Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BEAM - opinie, uwagi, eksploatacja

marcing1

Recommended Posts

A no chodzi o to że 99% bierze to za montaż instalacji centralnego odkurzacza :) Bo jednostkę na kilka kołków to szybciutko można pozamiatać :)

Ja Nie każe nikomu montować tego za darmo, ale wpisy montaż odkurzacza gratis są lekkim nadużyciem, gdyż mogą być rozumiane w dwojaki sposób, a polak zawsze ma nadzieje na taniości i rozumie to w sposób bardziej dopasowany dla niego. Czyli że ktoś zamontuje mu system za darmo, a to jest juz wprowadzanie w błąd. O to mi chodzi ;)

Co do odkurzacza to już zakupiłem wcześniej ale ze jeszcze nie mieszkam to nie jest zainstalowany. Co ciekawe rok temu zapłaciłem za niego również 2800 brutto. Najdalszy punkt instalacji to jest szufelka w kuchni i do odkur5zacza ma 8,5 m. Cała instalacja ma w sumie 18,5 m. Mam dwa gniazdka: jedno na poddaszu i jedno na dole. Umiejscowione centralnie. Do tego w piwnicy wbudowane w odkurzacz. Do tego dochodzi właśnie szufelka z kuchni i szufelka z wiatrołapu. Jak oceniasz taka instalacje do tego SC 335?

• Odpowiedzi 147
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A no chodzi o to że 99% bierze to za montaż instalacji centralnego odkurzacza :) Bo jednostkę na kilka kołków to szybciutko można pozamiatać :)

Ja Nie każe nikomu montować tego za darmo, ale wpisy montaż odkurzacza gratis są lekkim nadużyciem, gdyż mogą być rozumiane w dwojaki sposób, a polak zawsze ma nadzieje na taniości i rozumie to w sposób bardziej dopasowany dla niego. Czyli że ktoś zamontuje mu system za darmo, a to jest juz wprowadzanie w błąd. O to mi chodzi ;)

Co do odkurzacza to już zakupiłem wcześniej ale ze jeszcze nie mieszkam to nie jest zainstalowany. Co ciekawe rok temu zapłaciłem za niego również 2800 brutto. Najdalszy punkt instalacji to jest szufelka w kuchni i do odkur5zacza ma 8,5 m. Cała instalacja ma w sumie 18,5 m. Mam dwa gniazdka: jedno na poddaszu i jedno na dole. Umiejscowione centralnie. Do tego w piwnicy wbudowane w odkurzacz. Do tego dochodzi właśnie szufelka z kuchni i szufelka z wiatrołapu. Jak oceniasz taka instalacje do tego SC 335?

co do montażu instalacji nigdy tak nie pomyślałem napewno to zmienie :) zeby nie wprowadzać nikogo w błąd

co do odkurzacza w twoim domu to 95% sobie poradzi masz 4 gniazda a w tym 2 szufelki i 18m instalacji bedziesz z niego zadowolony ja osobiście proponuje dokupić sobie szczotkę do podłóg twardych 35cm bardzo przydatna jezeli masz więcej podłóg twardych

http://allegro.pl/show_item.php?item=1526728316

No przede wszystkim będą twarde mam taka

http://allegro.pl/odkurzacz-centralny-szczotka-uniwersalna-lux-i1477052451.html

No jak w tym zestawie. Mówisz że nie za bardzo?? w zasadzie to chyba nie wiele się różnią ?? Bo w tamtej tez można te włosie opuścić

ta szczotka jaką masz jest dobra jak masz twarde i miękkie podłogi ale jej szerokość to 27cm a ta o której ma 35 na odkurzaniu dużych powierzchni

7cm jest bardzo odczuwalne

• 4 weeks później...
polecam sie na przyszłość :)

No to skoro tak to juz mam pytanie....uzupelnialem pustki powietrza styropianem...juz nie wazne gdzie i po co, do rzeczy. Na calej kondyknacji mam mam kupe tych drobin i zadne zamiatanie nie pomaga, wiadomo, z kazdym ruchem szczotki przemieszczaja sie...i tak sie zastanawiam czy nie wykorzystac mojego Beama do tego. Moge oczywiscie i malym odkurzaczem ale co minute bede musial oprozniac pojemnik a troche tego jest...widzisz jakies przeciwwskazania?

• 2 weeks później...
No to skoro tak to juz mam pytanie....uzupelnialem pustki powietrza styropianem...juz nie wazne gdzie i po co, do rzeczy. Na calej kondyknacji mam mam kupe tych drobin i zadne zamiatanie nie pomaga, wiadomo, z kazdym ruchem szczotki przemieszczaja sie...i tak sie zastanawiam czy nie wykorzystac mojego Beama do tego. Moge oczywiscie i malym odkurzaczem ale co minute bede musial oprozniac pojemnik a troche tego jest...widzisz jakies przeciwwskazania?

śmiało można to odkurzyć nic sie nie stanie sorki za tak późną odpowiedź :)

Tu było trochę dyskusji na temat tej jednostki ale żadnych konkretów. Wiadomo że jest to typowa chińszczyzna

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173135-Odkurzacz-TQD-Hurricane-165-warto

Porównując go np z SC335 Beam to ten chińczyk ma słabszą siłę ssania a według nich może obsłużyć większą ilość gniazd i dłuższą instalację...Może i da redę ale to będzie już chyba absolutne maximum. Nie wiem czy kwota 700-800 zł bo o tyle jest tańszy od Beama jest wystarczająca aby przekonać kogoś do kupna tego odkurzacza

Edytowane przez photos

• 3 months później...
  • 1 month później...
ja mam 4 gniazda i 3 szufelki, najdłuższy odcinek rurociągu jakieś 15m, mam 335 i żałuję że nie wziąłem mocniejszej jednostki :/

U mnie taką długość to ma cała instalacja :) dokładnie lekko ponad 18 m. A najdalszy punkt jak pisałem wcześniej to coś koło 8 m. W tym przypadku lekkie przewymiarowanie jednostki centralnej jest raczej wskazane.

Może sprzedaj swój EWA7506 i kup mocniejszy :)