojnie wziąć kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts