michalp 17.02.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witajcie, Wydaje mi się, że powstał korek lodowy w rurze od domu do szamba. Szambo wybrane, a w domu woda po laniu do wanny czy zlewu bulgocze, i w rurach stoi. Czym to ruszyć? michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 17.02.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 U mnie kilka dni temu był podobny problem, bo tez mi się chyba zrobił mały korek lodowy bo woda wolno spływała. Słyszałam, że w takie sytuacji pomaga "kret". Miałam saszetkę więc wsypałam, polałam gorąca wodą i chyba pomogło, bo rury tylko zabulgotały i było słychac jakby wszystko "poszło" i już nie było żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phantom 24.02.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 U mnie jest mały spadek i też zamarzło. Nic nie pomagało. Nawet odkopałem rure i napaliłem na niej ognisko(żeliwo). Nie pomogło... Rozwiązanie jest dużo prostsze. Zatkałem rurę na wlocie do szamba, pełna wanna gorącej wody, postało w rurze troche i puściło. Może zadziałało z połączeniu z ogniskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 25.02.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Kret zalany ciepłą/gorącą wodą wchodzi w jakąś reakcję chemiczną.Z tego co pamiętam to dodają do kreta dodatkowy aktywator z aluminium.W czasie reakcji wydziela się jeszcze większa ilość ciepła i smrodu. Może ten patent z kretem jest OK, ale takich saszetek musiałaby być spora ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Phantom 25.02.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Lepiej nie eksperymentowac z kretem aluminium i goraca woda chyba ze chcesz cos wysadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djibiza 26.02.2012 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Już lepiej dużo soli i zalać wrzątkiem tak przy okazji, po ponad miesiącu walki odmarzła rura kanalizacyjna wc-szambo juhuuu !!!! Mogę się wreszcie wykąpać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts