photos 24.03.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 A no chodzi o to że 99% bierze to za montaż instalacji centralnego odkurzacza Bo jednostkę na kilka kołków to szybciutko można pozamiatać Ja Nie każe nikomu montować tego za darmo, ale wpisy montaż odkurzacza gratis są lekkim nadużyciem, gdyż mogą być rozumiane w dwojaki sposób, a polak zawsze ma nadzieje na taniości i rozumie to w sposób bardziej dopasowany dla niego. Czyli że ktoś zamontuje mu system za darmo, a to jest juz wprowadzanie w błąd. O to mi chodzi Co do odkurzacza to już zakupiłem wcześniej ale ze jeszcze nie mieszkam to nie jest zainstalowany. Co ciekawe rok temu zapłaciłem za niego również 2800 brutto. Najdalszy punkt instalacji to jest szufelka w kuchni i do odkur5zacza ma 8,5 m. Cała instalacja ma w sumie 18,5 m. Mam dwa gniazdka: jedno na poddaszu i jedno na dole. Umiejscowione centralnie. Do tego w piwnicy wbudowane w odkurzacz. Do tego dochodzi właśnie szufelka z kuchni i szufelka z wiatrołapu. Jak oceniasz taka instalacje do tego SC 335? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRUSZYNO 24.03.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 A no chodzi o to że 99% bierze to za montaż instalacji centralnego odkurzacza Bo jednostkę na kilka kołków to szybciutko można pozamiatać Ja Nie każe nikomu montować tego za darmo, ale wpisy montaż odkurzacza gratis są lekkim nadużyciem, gdyż mogą być rozumiane w dwojaki sposób, a polak zawsze ma nadzieje na taniości i rozumie to w sposób bardziej dopasowany dla niego. Czyli że ktoś zamontuje mu system za darmo, a to jest juz wprowadzanie w błąd. O to mi chodzi Co do odkurzacza to już zakupiłem wcześniej ale ze jeszcze nie mieszkam to nie jest zainstalowany. Co ciekawe rok temu zapłaciłem za niego również 2800 brutto. Najdalszy punkt instalacji to jest szufelka w kuchni i do odkur5zacza ma 8,5 m. Cała instalacja ma w sumie 18,5 m. Mam dwa gniazdka: jedno na poddaszu i jedno na dole. Umiejscowione centralnie. Do tego w piwnicy wbudowane w odkurzacz. Do tego dochodzi właśnie szufelka z kuchni i szufelka z wiatrołapu. Jak oceniasz taka instalacje do tego SC 335? co do montażu instalacji nigdy tak nie pomyślałem napewno to zmienie zeby nie wprowadzać nikogo w błąd co do odkurzacza w twoim domu to 95% sobie poradzi masz 4 gniazda a w tym 2 szufelki i 18m instalacji bedziesz z niego zadowolony ja osobiście proponuje dokupić sobie szczotkę do podłóg twardych 35cm bardzo przydatna jezeli masz więcej podłóg twardych http://allegro.pl/show_item.php?item=1526728316 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 24.03.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 No przede wszystkim będą twarde mam takahttp://allegro.pl/odkurzacz-centralny-szczotka-uniwersalna-lux-i1477052451.htmlNo jak w tym zestawie. Mówisz że nie za bardzo?? w zasadzie to chyba nie wiele się różnią ?? Bo w tamtej tez można te włosie opuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRUSZYNO 24.03.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 No przede wszystkim będą twarde mam taka http://allegro.pl/odkurzacz-centralny-szczotka-uniwersalna-lux-i1477052451.html No jak w tym zestawie. Mówisz że nie za bardzo?? w zasadzie to chyba nie wiele się różnią ?? Bo w tamtej tez można te włosie opuścić ta szczotka jaką masz jest dobra jak masz twarde i miękkie podłogi ale jej szerokość to 27cm a ta o której ma 35 na odkurzaniu dużych powierzchni 7cm jest bardzo odczuwalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 24.03.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ok dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRUSZYNO 24.03.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ok dzięki za rady polecam sie na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 21.04.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 polecam sie na przyszłość No to skoro tak to juz mam pytanie....uzupelnialem pustki powietrza styropianem...juz nie wazne gdzie i po co, do rzeczy. Na calej kondyknacji mam mam kupe tych drobin i zadne zamiatanie nie pomaga, wiadomo, z kazdym ruchem szczotki przemieszczaja sie...i tak sie zastanawiam czy nie wykorzystac mojego Beama do tego. Moge oczywiscie i malym odkurzaczem ale co minute bede musial oprozniac pojemnik a troche tego jest...widzisz jakies przeciwwskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRUSZYNO 29.04.