Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BŁAGAM o pomoc!!!

Klemi

Recommended Posts

Przed domem jednorodzinnym jest szambo a na dachu jakiś wywietrznik czy odpowietrznik już nie wiem ale to coś zamarzło i bardzo czuć w mieszkaniu szambem . Jestem kobietą ,której wiele rzeczy można wmówić ale to że do wiosny trzeba czekać to już przesada.Może już ktoś przeżył podobny problem i posiada na ten temat wiedzę.

Dziękuje , ale to środek doraźny a ja nie wiem co należy zrobić z tym wywietrznikiem na dachu żeby już nigdy nie zamarzał. Może należy go jakoś ocieplić . Nie wiem może ktoś wie jak to powinno prawidłowo być wykonane. Mój dom ma już 20+ lat a teraz może są jakieś nowe technologie . Tylko jakie?

Dziękuje , ale to środek doraźny a ja nie wiem co należy zrobić z tym wywietrznikiem na dachu żeby już nigdy nie zamarzał. Może należy go jakoś ocieplić . Nie wiem może ktoś wie jak to powinno prawidłowo być wykonane. Mój dom ma już 20+ lat a teraz może są jakieś nowe technologie . Tylko jakie?

to raczej nie zamarzanie, ale przytkanie śniegiem. Trzeba wezwać kominiarza czy dekarza żeby odśnieżył, docelowo można wywiewkę przedłużyć

Tak, tak slawek właśnie wezwałam dekarza. Stwierdził , że wywiewka jest zamarznięta w części wystającej nad dachem .I przeciwnie do Twojej myśli wywiewkę skrócił. Zaczynam mieć wątpliwości czy pomysł był dobry? Ale może wiesz jakim kapturkiem powinien być zakończony bo jeszcze tego nie wiem a teraz mam taki placuszek z bocznymi otworami. Jak uporam się z tym "śmierdzącym" problemem to wiedza podzielę się z Wami.