Smakor 06.07.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 W obi teraz ma być oświetlenie w naturalnej białej barwie ,ciekawa jestem jak będzie się sprawdzało w kuchni na przykąłd. Dla mnie jakos słowa OBI i NATURALNEJ BIAŁEJ niezbyt do siebie pasują. Czy to nie będzie przypadkiem barwa zimna? Dla mnie naturalna barwa żarówki to barwa żarówki zwykłej czyli dość ciepła. A jak to ma być barwa dzienna to w domu będzie prezentować się raczej chłodno. >3000K u mnie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markes099 01.08.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Nie a czegoś takiego jak naturalna biała barwa. Biała barwa światła jest przy stole operacyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 11.08.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Dla mnie jakos słowa OBI i NATURALNEJ BIAŁEJ niezbyt do siebie pasują. Czy to nie będzie przypadkiem barwa zimna? Dla mnie naturalna barwa żarówki to barwa żarówki zwykłej czyli dość ciepła. A jak to ma być barwa dzienna to w domu będzie prezentować się raczej chłodno. >3000K u mnie odpada. wystarczy jak będzie pisać barwa 827 to już jest dobrze ale każda inna to dziwnie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 17.08.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Nowością są u nas żarówki LED . Rzeczywiście nowość, bo "żarówek" LED dotąd nie było. Chyba że według kretynów, którym żarzy się coś w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibcia.a 22.08.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Ile tam płacą za post reklamowy? Więcej niż 50 groszy? Bardzo na temat, dziękuję za rzetelne informacje Na szczęście już sobie poradziłam i zamówiłam żarówki wiec czekam na przesyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek89 28.08.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 W obi teraz ma być oświetlenie w naturalnej białej barwie ,ciekawa jestem jak będzie się sprawdzało w kuchni na przykąłd. Jakie oświetlenie? Co dokładnie masz na myśli Dla mnie jakos słowa OBI i NATURALNEJ BIAŁEJ niezbyt do siebie pasują. Czy to nie będzie przypadkiem barwa zimna? Dla mnie naturalna barwa żarówki to barwa żarówki zwykłej czyli dość ciepła. A jak to ma być barwa dzienna to w domu będzie prezentować się raczej chłodno. >3000K u mnie odpada. Zapewne chodzi o "barwę" 4000K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandbanan 20.10.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Witam mam problem ze światłami led. Mianowicie nie wiem dokad idzie od nich kabel. Włączam wszystkie włączniki a w kablu brak pradu.załączam zdj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 27.10.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Dla mnie jakos słowa OBI i NATURALNEJ BIAŁEJ niezbyt do siebie pasują. Czy to nie będzie przypadkiem barwa zimna? Dla mnie naturalna barwa żarówki to barwa żarówki zwykłej czyli dość ciepła. A jak to ma być barwa dzienna to w domu będzie prezentować się raczej chłodno. >3000K u mnie odpada. Wszędzie w domu w oprawkach halogenowych z gwintem gu10 montowałem jednakowe halogeniki led 2700k, i jest ok. Ostatnio do salonu kupiłem nową lampę i do tego żarówki led 3000k, 5 szt po 12w. Czyli z zapasem licząc tyle co 400w, pierwsze wrażenie masakra, oczy bolą, zaraz mnie głowa rozbolała i żygać mi sie chciało, nie wiem czy to od barwy czy od mocy. Na pierwszy strzał wykręciłem 2 żarówki, było ok. Po paru dniach wlreciłem czwartą i po nastepnych paru piątą. Teraz jest ok, żadnych dolegliwości nie mam. Faktycznie w salonie 25m2 jest jasno jak na sali operacyjnej, ale ja nie lubie jak jest ciemno. Ale teraz widze ze jak dla mnie 3000k to jest maks maksów, lepiej 2500-2700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 27.10.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Dzisiaj w Bricomanie kupiłem to https://www.bricoman.pl/elektryka-oswietlenie/zarowki-swietlowki/zarowki-led/zar-led-12w-e27-1130lm-c-b-ab by rozjaśnić nieco moja budowę. Z koloru mocy światła jestem zadowolony. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 27.10.