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 No to skoro tak to juz mam pytanie....uzupelnialem pustki powietrza styropianem...juz nie wazne gdzie i po co, do rzeczy. Na calej kondyknacji mam mam kupe tych drobin i zadne zamiatanie nie pomaga, wiadomo, z kazdym ruchem szczotki przemieszczaja sie...i tak sie zastanawiam czy nie wykorzystac mojego Beama do tego. Moge oczywiscie i malym odkurzaczem ale co minute bede musial oprozniac pojemnik a troche tego jest...widzisz jakies przeciwwskazania? śmiało można to odkurzyć nic sie nie stanie sorki za tak późną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 03.05.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 na allegro są podróbki beama http://allegro.pl/centralny-odkurzacz-hurricane-zestaw-nie-beam-i1576662056.html jak one mają się do Beama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 04.05.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 (edytowane) Tu było trochę dyskusji na temat tej jednostki ale żadnych konkretów. Wiadomo że jest to typowa chińszczyzna http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173135-Odkurzacz-TQD-Hurricane-165-wartoPorównując go np z SC335 Beam to ten chińczyk ma słabszą siłę ssania a według nich może obsłużyć większą ilość gniazd i dłuższą instalację...Może i da redę ale to będzie już chyba absolutne maximum. Nie wiem czy kwota 700-800 zł bo o tyle jest tańszy od Beama jest wystarczająca aby przekonać kogoś do kupna tego odkurzacza Edytowane 4 Maja 2011 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRUSZYNO 06.05.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 na allegro są podróbki beama http://allegro.pl/centralny-odkurzacz-hurricane-zestaw-nie-beam-i1576662056.html jak one mają się do Beama? to nie jest podróba to firma TQD całkiem co innego jest głośniejszy gorzej wykonany i w większości składany w chinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 06.05.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 ale ma mocniejszy silnik, silnik firmy AMETEK której produkty były kiedyś montowane w Beamach, 3 lata gwarancji, i 800 w kieszeni by zostało, tylko czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRUSZYNO 07.08.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 tak ale można zakupić BEAMA z regulacją siły ssania reguluje on pracą silnika a nie lewym powietrzem no i wiadomo ze bedzie pobierał mniej prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 28.09.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Planuję zakup odkurzacza ale wydatek 3 tyś. na jednostkę nieco mnie odstrasza. Dom jest nieduży ok. 130m pow. użytkowej, wykonana instalacje 2 gniazda i 2 szufelki (myślę nawet nad zaślepieniem jednej) i tu moje pytanie: czy zakup Beama 265 ma sens- sama jestem zdziwiona tak niską ceną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 30.09.2011 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) ja do 2 gniazd i 2 szufelek mam 335, zawsze bezpieczniej. Za komplet zapłaciłem 2800 plus instalacja. Edytowane 30 Września 2011 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 30.09.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 ja mam 4 gniazda i 3 szufelki, najdłuższy odcinek rurociągu jakieś 15m, mam 335 i żałuję że nie wziąłem mocniejszej jednostki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 30.09.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 ja mam 4 gniazda i 3 szufelki, najdłuższy odcinek rurociągu jakieś 15m, mam 335 i żałuję że nie wziąłem mocniejszej jednostki :/ U mnie taką długość to ma cała instalacja dokładnie lekko ponad 18 m. A najdalszy punkt jak pisałem wcześniej to coś koło 8 m. W tym przypadku lekkie przewymiarowanie jednostki centralnej jest raczej wskazane. Może sprzedaj swój EWA7506 i kup mocniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 30.09.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 kiedyś zmienię na pewno, teraz już mnie finansowo wyssało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 03.10.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Mam na razie samą instalację 8 gniazd w tym 2 szufelki, odległość do najdalszego punktu około 20mb, jaki model Beama wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 03.10.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Mam na razie samą instalację 8 gniazd w tym 2 szufelki, odległość do najdalszego punktu około 20mb, jaki model Beama wybrać ? To już na pewno nie 335, myślę że 355 będzie odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts