kotdachowiec 16.02.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Witjcie, Mamy w planie budowe smietnika oraz elementu ogrodzenia z bętonu atchitktonicznego. Cala konstrukcja - nie jako wykonczenie. Czy ktos z Was ma doswiadczenie w takiej konstrukcji zewnętrznej? Z jakimi kosztami nalezy sie liczyc? Z tego co sie orientowalem bedzie potrzebny specjalny szalunek z impregnatem zapobiegajaceym przywarciu betonu do plyt. Czy sa to jakies specjalne plyty czy odpowiednie osb wyśtarczy? Z gory dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 17.02.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witjcie, Mamy w planie budowe smietnika oraz elementu ogrodzenia z bętonu atchitktonicznego. Cala konstrukcja - nie jako wykonczenie. Czy ktos z Was ma doswiadczenie w takiej konstrukcji zewnętrznej? Z jakimi kosztami nalezy sie liczyc? Z tego co sie orientowalem bedzie potrzebny specjalny szalunek z impregnatem zapobiegajaceym przywarciu betonu do plyt. Czy sa to jakies specjalne plyty czy odpowiednie osb wyśtarczy? Z gory dzieki! Z OSB będzie widać strukturę z płyt , która się odciśnie. Zazwyczaj używa się matryc do betonu lub nienagannych szalunków inwentaryzowanych. Standardowo oczywiście płyn antyadhezyjny ale to nic więcej niż przy zwykłym betonie. http://www.awarie.ps.pl/artykuly/0165.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotdachowiec 17.02.2012 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Dzięki! Właśnie o taką podpowiedź mi chodziło - wiem czego szukać. Źle napisałem - miałem na myśli MDF albo jego wariacje w stylu http://plytamfp.pl/?pl_plyta-mfp-szalunkowa,385 . Z tego co się rozejrzałem to matryce drogie są... M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts