gosiek28 23.03.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Jak połączyć podłogę pływającą tzw. deska barlinecka z terakotą kiedy różnica w wysokości poziomów wynosi 1,3 cm. Żeby było jeszcze ciekawiej nie jest to linia prosta tylko łuki. POMOCY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 23.03.2004 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Co do łuków to są takie listwy, które można giąć w gorącej wodzie i wychodzą esy-floresy. Ale nie mam pomysłu na te 1,3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 23.03.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Ścięty pod kątem korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 23.03.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 ArtMedia - dokładanie! Ja tak mam i jest OK. Wcale nie zawadzam o ten mini-próg jak niektórzy sugerowali.Są jeszcze listwy masujące do takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiek28 23.03.2004 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Napiszcie coś wiecej na temat tego korka ( jak sie go montuje itp) - spodobała mi sie ta koncepcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 23.03.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 W sklepie z parkietem kupiłem paski korka dł. ok 93 cm (listwy maskujące też występują w tych długościach), grubości 1cm i szer. 2cm czy 2,5. Parkieciarz kładąc parkiet przykleił go na sztorc między terakotę a parkiet, a podczas cyklinowania szlifierką ręczną zaokrąglił i w ten sposób przejście wyższego parkietu w niższą terakotę nie jest schodkowe a zaokrąglone (taki ćwierćwałek). Wszystko polakierowane i jakoś się trzyma. Tańszy sposób (wspomniane paski kosztowały 4 zł/szt.) to kupić korka odpowiedniej grubości z rolki albo w arkuszu i samemu pociąć na paski np. nożem do papieru.Uwaga: korek jest kruchy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 28.03.2004 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Jak połączyć podłogę pływającą tzw. deska barlinecka z terakotą kiedy różnica w wysokości poziomów wynosi 1,3 cm. Żeby było jeszcze ciekawiej nie jest to linia prosta tylko łuki. POMOCY! w czasie wykonywania jastrychu należy obniżyc poziom wylewki w tej części pomieszczenia o 1,3 cm ,trudne ale wykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 29.03.2004 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 w czasie wykonywania jastrychu należy obniżyc poziom wylewki w tej części pomieszczenia o 1,3 cm ,trudne ale wykonalne Szkoda, że nie na temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 29.03.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 można jeszcze pod panele podłożyć takie kartonowe płyty do wyrównywania podłoża, ale u ciebie chyba ze trzy warstwy. coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 29.03.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 Ja mialem w mieszkaniu roznice poziomow ok 9mm i znalazlem taka szeroka listwe alu. specialna do takich problemow. Niestety nie widzialem takich do lukow... moja byla prosta hummm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts