samaola 20.12.2017 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Edytowane 20 Grudnia 2017 przez samaola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 20.12.2017 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 20.12.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Co do altanki....niestety musiała zostać rozebrana, po dokładnym sprawdzeniu i rozbiórce murów okazało się, że dosłownie 70 % belek jest pusta w środku, z zewnątrz wyglądały na całe, a od góry można było włożyć rękę. To co dało się uratować zostanie wykorzystane do budowy nowej altanki. Dziś wstawię fotki opalonej części schodów. Może ktoś jeszcze podrzuci pomysł JAK lakierować schody by móc po nich chodzić? Jakoś ciężko mi uwierzyć, że nikt nie lakierował schodów już mieszkając i nikt nie robił samodzielnej renowacji starych schodów. W Dziale "zrób to sam" wstawiłam wątek na ten temat i nikt nic nie napisał.... Jedyne co mi przychodzi do głowy z tym lakierowaniem to to, że bejca i lakier schną np 12 godzin, więc maluję po południu (już nie wychodzimy) schnie do rana, a potem kładziemy np kartony na stopniach by nie chodzić bezpośrednio po lakierowanej powierzchni. dopiero po pełnym utwardzeniu można chodzić w butach. Weźcie zweryfikujcie moje wizje. Właśnie zobaczyłam Twój post Moi rodzice odnawiali. To taka logistyka w domu: trzeba tak ogarnąć, by pomalować przed snem, zasnąć i na drugi dzień można chodzić Akurat u nich malował szpec od tego i robili to latem, bo lakier straszliwie śmierdział, więc okna wszystkie na oścież. Mogli wybrać inny lakier, ale mama chciała koniecznie taki, który mieli te 20 lat temu, bo piękny kolor dawał. Tylko ten smród... I cóż - mama poszła sobie wcześniej na górę i już na dół nie schodziła. Szpec pomalował, pożegnał się i poszedł, a tata zamknął drzwi i spał na kanapie w salonie Dobrze, że WC mają na obu kondygnacjach... Schody masz cudowne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 23.01.2018 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 23.01.2018 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 praca nie idzie na marne.... będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mieszczuch 24.01.2018 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Po skończeniu będzie konkretnie. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts