Kurdybanek 18.10.2014 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 2014.10.17 W piątek grucha za gruchą wlewały beton B-25.... I wlewały....... I wlewały.................. I wlewały.............................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 18.10.2014 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 2014.10.18 Temperatura na zewnątrz nie za wysoka, ani nie za niska, deszcz od czasu do czasu coś pokapie, beton przez weekend spokojnie się wiąże Tylko przez ten deszcz coraz większe obsuwy mamy w wykopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 23.10.2014 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 2014.10.22 Mimo stale padającego deszczu prace na budowie posuwają się stosunkowo szybko. W poniedziałek rozszalowanie płyty, smarowanie, no i szalunki do ścian oraz zbrojenie słupów zaczęły szybko rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 23.10.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Jakiś gostek pyta na forum o poprawna konstrukcje bunkra budowanego 3 metry pod ziemią ... Tu ma dobry wzór do naśladowania , wystarczy że podłogę "zawinie" na ściany i strop.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 23.10.2014 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 2014.10.23 :yes: A owszem, bunkier to słowo, które bardzo często pada na placu budowy Nasz bunkier najniższy punkt ma na głębokości 2,6, z jednej strony działka jest wyżej, więc pewnie cała piwnica schowa się w gruncie. PS. Dzięki za odwiedziny, już myślałam, że nikt tu nie zagląda, ostatni wpis w komentarzach był z dwa lata temu. Dzisiaj drewnianych ścian ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 23.10.2014 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 WitamIdziecie jak burza , tylko pozazdrościć. kibicujemy i będziemy zaglądać, czekam na kolejne fotorelacje z prac , trzymam kciuki za pogodę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 24.10.2014 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Witam pięknie beatagl i zapraszam do komentarzy 2014.10.24 "Skrzynka" już prawie gotowa, jak wszystko pójdzie sprawnie to jutro zalejemy ją betonem :lol2: Dojechały też pręty fi 20 do zbrojenia super-belki nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 25.10.2014 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 2014.10.25 No i udało się i od samego rana zaczęło się lanie betonu. Poniżej trzy gruchy w blasku wschodzącego słońca A tu już efekt końcowy: Na koniec wdrapałam się na najwyższą kupę piachu Takiego ujęcia wcześniej nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 28.10.2014 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 2014.10.27 Od samego rana trwało zdejmowanie deskowania ze ścian. Widoczek ze znanego już miejsca: Przyjechały też pustaki szalunkowe. Ściany wewnętrzne w projekcie były z betonu, potem był pomysł na ściany murowane, ostateczną decyzją kierownika budowy będą ściany "pomieszane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 28.10.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 2014.10.28 Deski znikają ze ścian w dalszym ciągu, tym razem z zewnątrz. Pojawiły się też już zarysy ścian wewnątrz piwnicy I widoczek ogólny oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 30.10.2014 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 2014.10.29 Połowa ścian wewnętrznych już stoi (a nawet ciut więcej ) i jest zalana betonem. Została już tylko resztka desek szalunkowych do rozebrania. Zamówione kominy i hydroizolacja, w planach do zrobienia po wymurowaniu ścian. Widać już przynajmniej jaka jest powierzchnia pomieszczeń. Takiej wielkości (jak ten najprawdopodobniej docelowo skład na opał) będzie gabinet na parterze oraz sypialnia na poddaszu. A to.... to będzie "małe coś" w piwnicy, pewnie jakaś mini graciarnia, na parterze podobny będzie przedsionek, nieco mniejszej powierzchni będzie pralnia na poddaszu. I widok z boku, póki jeszcze reszta ścian nie zasłoniła I na koniec widoczek Z dzisiejszego dnia niestety nie mam zdjęć. Nie byłam na budowie, więc nawet nie wiem co tam nowego wyrosło... Nadrobię zaległości w piątek. PS: Zauważyłam, że dziennik ma już ponad 6000 odwiedzin Miło, że ktoś tu zagląda.... szkoda, że mało kto się odzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulifreeq 30.10.