Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do GOMA

Recommended Posts

Ależ nic nie szkodzi.

Komentarze były założone od razu, ale trochę trzeba było poczekać, aż się pod moimi wpisami pojawią podpisy z odnośnikami.

Działka jest prawie przy granicy miasta, za nami jest już tylko las. Od czasu zrobienia tych zdjęć wybudowało się już kilka domków dookoła, i mamy płot od strony drugiego sąsiada. Do sklepów samochodem to wszędzie blisko :p Ale też pod nosem mamy przystanek autobusowy, jakby ktoś chciał. :rolleyes:

Witam się i ja :p

Faktycznie ładna, zielona okolica ;)

Nie doczytałam ( lub nie napisałaś) jaka będzie powierzchnia użytkowa domu?

Bardzo podoba mi się układ pomieszczeń, pomyślałaś o wszystkim co sama chciałabym mieć w swoim domu- pralnia, garderoby, spiżarnia. To chyba nie będzie mały domek ... :)

Z przyjemnością będę podglądać. Powodzenia !

No tak, mały to on mi nie wyszedł :rolleyes:

Całość to prawie 360m2 (to przez tą piwnicę)

W projekcie mam wyliczoną powierzchnię użytkową podstawową na 214m2

Racja, muszę dodać te informacje do dziennika.

Zastanawialiśmy się jeszcze nad drugą łazienką na poddaszu, do której przechodziło się przez garderobę obok sypialni, taką niewielką. Ostatecznie została wymazana z projektu, powiększyliśmy główną łazienkę i pralnię.

No tak, mały to on mi nie wyszedł :rolleyes:

Całość to prawie 360m2 (to przez tą piwnicę)

W projekcie mam wyliczoną powierzchnię użytkową podstawową na 214m2

Witam się i ja (przychodzę od Bocianków 2012:p ) Zresztą my też będziemy budować w małopolsce, choć sąsiadkami raczej nie będziemy;) My też będziemy budować wg projektu indywidualnego, też po części z powodu działki. Nie przeraża Was ta powierzchnia domu:rolleyes: czy od razu chcieliści taki duuuży;) ...nam wyszła całkiem podobna powierzchnia blisko 200m użytkowej, całość blisko 250m (nie mamy piwnicy, ale garaż i kotłownia, pom. gosp)...nie planowaliśmy jakiejś konkretnej wielkości, po prostu powiedzieliśmy co chcemy w domu i tak panu architektowi wyszlo, i w sumie nie bylo z czego odchudzic...a teraz tak sobie mysle czy to nie za duzo (czekamy na PNB, a ja codziennie siedze na forum i im wiecej czytam tym coraz wiecej roznych watpliwosci:rolleyes:)

Taki obrys domu pozwolił jakoś wygodnie rozplanować pokoje na poddaszu, bez potrzeby projektowania okien dachowych. Pierwotny projekt miał garaż w poziomie parteru, ale jak go wrzuciliśmy do piwnicy, razem z kotłownią, to się trochę tych metrów na parterze narobiło. Nie chcieliśmy metrażu tylko liczbę i rozmieszczenie pomieszczeń. Chyba trudno by było to wszystko upchać na mniejszej powierzchni.

Budowę planujemy rozłożyć na dwa etapy. W tym roku SSO a w przyszłym reszta.

Po babsku.. :p

Wizje wnętrz oczywiście są, mam wszystko w głowie i na komputerze. Znudził mnie już trochę nowoczesny, sterylny styl jaki mam obecnie w mieszkaniu, w domu będzie raczej klasyka, może coś w stylu kolonialnym, tak czy siak raczej coś cieplejszego :)

Witaj Kurdybanek:)

śliczny domek i taki dużyyy, my będziemy budować Dom w Rododendronach 5 z niewielkimi przeróbkami. Oskubaliśmy go do minimum okien i balkonów i nieco przeróbek w środku. Fajnie masz bo działka jest przy drodze, my musimy wszystkie podłączenia ciągnąć od drogi minimum 100m.

Własnie uczę się wklejać zdjęcia

http://img337.imageshack.us/img337/7301/projektdomu1002.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img843.imageshack.us/img843/5172/projektdomu1003.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jakoś tak chwiejnie;)

Edytowane przez iwcia7

Witam sąsiadkę :rolleyes:

Rododendronek też do najmniejszych nie należy :p

Działkę z dwóch stron mamy przy drodze. Ciągnąć trzeba by było do nas gaz i to całą drogę pod jezdnią (rwać asfalt itp...) Koszty przewyższyłyby nawet cenę pompy ciepła, więc ją zaczęliśmy rozważać. W ostateczności nie mamy ani gazu, ani pompy, tylko będzie ekogroszek.

Proponuję, żebyś założyła dziennik budowy. Chętnie pooglądam rzuty kondygnacji i pokomentuję, bo jak na razie nie bardzo potrafię się w tych oknach zorientować

A chwiejne skany można wyprostować w jakimś programie, ja używam Picassa.

Pozdrawiam

Witam i jestem z rewizytą :)

duży domek zaprojektowaliście. Moja Pchełka jest chyba o połowę mniejsza :D i troszkę zazdroszczę. Zawsze marzył mi się duży dom, przestronny z garderobami z wieloma pokojami - Ty to wszystko masz! Niestety mimo że moja Pchełka jest urokliwa i przytulna to malutka, ale... obu nam życzę aby wszystko się udało i budowa przebiegła bez komplikacji :) i tego kredytu życzę, na który i my czekamy z niecierpliwością od jesieni 2011 :)

Będę śledziła dziennik i powodzenia!

PS. fajne imię ma domek, Goma :)

• 1 month później...

Cześć

co tam słychać u Was? Udało się z kredytem?My na szczęście otrzymaliśmy decyzję pozytywną, w zeszłym tyg podpisaliśmy umowę, do środy będziemym mieć pierwsze pieniążki i w tym tyg rozpoczynamy budowe

ale

my mmamy o polowe mniejszy domek i bez piwnicy, wiec z kredytem 220tys tak trudno nie bylo :)

a jak u Was? i robicie juz cos na dzialce?

Dalej czekamy. Wniosek złożony w grudniu przed świętami i dalej cisza, bo podobno mają dużo wniosków do rozpatrzenia, więc jakoś czarno to widzę... :bash:

Więc na działce też cisza. Mieli instalować skrzynkę z elektrowni, ale też się od ponad 3 tyg. nie odzywają.

Chociaż sobie pooglądam wasz dziennik :) Zazdroszczę :)

• 3 months później...
  • 1 month później...

Witam się pięknie u ślicznego kwiatuszka :)

Fajny domek stworzyliście (jak na razie na papierze, ale jestem za Wami myślami aby równie szybciutko zaczął pojawiać się w realu) :)

Jak tylko czas pozwoli będę zaglądać i dopingować (szczególnie żem też małopolanka) ;)