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Wszędzie w domu w oprawkach halogenowych z gwintem gu10 montowałem jednakowe halogeniki led 2700k, i jest ok. Ostatnio do salonu kupiłem nową lampę i do tego żarówki led 3000k, 5 szt po 12w. Czyli z zapasem licząc tyle co 400w, pierwsze wrażenie masakra, oczy bolą, zaraz mnie głowa rozbolała i żygać mi sie chciało, nie wiem czy to od barwy czy od mocy. Na pierwszy strzał wykręciłem 2 żarówki, było ok. Po paru dniach wlreciłem czwartą i po nastepnych paru piątą. Teraz jest ok, żadnych dolegliwości nie mam. Faktycznie w salonie 25m2 jest jasno jak na sali operacyjnej, ale ja nie lubie jak jest ciemno. Ale teraz widze ze jak dla mnie 3000k to jest maks maksów, lepiej 2500-2700 Biorąc pod uwagę, że ja w salono-jadalni (32m2) mam jedną żarówkę E27 12W i jedną 17W to szacun ;P Obie to osram, odpowiedniki 75 i 100W, świecą pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 27.10.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Biorąc pod uwagę, że ja w salono-jadalni (32m2) mam jedną żarówkę E27 12W i jedną 17W to szacun ;P Obie to osram, odpowiedniki 75 i 100W, świecą pięknie. Tzn w salono jafalni mam 8 szt 12w. Bo salon 25m plus polaczona jadalnia 9m, w jadalni 3 źarowkowa lampa a w salonie pieciozarowkowa. Zobacz w linku w mojej stopce jak to jest polaczone. Ale jakbrazem sie swieci to jest 8 zarowek po 12w. I jak na ten moment, po przyzwyczajeniu niebjest za jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 27.10.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Wystarczy wziąć luksomierz, i sprawdzić natężenie oświetlenia w tych pomieszczeniach.Wartość średnia dla kuchni : 200-300 lx, ale pod szafkami do 500 lxDla jadalni - 300 lx, ale dla jej stołu - do 500 lx Jest tyle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stopczas 12.04.2017 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam, jako iż udało mi się przyłączyć działkę do prądu planuję zakup większej ilości "żarówek LED" jednak kompletnie jestem wyjęty z obiegu(skończyłem na świetlówkach). Zależy mi na stosunkowo tanich żarówkach w cenie 10-12zł, które wytrzymają w ujemnych temperaturach w zimie i stosunkowo dużej wilgotnościZnalazłem kilka produktów:Kanlux GTV Edit: Jeszcze znalazłem trzecią poniżej tej kwoty z lepszymi parametrami:GLOBE eko ray Sklep mam blisko i przy większej ilości zejdą mi z ceny, pytanie czy spełnią moje wymagania (wilgoć/temperatura) i czy w tej cenie ew. można dostać coś lepszego (inny sklep też wchodzi w grę) EDIT:Nie było pytania, jakiś nazista wyciął nawet nazwy produktów Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez stopczas Linki reklamowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 12.04.2017 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 W netto kupiłem opakowanie 2 szt za 10 zl...860lm/2700k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikruss2 06.04.2018 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Kupując żarówki trzeba uwzględnić parę czynników:- rodzaj gwintu (np. gu10)- ilość lumenów (W lm)- moc (W)- napięcie (V)- barwa światła (W kelvinach)- kąt świecenia- żywotność- odpowiednik zwykłej żarówki jaki jest- CRI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 18.04.2018 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Jak kupiłem w zeszłym roku 25 żarówek Lumenix (chińskie). od 7 do 12 W. Mają 2 lata gwarancji.Połowa już padła. Średnio pada 1 co 2 tygodnie. Straszne badziewie, a wcale nie są takie tanie bo płaciłem koło 16 PLN za sztukę. Chciałem kupić jakieś lepsze żarówki i nawet znalazłem Philipsa w tych samych cenach ale nie wiem czy to nie będzie takie samo badziewie.Możecie polecić jakieś żarówki philipsa 8-12W, które nie padają tak jak chińskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 09.07.2018 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Zdecydowaliśmy się na activejety, niedrogie, szeroki wybór oprawek i gwintów plusem jest również to że są produkowane w kraju co znacznie podnosi normy jakie muszą spełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 09.07.2018 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Ponad 2 lata temu u kolegi w wynajetym mieszkaniu montowałem 12szt żarówek LED na GU10, w miejsce halogenowych. Z racji że mieszkanie wynajmowane to poszły najtańsze Diall z Castoramy. Z 12 szt jedna padła po 9 miesiącach, reszta przy wyprowadzce po ponad 2 latach działała bez zarzutu.. czyli można przyjąć że ogólnie dobrze, ale ich trwałość nie musi być podobna - ot. jaka sztuka się trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filip_zielono 05.11.2018 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 (edytowane) Jak ja zmieniałem oświetlenie na bardziej ekonomiczne to zainwestowałem trochę więcej i kupiłem żarówki na . Działają już ponad 2 lata, musiałem wymienić tylko jedną bo pies pokłócił się z lampą Edytowane 5 Listopada 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts