jaksie 16.02.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) To moja sypialnia, urządzałam ją 2-3 lata temu, więc oczywiście teraz miałabym już sto innych pomysłów na nią, ale jest tak i dobrze się w niej czuję. Jednak ewidentnie brakuje mi jakiegoś mebla, na który możnaby odłożyć narzutę, poduszki itp. najpierw pomyślałam o ławeczce przed łóżkiem. Pytanie tylko jaka? Boję się jednak, że zbyt się nia zagraci przestrzeń. Potem pomyslałam o jakimś krześle/fotelu. Mogłabym wykorzystać tą zaszklona lukę i zrobić tam coś a la toaletkę. Co myślicie o tym pomyśle? Ja co dwa dni zmieniam zdanie http://www.fmix.pl/album/87736/dom/1 http://i2.fmix.pl/fmi1351/f4f56042000428994f3cad67/zdjecie.jpg http://i3.fmix.pl/fmi574/837858c800295bd14f3cad82/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1834/9b6b43ba0018a3d74f3cad96/zdjecie.jpg Edytowane 19 Lutego 2012 przez jaksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 16.02.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Jaksie, Ty szukasz porady? Ja od razu pomyślałam o jakiejś skrzyni czy ławeczce właśnie. Samo krzesło może być za małe. A co to za luka, tam jest kaloryfer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 16.02.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Tak, to kaloryfer, po mężowskiej stronie też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator33 16.02.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 ławeczka lub skrzynia przed łóżkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 16.02.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 a pod łózko nie da się wsadzić? nie będzie widać i sypialnia dalej ta sama = piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.02.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) jaksie nigdy nie widziałam Twojej sypialni w całości, tylko urywki . Całość fajna, tylko te kaloryfery psują całość. Az się prosi aby tu była podłogówka. Ja nie dawałabym nic ciężkiego, nowego mebla , ławki. Wstawiłabym jedno krzesło, np czarnego Ghosta, pasowałby idealnie. Ja właśnie na ghosta w sypialni odkładam narzutę i poduszki, wsio się mieści. ilość halogenów zastraszająca. Edytowane 16 Lutego 2012 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.02.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 A ja kocham swoje ławki przy łóżkach w sypialni (naszej i gościnnej) Właśnie na nie odkładam stertę poduszek i narzutę. Po za tym przy zakładaniu rajstop czy skarpet siadam na nie:lol:, tym samym moja narzuta na łóżku jest nie naruszana, a ja lubię jak jest równiutka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 16.02.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) ławka tapicerowana jak zagłówek łózka z tego samego materiału, wąska w nogach łózkaja równiez nie miałam gdzie narzuty odkładać, ale sypialnie mam za małą na ławkę, więc resztką materiału z zagłówka łóżka obiłam stara okrągłą pufę i wystarcza. Edytowane 16 Lutego 2012 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.02.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 ławka tapicerowana jak zagłówek łózka z tego samego materiału, wąska w nogach łózka ja równiez nie miałam gdzie narzuty odkładać, ale sypialnie mam za małą na ławkę, więc resztką materiału z zagłówka łóżka obiłam stara okrągłą pufę i wystarcza. dobry pomysł, jednak jeśli ławka ma być tylko do odkładania narzuty na noc, to moim zdaniem bez sensu zagracanie powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 16.02.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ale ławka może być otwierana i wtedy uzyskujemy dodatkowe miejsce, pewnie się na coś przyda, no chyba że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.02.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 trzeba by zobaczyć rzut pokoju, ile tam jest miejsca, bo mebli jest sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 16.02.