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 fajnie to wam idzie.. Mnie moja piwnica przysporzyła najwięcej męczarni.. miałem 7000tys bloczków do wymurowaniatrochę u was poszło drewna zeby sciany monolityczne zrobic, a jak przebiega zabawa z zalewaniem tych pustaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 30.10.2014 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Witam bulifreeq "Trochę" drewna to trochę mało powiedziane po drodze jeszcze zabrakło i trzeba było dokupić 300mb kantówek Właśnie po to, żeby było mniej zbijania desek ściany wewnątrz robimy bardziej klasycznie. Szef ekipy chciał zalewać te pustaki "na jeden raz", ale ja się nie zgodziłam, więc jak byłam wczoraj na budowie, to były zalane do połowy wysokości ścian, a dzisiaj pewnie zalali drugą połowę, ale to dopiero jutro zobaczę... Póki co nie wyglądało to źle, a przynajmniej nic nie popękało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 01.11.2014 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 2014.10.31 Nadrabiając zaległości z wczorajszego dnia: Przyjechał komin i już zaczął piąć się do góry. Gruntowanie ścian zewnętrznych Rozpoczęło się też już budowanie szalunków pod strop Ściany wewnętrzne już ukończone I wszystko razem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 03.11.2014 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 2014.11.03 Świeżutkie zdjęcia z dzisiaj, robione przy zachodzącym już słońcu, więc czasami nieco niewyraźne... Szalunki stropu cd... Na dole widać jak inni przyklejają papę termozgrzewalną, żeby zabezpieczyć narożnik między ławą fundamentową, a ścianą piwnicy. i efekt tej pracy z bliska: a to co było widać na pierwszym planie to:... takie długaśne zbrojenie W środku: I wszystko razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 03.11.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 WitamBędzie kanalizacja, czy też oczyszczalnia / szambo? Nie wiem jak u Was w Wodociągach wygląda sprawa podłączenia mediów, ale na tym etapie (rozkopana działka i koparka na miejscu) byłoby dobrze doprowadzić kanalizację i wodę, aby potem nie kopać drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 04.11.2014 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witaj Indiana_ Dzisiaj dowiedziałam się, że nie uda się wszystkiego na jeden raz koparką przerobić. I tak będzie musiała przyjechać kilka razy, więc sprawy wodno-kanalizacyjne odkładam na później... Plan z dzisiaj jest taki, że w piątek przyjedzie koparka zrobić dół pod zjazd do garażu, a w następnym tygodniu wielkie zakopywanie.... ....i koniec budowy piwnicy http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance3.gif Niestety z dzisiaj zdjęć brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 07.11.2014 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 2014.11.05 Najciekawsze na budowie to chyba było zbrojenie najpotężniejszej belki nad garażem. Zaczęło się też hydroizolowanie. Tak jak w wątku z linku poniżej, tyle tylko, że producent mazidła inny. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208806-Izolacja-piwnic-Pro%C5%9Bba-o-komentarze Dalsza część zbrojenia płyty... Widać też, jak było cieplutko mimo listopada Cały sufit z desek nad garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 07.11.2014 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 2014.11.06 Bardzo późno dojechałam na budowę, było już ciemno, więc tylko jedno zdjęcie Pojawiły się szalunki pod słupy na zewnątrz domu i podobno wszystko też jest już przygotowane pod schody... Na piątek w planach jest wieeeele rzeczy, zobaczymy ile uda się zrealizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurdybanek 10.11.2014 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 2014.11.07 Przyjechały pierwsze gruchy z zaczęło się zalewanie stropu... Ponieważ wszystko robili na szybko, z jednej strony wylewał się już beton, a drugiej kończyli zbroić strop nad garażem, a z trzeciej jeszcze kończyli zbijać szalunki pod słupy na zewnątrz domu... Zalewanie słupa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts