Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sypialniany dylemat jaksie

jaksie

Recommended Posts

To moja sypialnia, urządzałam ją 2-3 lata temu, więc oczywiście teraz miałabym już sto innych pomysłów na nią, ale jest tak i dobrze się w niej czuję. Jednak ewidentnie brakuje mi jakiegoś mebla, na który możnaby odłożyć narzutę, poduszki itp. najpierw pomyślałam o ławeczce przed łóżkiem. Pytanie tylko jaka? Boję się jednak, że zbyt się nia zagraci przestrzeń. Potem pomyslałam o jakimś krześle/fotelu. Mogłabym wykorzystać tą zaszklona lukę i zrobić tam coś a la toaletkę.

Co myślicie o tym pomyśle? Ja co dwa dni zmieniam zdanie ;)

http://www.fmix.pl/album/87736/dom/1

http://i2.fmix.pl/fmi1351/f4f56042000428994f3cad67/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi574/837858c800295bd14f3cad82/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi1834/9b6b43ba0018a3d74f3cad96/zdjecie.jpg

Edytowane przez jaksie

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jaksie nigdy nie widziałam Twojej sypialni w całości, tylko urywki . Całość fajna, tylko te kaloryfery psują całość. Az się prosi aby tu była podłogówka. Ja nie dawałabym nic ciężkiego, nowego mebla , ławki. Wstawiłabym jedno krzesło, np czarnego Ghosta, pasowałby idealnie. Ja właśnie na

ghosta w sypialni odkładam narzutę i poduszki, wsio się mieści.

ilość halogenów zastraszająca.:D

Edytowane przez żona m

A ja kocham swoje ławki przy łóżkach w sypialni (naszej i gościnnej) Właśnie na nie odkładam stertę poduszek i narzutę. Po za tym przy zakładaniu rajstop czy skarpet siadam na nie:lol:, tym samym moja narzuta na łóżku jest nie naruszana, a ja lubię jak jest równiutka;)

ławka tapicerowana jak zagłówek łózka z tego samego materiału, wąska w nogach łózka

ja równiez nie miałam gdzie narzuty odkładać, ale sypialnie mam za małą na ławkę, więc resztką materiału z zagłówka łóżka obiłam stara okrągłą pufę i wystarcza.

Edytowane przez Zielony ogród

ławka tapicerowana jak zagłówek łózka z tego samego materiału, wąska w nogach łózka

ja równiez nie miałam gdzie narzuty odkładać, ale sypialnie mam za małą na ławkę, więc resztką materiału z zagłówka łóżka obiłam stara okrągłą pufę i wystarcza.

dobry pomysł, jednak jeśli ławka ma być tylko do odkładania narzuty na noc, to moim zdaniem bez sensu zagracanie powierzchni

dobry pomysł, jednak jeśli ławka ma być tylko do odkładania narzuty na noc, to moim zdaniem bez sensu zagracanie powierzchni

"tylko"?

Piu, ja tez nie chciałam zagracać małej sypialni jakas pufką. ale codziennie wieczorem dylemat: gdzie cisnąć wieeelka narzutę i trzy ozdobne poduszki? za gorąco żeby to zostawiać na pościeli, na podłogę rzucić? znając siebie na pewno zaplatałabym się w to idąc półprzytomna w nocy do łazienki. dopóki nie zrobiłam pufy odkładam cześć na komodę, część wciskałam na parapet....a te poduszki z tego parapetu spadały i spadały....

dla mnie "tylko", bo kiedy miałam narzutę, kładłam ją pod łóżko, a poduszek nie zdejmuję, nie trzymam takich tylko dla ozdoby, korzystamy ze wszystkich. Jestem na to chyba zbyt leniwa, by odkładać, układać, nakładać i tak co 12 godzin :) Zresztą odkąd kupiliśmy sobie puchową kołdrę, narzutę oddałam koleżance, bo taka kołdra powinna oddychać. Śpimy na jednej stronie, za dnia odwracam na drugą, więc zawsze jest dobrze wywietrzona. Tylko pościel trzeba wtedy kupić ładną i po kłopocie :)

dla mnie "tylko", bo kiedy miałam narzutę, kładłam ją pod łóżko, a poduszek nie zdejmuję, nie trzymam takich tylko dla ozdoby, korzystamy ze wszystkich. Jestem na to chyba zbyt leniwa, by odkładać, układać, nakładać i tak co 12 godzin :) Zresztą odkąd kupiliśmy sobie puchową kołdrę, narzutę oddałam koleżance, bo taka kołdra powinna oddychać. Śpimy na jednej stronie, za dnia odwracam na drugą, więc zawsze jest dobrze wywietrzona. Tylko pościel trzeba wtedy kupić ładną i po kłopocie :)

pewnie z czasem i do tego dojdę - coraz cześciej narzuta ląduje na pufie w poniedziałek, a na łóżku dopiero przy sobotnim sprzataniu....

hihi, bo tak jest zwykle z narzutami :) Ja jeszcze swoją zawsze wygładzałam, wszystko musiało być równiutko jak w hotelu, inaczej mnie raziło, a teraz mam spokój :) No ale to sypialnia Jaksie. A ławka czy fotel mogą się przydać do innych celów w sypialni ;) Z Ghostem bym raczej nie ryzykowała :rotfl:

:D

Pod łózko niestety nic nie wejdzie. No i jakoś kojarzy mi się ze zbierającym tam kurzem.

Kaloryfery są, bo dosyć późno podjeliśmy decyzję o przeznaczeniu tego pomieszczenia. Początkowo osłonką miały być wycinane w blasze wzory, ale nie znaleźliśmy wykonawcy, poza jednym, który zaśpiewał majątek. Jest piaskowane szkło z wzorem z tapety. Niestety nie może zasłonić całej wnęki, ale stojąc w pokoju nóżek aż tak nie widać.

Halogenów też sporo, bo to ciemne pomieszczenie, a że w dużej mierze pełni funkcję garderoby, to musi być dość jasno. Wtedy tez nie mieliśmy innego pomysłu na oświetlenie tych skosów.

Co do ławeczki, to miejsce jest. Wolałabym nie dawać skrzyni, bo optycznie są ciężkawe.

Tylko widziałyście ładną ławeczkę?

Ta ze zdjęcia jest całkiem fajna :)

A jeśli robić na zamówienie, to w jakim kolorze? Założenie było takie, że chabrowy kolor pojawi się tylko na zagłówku.