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 dobry pomysł, jednak jeśli ławka ma być tylko do odkładania narzuty na noc, to moim zdaniem bez sensu zagracanie powierzchni "tylko"? Piu, ja tez nie chciałam zagracać małej sypialni jakas pufką. ale codziennie wieczorem dylemat: gdzie cisnąć wieeelka narzutę i trzy ozdobne poduszki? za gorąco żeby to zostawiać na pościeli, na podłogę rzucić? znając siebie na pewno zaplatałabym się w to idąc półprzytomna w nocy do łazienki. dopóki nie zrobiłam pufy odkładam cześć na komodę, część wciskałam na parapet....a te poduszki z tego parapetu spadały i spadały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 16.02.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 na czwartym zdjęciu jest fajna ławeczka: http://www.houzz.com/photos/modern/bedroom/p/184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.02.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 dla mnie "tylko", bo kiedy miałam narzutę, kładłam ją pod łóżko, a poduszek nie zdejmuję, nie trzymam takich tylko dla ozdoby, korzystamy ze wszystkich. Jestem na to chyba zbyt leniwa, by odkładać, układać, nakładać i tak co 12 godzin Zresztą odkąd kupiliśmy sobie puchową kołdrę, narzutę oddałam koleżance, bo taka kołdra powinna oddychać. Śpimy na jednej stronie, za dnia odwracam na drugą, więc zawsze jest dobrze wywietrzona. Tylko pościel trzeba wtedy kupić ładną i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.02.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Zielony Ogród, fajna, faktycznie Cała sypialnia zresztą fajna. Jeśli jest u Jaksie sporo miejsca, to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 16.02.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 dla mnie "tylko", bo kiedy miałam narzutę, kładłam ją pod łóżko, a poduszek nie zdejmuję, nie trzymam takich tylko dla ozdoby, korzystamy ze wszystkich. Jestem na to chyba zbyt leniwa, by odkładać, układać, nakładać i tak co 12 godzin Zresztą odkąd kupiliśmy sobie puchową kołdrę, narzutę oddałam koleżance, bo taka kołdra powinna oddychać. Śpimy na jednej stronie, za dnia odwracam na drugą, więc zawsze jest dobrze wywietrzona. Tylko pościel trzeba wtedy kupić ładną i po kłopocie pewnie z czasem i do tego dojdę - coraz cześciej narzuta ląduje na pufie w poniedziałek, a na łóżku dopiero przy sobotnim sprzataniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.02.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 hihi, bo tak jest zwykle z narzutami Ja jeszcze swoją zawsze wygładzałam, wszystko musiało być równiutko jak w hotelu, inaczej mnie raziło, a teraz mam spokój No ale to sypialnia Jaksie. A ławka czy fotel mogą się przydać do innych celów w sypialni Z Ghostem bym raczej nie ryzykowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 16.02.2012 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Pod łózko niestety nic nie wejdzie. No i jakoś kojarzy mi się ze zbierającym tam kurzem. Kaloryfery są, bo dosyć późno podjeliśmy decyzję o przeznaczeniu tego pomieszczenia. Początkowo osłonką miały być wycinane w blasze wzory, ale nie znaleźliśmy wykonawcy, poza jednym, który zaśpiewał majątek. Jest piaskowane szkło z wzorem z tapety. Niestety nie może zasłonić całej wnęki, ale stojąc w pokoju nóżek aż tak nie widać. Halogenów też sporo, bo to ciemne pomieszczenie, a że w dużej mierze pełni funkcję garderoby, to musi być dość jasno. Wtedy tez nie mieliśmy innego pomysłu na oświetlenie tych skosów. Co do ławeczki, to miejsce jest. Wolałabym nie dawać skrzyni, bo optycznie są ciężkawe. Tylko widziałyście ładną ławeczkę? Ta ze zdjęcia jest całkiem fajna A jeśli robić na zamówienie, to w jakim kolorze? Założenie było takie, że chabrowy kolor pojawi się tylko na zagłówku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.02.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 a może ławeczka z tapicerowanym siedziskiem, na wzór zagłówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 16.02.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 a może ławeczka z tapicerowanym siedziskiem, na wzór zagłówka? Tak, ale w jakim kolorze? Czarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts